Съпругът ми прекалява с хобитата си и мен не ме зачита за нищо

• 11 434
  • 265
  •   1
Отговори
# 60
Тя може да си създаде живот и занимания извън мъжа си, ама като си легнат в едно студено легло и няма кой да я прегърне - струва ли си?

# 61
А какъв е бил мъжът в началото на връзката, след година, след първото дете? Ако е бил различен и по вкуса на авторката, значи нещо се е счупил в него, преживял е нещо, може и да е разочарован. Ако в бил така от самото начало, просто не е имал чувства, свързал се е по ред причини, които могат да са много тривиални. Не знсм дали е изненада за някого, но много мъже се обвързват защото "им е време", защото са срещнали "подходяща", едни мои много близки като се развеждаха, на подобен въпрос мъжът каза"Защото майка ми ме накара", може да е смешно, но е факт. Ако един мъж обича жена си, може да не се лигави час по час с обяснения, но в никакъв случай няма да се отнася чак така дистанцира но и студено.
Да се промени този мъж няма никакъв изглед, авторката или свиква и си намира свои хобита или си търси любовта, но с две малки деца е авантюра на този етап.

# 62
А вероятността след раздяла да си намери друг за постоянно е... в най-добрия случай едноцифрен процент...

Има една приказка - по-добре сама, отколкото зле придружена.
Иначе доста жени познавам и с деца, след раздяла си намират други мъже и създават дори семейства.
Та не е малък %.

Рози и Бодли, има жени обичат да ги подритват, да ги унижават.
А всъщност във въпросния мъж няма нищо за обичане. Не я разбирам авторката. Да се оправя.
Дори съм сигурна, че и в началото е бил такъв.

Авторката копнее за милувка..
А мъж и се кефи като на хотел ол инклузив. Децата сигурно са също само за радост преди да седне на компютъра.
Ще и писне предполагам ..в един момент

Ясно е, че копнее за милувка.
Проблемът е, че я иска от мъж, който я няма за нищо. Точно тук е унижението и тя не го съзнава.
Ако един мъж има подобно отношение към мен, последното нещо, което ще искам от него е милувка.
Ще искам ключовете всъщност.
Но иначе тя даже и да му изневери е в правото си.
Като не си косиш градинката, друг ще ти я коси.
Иначе по-добре да го разкара и друг да търси  като иска толкова милувки.

# 63
Този мъж е толкова безразличен към теб, че няма накъде повече. Ти за него си като кухненски робот. Може с него, може и без него. А кой си прегръща и целува робота? Да не е луд.

Мъжът ми изглежда Ганьо, съдейки по изказването му за мъжа на сестра ти. Но ти също си спомогнала за настоящата ситуация с манията си за контрол. С хора като теб е много много трудно да се живее и даже се учудвам, че той още е с теб. Вероятно заради децата и защото още не се е появила друга на хоризонта.

Промяна, ако очакваш, не мисля че ще има. На твое място бих се разделила с този човек. Лошото е, че и друг да намериш, пак ще завършиш по същия начин, заради твоя стремеж за перфектност и пълен контрол.

# 64
Приличен или неприличен, човека няма да се промени, така че вариантите на авторката са три:
– търпи си го такъв и се терзае
– търпи си го такъв и си създава паралелен живот от който да получава нещата, които ѝ липсват вкъщи
– разделят се

# 65
Говорили сме го това на шега не веднъж като сме се събирали със сестра му и майка му понеже новият приятел на сестра му е изключително галантен и моят мъж твърди, че това било мазнене и лицемерно поведение…
Струва ми се, че имаш един идеал за мъж, пък си се оженила за друг типаж. Той няма как да си промени натурата и изведнъж да се обърне на 180градуса и да заприлича на герой от романтичен филм, ако досега не е израснал с тази мисъл.

# 66
Нарцùса,  Happy.new.2022 е мъж.
Знам, прочетох.

Не мислите ли, че Ви е малко раничко да давате мнения в тази тема, докато още живеете под наем със съквартиранти? Първо започнете добра работа, купете си собствено жилище и го изплатете. След това се омъжете и родете две деца. И едва тогава ще сте в позиция да вземете отношение по подобни въпроси, защото ще знаете за какво иде реч.
По ред.
Квартирата беше самостоятелна боксониера, която се оказа несамостоятелна част от тристаен апартамент, но това го разбрах, когато се нанесох и платих всички необходими разходи.
Не съм омъжена и нямам деца, понеже, както казах, нямам нужда от пу*ьо, който не може сам да се оправи в живота, а по случайност всичките ми партньори, вкл.предложилите брак, са като героя от темата.
Съветвам те ти да родиш две деца и да ги изгледаш от-до, докато жена ти е само по салони за красота и не пипва абсолютно нищо в дома ви, тогава се изказвай. Не ми изглежда да имаш много опит в живота и отношенията с жените, щом съветваш една жена, вместо да се порадва на женската си същност, да се прави на старшинка в казармата.
С такива мъже аз честно казано не знам как жените се навиват дори на съжителство, камо ли на брак. Това са толкова безполезни същества, че няма накъде. Някакви лайномети, на които трябва да им оправиш леглото, измислиш меню, сготвиш и после почистиш тоалетната чиния след стрелбата, вместо да си седнеш като бял човек с виното с приятелки и да говорите на умни теми, а не как трябват нови чаршафи.

П.п. и даже искат още и да ги обработваш психически, освен битовото обгрижване!

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 19:36 от Нарцùса

# 67
  • Пловдив
Нрациса - само с ЕДНО не съм съгласна - най-хубаво е да излезеш с приятелки и да си говорите абсолютни глупости и да се смеете. Разпускане. НЕ ти трябват умни теми.

# 68
А, само сравнителната степен описвам, до превъзходната не съм стигала.
Тролът обаче си е изтрил мнението, да живеят цитатите. Чудно колко ще оцелее, преди да направи нов рег.

# 69
Нарцùса, много точно.

# 70
  • волно калдъръмче
Правилно ти е казал психологът. Пускаш контрола, оставяш се на течението и се грижиш за себе си. Този мъж събира доста грехове спрямо теб. Обясняваш му, ако разбере ‐ разбере. Нямам оптимистични прогнози, но не пречи да опиташ да го извадиш от коловоза. Гледаш ти да си добре, намираш си хобита, които да изяждат времето ти на домакиня, държиш се служебно, когато прекалява с лошото отношение, не му спестяваш нищо - веднага го връщаш като бумеранг.

Ако не предприемеш кардинални мерки, утре децата ти няма да те зачитат и ще те имат по същия начин за даденост, няма да се съобразяват с чувствата ти, ще те пренебрегват.

"Умерените коне ги убиват". Или се нагласи психически, че нещата ще са такива, или си извоювай здравословна автономна територия.

Мъжете в темата плашат гарите. Толкова много свободни мъже има, които имат потребност да обичат, че не можеш да си представиш. Знам, искаш си този. Ама докато той те съсипва, ти не си себе си. Помисли и над това.

# 71
Според мен авторката просто го е кастрирала, но опаква той да се държи като мъж!

# 72
  • волно калдъръмче
Според мен авторката просто го е кастрирала, но опаква той да се държи като мъж!
Много пъти съм си задавала въпрос как се кастрира мъж от жена. Изначално той е по-силен, по-способен, по-адаптивен. Няма ли потребност да я поглези като по-слаба? Защо така лесно се е оставил жена да го доминира?

Любимото ми е "сама си си виновна'. Ми тя е сама дефакто, аз мъж тук не видях. Виждам интереси. Видял е в нея качества на съпруга и майка и я е впрегнал. Тя иска да е любима жена. Виновна ли е, че го иска от съпруга си?

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 21:11 от Вяра

# 73
Ако жената е скатавката и мързеливата, каква ще е? Кастрирана?
Да си скатавка е до характер, не до партньор. Включително какво точно ниво на скатавка си.

# 74
Характерите не зависят от пола. Има хора по-мекушави, отстъпчиви, такива които избягват конфликтите. Има напористи, контролиращи, които следят всичко изкъсо и ако нещо не е по техен вкус, ще го натякват до края на света.

Авторката ми звучи като да е от вторите. Според мен мъжа й просто се е уморил от нейните изизсквания и претенции и сега му е все тая.
Не познавате ли такива хора - дето всичко най-добре умеят и ходят след другите и оправят оправеното, гладят изгладеното, чистят изчистеното? Аз познавам. Не се живее с такива, трудно е дори за час да бъдеш край такъв човек.

Общи условия

Активация на акаунт