Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 61 108
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 1 275
Ако му имаш данните и виновният е имал гражданска отговорност може да заведеш претенция към неговия застраховател. Ако е нямал би трябвало да може към гаранционния фонд.
КАТ да ги накараш да работят е мисия невъзможна дори за Том Круз.

# 1 276
  • Другата България
Ако му имаш данните и виновният е имал гражданска отговорност може да заведеш претенция към неговия застраховател. Ако е нямал би трябвало да може към гаранционния фонд.
Не мисля, че може да заведеш каквото и да е към ЗК на виновния само заради някакви данни, които имаш, без официален документ насреща. От КАТ или МВР. То ако ставаше така....

# 1 277
Не мисля, че може да заведеш каквото и да е към ЗК на виновния само заради някакви данни, които имаш, без официален документ насреща. От КАТ или МВР. То ако ставаше така....
Да, не можеш… идеята е Кат да си свършат работата, но те не го правят.

# 1 278
Писано е, че КАТ не могат да намерят виновника. Това не значи, че не могат да издадат протокол какво е станало, ако има свидетели и/или видеозапис.

# 1 279
  • Другата България
Това казвам, че без документ няма да стане.
Ако има такъв, вече може да се търси ЗК.
И пак не съм сигурна, че ще има полза.

# 1 280
идеята е Кат да си свършат работата
Как да я свършат? Как имате данните на извършителя, свидетели нещо...?

# 1 281
  • Mediterraneo
Сигурно има номера на колата.
Навремето един избяга, след като здраво ми нацели паркираната кола, изкриви калник и счупи огледало и фар. Свидетел посочи номера на колата. Оказа се обаче, че не собственикът е карал. Шофьорът - без книжка, колата- без ГО. Не знам как и какво беше точно, но знам, че ни платиха щетата и то доста експедитивно.

# 1 282
Когато е шофирал друг собственика трябва да отиде да декларира това в КАТ с данните на шофьора иначе си му се води на него нарушението. Тук след като не могат да го открият явно не го е направил това. Най-вероятно или колата е регистрирана на някой инвалид или старец и карана с пълномнощно с цел спестяване на данък, или виновника има роднини в местната полиция и нарочно не го намират.
Това няма значение, застрахователя ще си го намери при сключването на следващата застраховка. Ако няма застраховка държавата ще му покрие сметката.
И само номера на колата е достатъчен, стига да има някакви доказателства - запис от видеорегистратор или охранителни камери на сград или на общината, или пък писмени свидетелски показания. На запад само с видео записа можеш да отидеш при застрахователя, ама тук трябва да се натисне КАТ да издаде протокол.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 20:21 от bboiko

# 1 283
Свидетел посочи номера на колата.
Свидетел е съвсем друга бира Grinning

# 1 284
Имам снимка на автомобила, номера на колата, че даже се вижда и извършителя, както и местоположението на колата, която е в явно нарушение.
КАТ повече от година ми обясняват, че не е открит. Гаранционен фонд отказва да изплати щетите от неустановен извършител, от неговата ГО също.  Били са му изпратени призовки, а той не се е явил. От кога е станало пожелателно?
Доста неприятен казус, не пожелавам на никого да влиза в такива разправии. Ламарините ще си ги оправя, но този може да е бил пиян или дрогиран и утре щетите да не са само материални…

# 1 285
А от тази снимка става ли ясно, че той е причинителя на щетите? То това е важното, да се установи несъмнено кой е виновника, а къде е той сега е друг проблем.

# 1 286
Едва ли. Снимката е вероятно е правена с телефон след случката. На практика няма никаква стойност.

# 1 287
  • Другата България
Скрит текст:
Имам снимка на автомобила, номера на колата, че даже се вижда и извършителя, както и местоположението на колата, която е в явно нарушение.
КАТ повече от година ми обясняват, че не е открит.
Гаранционен фонд отказва да изплати щетите от неустановен извършител, от неговата ГО също.  Били са му изпратени призовки, а той не се е явил. От кога е станало пожелателно?
Скрит текст:
Доста неприятен казус, не пожелавам на никого да влиза в такива разправии. Ламарините ще си ги оправя, но този може да е бил пиян или дрогиран и утре щетите да не са само материални…
Както и предположих. Без документ от КАТ няма да се получи.

# 1 288
КАТ повече от година ми обясняват, че не е открит. ........
КАТаджиите имат толкова по-важни неща да вършат.... Като да ескортират пияни и дрогирани убийци срещу заплащане, например.
Нищо чудно Онзи, който ти е ударил колата да им е платил някой лев да го оставят на мира и да заметат твоя случай под килима.
Не могат КАТ да се занимават с такива елементарни случаи на примерни данъкоплатци..... Не печелят нищо, а и не си известна най-вероятно, та няма да ги дават и по ТВ. Защо да се хабят..

# 1 289
Не могат КАТ да се занимават с такива елементарни случаи на примерни данъкоплатци.....
Кое е елементарно в случката?

Общи условия

Активация на акаунт