Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 61 637
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 1 245
Това, че е мазна на пипане не означава, че смазва...
Картинката горе в спойлера. Ако може със стрелка да ми посочиш къде влиза в контакт и кое смазва...

# 1 246
Къде е тази картинка?
Но не знам да се слага някъде уплътнител и той да не влиза в контакт с флуида, който уплътнява, защото тогава ще е излишен.

# 1 247
Уплътнението има две части - подвижна и неподвижна. И двете нямат триене с вала който движи работното колело. В масовите автомобилни помпи. Пружината е откъм страната на перката в двигателя а не откъм ролката

# 1 248
От последните страници се обърках тотално - остана ми старо олио, сега къде да го сипя? В резервоара, при маслото или при антифриза?

# 1 249
В казанчето за чистачките.
Между другото аз съм правил тая простотия преди 30 години. Да не вземе нещо да замръзне. Един икарус точно преди автогарата във Варна като изхвърли един кубик кишав сняг примесен с кал отгоре ми и аз пуснах чистачките. Абсолютен гъз. Карах по звезди докато спра 50 метра по напред.

# 1 250
Между другото аз съм правил тая простотия преди 30 години. Да не вземе нещо да замръзне.
Сипал си олио в казанчето на чистачките за да не замръзне? Вярно ли? Astonished

# 1 251
Антифриз. Сори за омешването.

# 1 252
Някой ползвал ли е от торбичките за улавяне на влага? Помагат ли със запотяването на стъклата?

# 1 253
crow, търсете теч в охладителната система. Особено пък ако стават и леко мазни стъклата от вътрешната страна, имаш теч на антифриз накъде.

Всякакви варианти съм пробвала, докато не направихме ремонт, нищо не помогна достатъчно. ММ включително и със силиконова безароматна тоалетна за котки опита. Цъ.

# 1 254
  • София
Може и да пропуска отнякъде и да се събира вода където е резервната гума. Поне на моя модел това е често срещано, въпреки че на мен не ми се е случвало.
Течността за чистачки също може да изтича някъде по тръбичката към задната чистачка (ако има).
Може би и филтрите имат значение ако не са сменяни скоро, но там нищо не разбирам.

Влагоуловител няма да реши проблема трайно, търсете причината.

# 1 255
Хайде сега теч тука, теч там. При сегашните температури, ако колата е студена е нормално стъклата да се запотяват от влагата в издишания от човек въздух. Ако има теч ще се види по нивата на съответните течности.
Има спрейове срещу запотяване на стъклата, мисля че ще действат по-добре от такъв влагоабсорбатор.

# 1 256
Направи ми впечатление, че доста хора не знаят какво е аеродинамичен профил на крило и монтират напречните греди на багажниците за ски на обратно.

# 1 257
Някой ползвал ли е от торбичките за улавяне на влага? Помагат ли със запотяването на стъклата?
По принцип да, ако са по-големи, не знам кой точно продукт имаш предвид, но влагоуловител помага.

# 1 258
По-скоро не е теч. Кача ли се сама, и без обдухване нямам проблем няколко километра докато загрее двигателя. Качи ли се детето, обаче, е някакъв кошмар - дори с климатик на макс трябва да бърша, за да виждам.

# 1 259
Отвори леко прозореца.
И гледай на даша, въздухът да влиза отвън, а не да върти този в купето

Общи условия

Активация на акаунт