Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 62 447
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 1 155
Тоя тест ще е през диагностичният софтуер на съответната марка. Аз бих отишъл да го направя в официален представител на марката, а не в случаен сервиз, който не съм чувал.
Проблемите с батерията се проявяват най-вече като е много студено или много горещо, особено ако няма активен контрол на температурата за самата батерия. Сега сме междинен сезон и няма да е толкова показателен теста с изчерпване на капацитета. След като вече сте купили колата изчакайте зимата и тогава тествайте.

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 11:43 от bboiko

# 1 156
  • СИ
Тоя тест ще е през диагностичният софтуер на съответната марка. Аз бих отишъл да го направя в официален представител на марката, с не в случаен сервиз, който не съм чувал.
...

Ще го направиш, но ако има представител. Ако е Тесла, къде ще ходиш? До Виена?
Плюс това в официалните представителства на много марки гледат новите модели като голям камък. Официалното представителство в България не означава много. Можеш да си купиш от там, да ти сменят маслото и филтрите на тройна цена, но за диагностика и ремонти понякога е много неприятно.

# 1 157
Плюс това в официалните представителства на много марки гледат новите модели като голям камък.
А в кварталния сервиз на бай Иван, какъвто тип е тоя от линка, ще ги гледат като космически кораби. И най-често се учат върху твоята кола, а ти си плащаш за това. Ама няма да ти го признаят в прав текст.

В лицензиран сервиз (не за всички марки е само вносителя е такъв) поне ще имат оригиналния софтуер за марката, както и ръководство със съответните процедури, няма да налучкват на сляпо.
Ако няма такъв в България или въобще на Балканите, трябва добре да помислиш дали можеш да си позволиш тая марка. Теслите и те се чупят.

# 1 158
  • СИ
В лицензиран сервиз (не за всички марки е само вносителя е такъв) поне ще имат оригиналния софтуер за марката, както и ръководство със съответните процедури, няма да налучкват на сляпо.
Ако няма такъв в България или въобще на Балканите, трябва добре да помислиш дали можеш да си позволиш тая марка. Теслите и те се чупят.

Мно-о-о-о-го си далеко от истината. Ще имат, ако са си го купили. И да... В официалните сервизи много често са на нивото на бай Иван в кварталния сервиз. Само на приказки са големи.
Между другото знам и един "квартален" сервиз обслужващ само и единствено Пежо. Имат официално абсолютно целия софтуер на марката, защото си плащат. Диагностиката им е на години напред пред официалния сервиз.

# 1 159
  • Варна
Пък ако си мислите, че в официалните сервизи не се учат на вашите коли, не знам на кой свят живеете. Следя в момента отблизо една такава сага с колата на приятел и разправиите му с официалния сервиз

# 1 160
Официален сервиз на Опел, София, Люлин... Три години подред през няколко месеца нещо ми се прецаква и като натисна съединителя оборотите вместо да падат се качват рязко. Колата работи зле, въобще ужас. Отивам, след половин час е готова. 40лв за диагностика+40 лв за работа+ 16 лв ДДС=96лв. И понеже съм много заета и все бързам, не се замислям каква е тази глупост. Уж било почистване на дросел. И така сто пъти и много $... чисти мошеници. А веднъж един от тях чак започна да ми обяснява, как проблемът бил много сериозен и трябвало да се прави основен! ремонт на двигателя... Полудях...
Няколко пъти и с добавки опитвах, маса 💰 изгорих.
Докато не ми писнА, отидох в друг сервиз и ми се присмяха. Казаха, че е невъзможно да е дросел толкова често, "установиха" че било сензор на педала. Както и да е. Оказа, че и това не е. А някаква тъпа елементарна грешка, която се изчиства с елементарно рестартиране, изключва се акомулатора за известно време и готово. Та така. Сега колата работи като швейцарски часовник да чукна на дърво, отдавна не ми е правила номера... Пазете се от мошеници.
Да благодаря за препоръката тук за сервиза в Лозен. Много точни, доволна съм! Смяна масло и филтри, и безплатна диагностика на климатичната и охладителна система.

# 1 161
  • София
Кой е сервиза в Лозен?

# 1 162
И този на Пежо?

# 1 163
В Лозен Сервиза

В Гугъл мапс ще ги намерите, записах си час по телефона десетина дни предварително.

# 1 164
Ако единия заден лагер на колата е за смяна, само него ли да сменя или в комплект?

# 1 165
Комплект.
По окачване, кормилни щанги, лагери, спирачки... всичко, което го има в ляво и дясно се сменя комплект. Освен ако, разбира се повредата не е след нещо извънредно - катастрофа, дупка или нещо подобно.

# 1 166
Абуто, а защо?

# 1 167
Защото е много вероятно след 6 месеца или година да почне да вие от другата страна. Освен, ако повредения лагер не е дефектен, но това се проявява скоро след поставянето. И друго нещо , за лагерите специално - предполагам колата е на доста километри, т.е от тук нататък това ще е може би последната смяна на тея лагери.
Но разбира се може и никога да не се наложи смяна. Финансовата част също е от значение.

# 1 168
За да се регулира ходовата част. Много е забавно да ти сменят накладки само на предна дясна, щото се износват по-бързо...например

# 1 169
Здравейте,
Имам нужда от мнения за видеорегистратор за подарък.
Това което знам е, че трябва да е с предна и задна камера, за да заснема, какво се случва
и в двете посоки. Нямам никаква представа какво да гледам и ще съм много благодарна
за препоръки и конкретни модели. Благодаря Ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт