Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 62 458
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 1 095
Здравейте , препоръка за сайт за проверка на ВИН ?

# 1 096
Това зависи от марката на автомобила. Но сайтовете най-много да ти изкарат с какво оборудване е излязла от фабриката. История на колата могат да ти дадат само в официалното представителство и то ако отидеш на място с нея, иначе отказват обикновено. Има разни техници от сервизите на различните марки, които предлагат да ти извадят справка след плащане през PayPal и подобни, не е много законно, нито пък надеждно, ама поне не е скъпо.

Във всички случаи информацията обаче е смислена само за автомобили поддържни в официалния сервиз, тоест още гаранционни или с наскоро изтекла гаранция.

# 1 097
Замислям се да отида да ми изчистят климатика на колата...че тя колата не е много нова, да не кажа че си е дъртичка и освен смяна на филтър в тази област не е правено друго.
Гледала съм разни клипчета с едни спрейове с дълги маркучи...едни аерозатори дето го пускат и остават вътре да пръскат...сега чух че и почистване с машина има, но само толкова.
Та някой ако е по запознат или е правил...ще ми е от полза да знам към кой метод да се насоча пък и ориентировъчна цена не е лошо да знам какво да очаквам.

# 1 098
  • София
Замислям се да отида да ми изчистят климатика на колата...че тя колата не е много нова, да не кажа че си е дъртичка и освен смяна на филтър в тази област не е правено друго.
Гледала съм разни клипчета с едни спрейове с дълги маркучи...едни аерозатори дето го пускат и остават вътре да пръскат...сега чух че и почистване с машина има, но само толкова.
Та някой ако е по запознат или е правил...ще ми е от полза да знам към кой метод да се насоча пък и ориентировъчна цена не е лошо да знам какво да очаквам.
Не знам колко е "нова" колата, ама ако искате тоя климатик да върши работа сано в сервиз за такава дейност.
Ние си купихме ваучер уж, за проверка, отидохме и тия накрая ма за смяна цялата система. Записах час в сервиз, Елбатрон, на компютъра веднага им показа спукан радиатор с датчик, съответно всичко е празно по системата. Ми сменихме по тяхно предписание и сега всичко е топ, е да и цената е ок. Не съжалявам, за София става въпрос, така че вие си преценявате...

# 1 099
  • София
Този автосервиз е в кв. Сеславци. Доста е далече.

# 1 100
  • София
Какво ви е мнението за всесезинните гуми?

# 1 101
20-30% от автопарка в България използва такива гуми

# 1 102
Какво ви е мнението за всесезинните гуми?
Ако живееш в Смолян или нейде в Балкана, не е за теб. Или ако често пътуваш в такива райони.

# 1 103
  • София
Живея в София.
Май ще купя зимни и след това летни. Досега карах само със зимни. Simple Smile

# 1 104
Спирачният им път е няколко метра повече...

# 1 105
# 1 106
И,всеки човек сам трябва да обмисли...

# 1 107
Това със спирачния път много зависи кой модел и при какви условия. На мокро (течна вода, не сняг) всесезонните вероятно ще са по-добре от зимните.

Живея в София.
Май ще купя зимни и след това летни. Досега карах само със зимни. Simple Smile
Зимните са по-податливи на аквапланинг, защото шарката нужна да зацепват добре в снега е различна от тази за добро изхвърляне на водата. Отделно, че лятото от температурата омекват много зимните и това не е добре за тях.

Иначе като финанси зависи колко километра годишно караш и дали имаш втори комплект джанти, за са си сменяш летни/зимни сам. До около 15k километра на година всесезонните сякаш излизат по-изгодно.

# 1 108
  • here and now
Колата ми навремето я взех от магазина точно с всесезонни гуми.
Проблеми не съм имала, карала съм по планински пътища. Чистят ги все пак.
Мнението ми е положително.

# 1 109
Чистят ги, но в най-добрия случай на следващия ден, а по-малките понякога и след седмица. Ако се кара редовно по планински пътища си трябват зимни гуми.
На за София в последните години сняг по улиците има за 3-4 дена в годината, та всесезонните са идеални. Спорд мен вече половината коли в България са с такива.

Общи условия

Активация на акаунт