Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 62 433
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 1 215
Шофьорска книжка?

# 1 216
  • София
Може би да, нея и личната карта вече смених, сигурно и това ще искат.

# 1 217
Имай предвид само, че ще проверят и двете коли за нарушения, засечени от камерите. Да си знаеш. При едно бракуване на автомобил имахме изненада. Че и незнайно защо бяха изпляскали и една глоба за липса на ГО, за отдавна минал период. Добре, че не бяхме изхвърлили полицата.

# 1 218
  • София
Благодаря. Имах една глоба за превишена скорост в града с 61км, която трябваше да платя още при смяната на книжката, което беше преди месец, така че съм на чисто, слава богу.

# 1 219
Може би да, нея и личната карта вече смених, сигурно и това ще искат.
Имай предвид, че трябва новите ти документи да са готови, за да впишат в талона актуален номер (на л.к./книжка).

# 1 220
  • София
Слава богу са готови. Мерси на всички, дано мине без усложнения, че с тия държавни институции е голяма мъка.

# 1 221
Някой може ли да ми препоръча подходяща марка антифриз за Тойота Корола. Свърши ми оригиналната течност и спешно трябва да долея. Единственото, което знам е, че течността е червена и трябва да бъде G12. От бензиностанцията на OMV ми предложиха на Gazpromneft  SF12+100. Казаха, че става, но нещо се разколебах дали е наистина съвместима. Ако някой кара този модел Тойота, може ли да сподели какъв антифриз ползва?

# 1 222
На бутилката трябва да пише вида.

# 1 223
SF12+100 е написано.
Някаква друга класификация е сигурно. Не пише G12, затова се притеснявам дали е наистина подходяща точно тази течност.

# 1 224
Всякакъв на етилен гликол ще свърши работа

Този е газпромски Grinning

# 1 225
  • СИ
Някой може ли да ми препоръча подходяща марка антифриз за Тойота Корола. Свърши ми оригиналната течност и спешно трябва да долея. Единственото, което знам е, че течността е червена и трябва да бъде G12. От бензиностанцията на OMV ми предложиха на Gazpromneft  SF12+100. Казаха, че става, но нещо се разколебах дали е наистина съвместима. Ако някой кара този модел Тойота, може ли да сподели какъв антифриз ползва?

Ти да не помисли, че Тойота произвеждат и антифриз? В тази връзка думите за "оригинална течност" не са много точни. По същия начин стои въпроса и с "оригиналното" масло. Такова нещо няма. Има спецификация на която трябва да отговаря сътветния консуматив и надежден доставчик. За всеки модел си пише в книжката какво му трябва. Това, че е Корола нищо не означава.

# 1 226
Аз проблема го разбирам в смисъл, че ако се ДОЛЕЕ несъвместим антифриз с този, който е останал, може да се пресече.  В този смисъл е хубаво да е от един тип, ама в Гугъл като се напише "антифриз G12" и излизат сума ти предложения. Да си избере съфорумката и да е рахат.

# 1 227
Колко скучна стана темата без Зуки

# 1 228
  • СИ
Аз проблема го разбирам в смисъл, че ако се ДОЛЕЕ несъвместим антифриз с този, който е останал, може да се пресече.  В този смисъл е хубаво да е от един тип, ама в Гугъл като се напише "антифриз G12" и излизат сума ти предложения. Да си избере съфорумката и да е рахат.

Няма да се пресече. При антифризите проблемът е друг. Тоест стария G11 е по-агресивен към алуминий и може да разяде някои части или уплътнители.
Добре е да се сменя на 5-6 години, защото губи смазващи и охлаждащи свойства и може да предизвика повреда на водна помпа.
Ако се долива често трябва да се търси причината за загуба на течност, за да няма неприятни изненади по пътя.

# 1 229
Антифризът не смазва, а отвежда топлината произведена от двигателя. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт