КГБ = Клуб на Готините Баби - 207

• 54 822
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Като на чушки, яйце и  кв мляко, разбито, добавен сок дето са врели и обратно да бъкне ,че не са домашни яйцата.Две поне, но  за едно една трета кофичка мляко.Аз не се научих да готвя малко ,та ако го можеш с едно .Да стане като бешамел гъсто.

# 136

Добро утро, момичета!
Да ви е сладко кафенцето, а на диабетичките без захар! Blush

Неша, честит рожден ден! Дълги години да ти се случва, това, което Борянка е описала в стихотворението. Най- вече любовта на дядото, децата и внуците.

Каролина, Да ти е жива и здрава щерката. Да те радва и обича много.

Този път аз съм първа с поздравленията.
Като пиша рано сутрин,( само тогава имам достъп до компа), нещата се случват след моя пост и моят поздрав е все "на патерица", а понякога и на две "патерици".

КАГ, JoyJoyJoy Още се смея на твоя пост. JoyJoyJoy Много си всеотдайна.JoyJoyJoyБлагодаря ти за идеите.Kissing HeartKissing HeartKissing Heart Вече имам МЕНЮ ЗА ЦЯЛА ГОДНА.JoyJoyJoy

Чао, момичета. Ще слизаме до Пловдив ,че имаме няколко задачки. Колата ни от два дена е в центъра на селото. При нас всичко е заледено. Само централната улица е почистена.

# 137
  • Кубрат/ Пишурка
Да ви кажа защо питам. Аз правя сос така : запържвам 2-3 лъжици брашно, лъжичка червен пипер и разреждам с кофичка кисело мляко. Сипвам в отделен съд и всеки си сипва, колкото иска. От свекър си знам, че яйца не бива да се използват. Скоро бях коментирала в един готварски сайт и споделих какво знам. Малеее, колко обиди се изсипаха върху мен! Ето и Боряна дава рецепта с яйца. Може аз да не съм съгласна, но това е друг район на България - там така го правят. Това не значи, че тя сега ще се надхвърли върху мен. Нооо в него сайт дори изтриха въпроса, барабар с коментарите - заради мен. Стана ми кофти. Както и да е.
Днес имах "частна ученичка". Дете на приятели. И по едно време звъни телефона - Аделин! Цяла седмица е тук, сетил се последния ден. И нали съм ви казвала какъв е лаладжия - цели 45 минути! А детето чака през това време. Та такива проблеми около мен!

# 138
Каролин,  честит рожден ден на твоята дъщеря! Да е здрава и да ѝ се случват само желани неща!

Яне, да ти прехвърля ученици от тук! Има повече желаещи, отколкото мога да поема.
А за сос за сърми, не знам. Аз ги ям с кисело мляко. Въобще ориз си хапвам с кисело мляко или производния му таратор.
Днес бях цял ден с внучката и се учих да играя шах. Тя ми е учителка. Срам за мен, но нито съпругът ми, нито синовете, нито внукът, не успяха да ме светнат в тази игра. Внучката е на път да успее.

Приятна  вечер и лека нощ! До утре със здраве!

# 139
  • София
ЯНЕ, я не преживявай! Има такива хора - нетолерантни. Какво толкова се е случило, като си дала твоя вариант на сос за сарми? Вместо да кажат, че ще опитат и тази рецепта, те подскачат като диви кози. Много им здраве.
Аз пък нямам навик на зелеви сарми да правя сос. За лозовите сармички (мънички, зеленички, както казва зет ми) правя сос от кисело мляко, със счукан чесън и много копър. Така ги харесваме. Днес не готвих. Остана вчера от мусаката и супичката. За утре ще видим. Все ще измисля нещо. Сега съм на вълна плетки. Много ми е приятно.
Хайде лека и спокойна нощ. Гушкам ви! Hug

# 140
  • София
Кари, честит рожден ден на Грета с пожелания за здраве и щастие с принцовете!
Сос за сарми и пълнени чушки знам като на Боряна. Баба ми и майка ми така го правеха, те са от Севлиево. Аз си правя лозови сармички само за мене, Пл. не ги и опитва. Но пък имам проблем с пълнените чушки. Правя ги на фурна и не знам после как да процедирам със соса. Затова муаме с кисело мляко.
Янке, не се впечатлявай от нападки по групи и форуми. То сега всеки простак има достъп до интернет и дращи като за последно. И аз чета подобни скандали по фб кулинарните групи. Днес напр. жена показала - пача и обяснила колко е полезен колагена. Ами поне 10 кифли се възмутиха как се готвело такова нещо, омирисвали и при съседите. Накрая изтриха и снимки, и коментари.
КАГ, като дете няколко пъти ме учиха да играя шах. Не се получи, обърквам се. Баща ми много държеше да плувам, да карам ски зимата и на шаха. В  почивните комплекси на ЦК имаше съответните учители за децата на другарите. Обучаваха ни на разни  аристократични спортове, но аз не подлежах на обучение. Но пък бързо усвоих гледането на карти и белота. Според родителя - плебейски навици.
Фло, какво стана с гимнастиката? Какви упражнения правиш? Ако има клипче може да го пуснеш тук. Аз бях пускала клип от Ютуб - гимнастика за възрастни. Много е приятно за заседнали по диваните.
Иначе нищо ново при нас. Дори и Пл. си е в къщи - традиционното коч парти се отложи. Не, няма болни, брат му е канен на заведение с други хора. А Пл. не ще да ходи - нали се пазим, че може би ще пътуваме при Ани и мрънчовците др. месец.

# 141
Кари, да е честита Грети!
Здрава,щастлива,обичана!

Яне, форумите са пълни с негативни коментари.Недей се ядосва.

Помня как преди години бях качила  в една кулинарна група  снимки на  нещо тестяно,което прави майка ми.Много впечатлени бяха,искаха рецепта, писах я и т.н.
Че като се започна не така,ами онака,ама защо така и т.н.
Изтрих публикацията .🤐
Пази боже от много специалисти 🤐🤐

За зелеви сърми не правя сос.
На лозови - като Фло.
На чушките - брашно, кисело мляко,малко червен пипер и отцеждам от течността в тавата.

Дегустирахме червената торта.
Лека торта, сочни блатове без сиропиране.Нищо особено на вкус .
Ефектна на външен вид.

# 142
Честит рожден ден на Грета, здраве и  нататък  късмет оправя нещата да са в нормата ,да го има.
Яне ,нямаше да споделям, но  под един стих тук посред нощ  като се пробудих  и надникнах , някакъв беше писах и  да не казвам какво.Имаше модератор, та веднага го изтри.Та може и  по цинично да стане де.

# 143
Привет  девойки,горещи благодарности на всички ви за прекрасните пожелания към Грета тук, във фейса ,вайбър, на лични. Беше приятно и трогателно. Дано се сбъднат всички хубави неща, за всички ни, за деца, внуци, нас самите.
Довечера тук настъпва"Празник на дърветата", във фейса , ( на който му е интересно, естествено )както обикновено съм дала пълна информация (на дълго и на широко) само ще ви поднеса от снимката за почерпка

При нас децата досега неофициално бяха на зум" обучение, от днес уж трябваше да се връщат, но се изляха сутринта такива дъждове, че са се явили по един двама ученика  само.За тези две години толкова много загубиха децата с това"мижи да те лажем" изучаване он -лайн, но "съвършенстваха"компютърските си способности:rage:
Да ви е хубав уютен и приятен неделния ден

# 144
  • София
Привет, момичета-кокичета! В това време, кокичета ни се усмихват навсякъде, много им се радвам, макар и да съм алергична точно към тях.

Поздрави за всички имали повод за празнуване, много здрави да сте всичките, в тези времена това послание е най-доброто. Simple Smile

Гледам сте коментирали сосове, да ви кажа аз не ползвам често сосове за сармите - нито за зелевите, нито за лозовите или други зелени. Макар да харесвам с  кисело мляко с много копър и чесън. Отделно в купички сервирам само понякога, че малкият мъж не ги харесва на вид със сос. За чушките правя бешамел, но и него не винаги. Обичам експериментите и винаги бих пробвала нови рецепти. затова и не разбирам раздразнените жени, които смятат, че тяхната рецепта е най-най.  Свиркай си, Янче!

Кари, ето този ми е един от любимите ви празници. Обожавам плодове във всякакъв вид. Благодаря за изкушението.

Гъбче, хубава е тортата на вид, не съм я правила никога, добре, че сподели за вкуса да не се пъна някога. Laughing

Бързам да изгладя прането, че имам по график дъъълга разходка и не искам да изпусна днешния хубав ден.

Със здраве, момичета-кокичета. С намигване към вас:

ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ

БАБА-БАЛЕРИНА

Нашата баба е утринна птица -
слуша Вивалди и прави пица.
Рано е станала - гости си има.
Шета, върти се като балерина.

Има тя внуче на четири годинки -
прави за него и палачинки.
Как ги подхвърля и хваща с тигана!
Прави го в ритъма на рокпрограма...

След това тръгва с валсова крачка -
започва танцът с прахосмукачка.
Дълго танцува. Подир което
трябва да вземе лек за сърцето...

Ето, че вече сме станали всички.
Пълна е масата с хапки различни.
Баба ни чака. Мълчи уморена
в кухнята  - нейна
единствена сцена.

януари 2022 г.

# 145
  • Кубрат/ Пишурка
Кари, честита да е Грети! Да е здрава и много щастлива!
Днес и брат ми имаше РД. Дори в Шумен ходехме да го честваме! Еех, спомени!
И да ви поразсмея следобед. За говорящите английски :

Стои служител на рецепция в хотел. Телефонът звъни и женски глас казва : тутитурумту. На което той отговаря :тарамтататам! И... е уволнен. От къде да знаел човека, че жената иска 2 чая за стая 2! Joy

# 146
  • тук, на мястото си
Здравейте!

На патерици  честити да са рожденничките !
Желая много здраве,  радост и успехи в работата и на Неша и на Грети!

Баба си има малка кукличка и известно време  по- малко ще сяда пред компа. Сега използвах, че отидоха с майка си на разходка, времето е много хубаво при нас.

# 147
  • София
Днес и аз използвах хубавото време. Обядвахме и излязох сама на разходка. Не можах да мотивирам гаджето да ми прави компания, но затова пък с един дядо разменихме по някоя и друга цивилизована приказка. Бях поседнала на една пейка, на слънчице и хоп троп пристига един дядо, ама много оперчен. Седна и веднага започна приказка. Да не губим време. GrinningЯвно му липсват социални контакти. Разбрах, че е на 87 години. Не бих му дала толкова. Всеки ден излизал на разходка, без значение какво е времето. И на пазар ходи, когато бабата го изпрати. Симпатяга. После слушах разговор между майка и 4 - 5 годишната й дъщеря. Бутаха бебешка количка. Малката предложи да спуснат бебето на дъното на някоя река. Майката се възпротиви, каза, че бебето ще умре. Малката помълча и каза: Ами нищо. Ще родите друго, може да е сестричка. Всеки с проблемите си. Може би не е искала братче.
Сега следва малко почивка. Hug

# 148
Хахаха, Фло , сладурана е малката.Щерката беше на 4 ,когато се роди племеника. До тогава тя беше принцесата на вуйчо си, радваше се ,че леля й става дебела , защото вуйчо няма да я харесва. Искаше да кръстят бебето Борис,той се казва Александър.Тя му казваше поне година време  Борис. Ако не е Борис, да е Тимон, от цар Лъв , нашето бебе ще се казва Бумба. Когато се събирахме при нашите на Плевен, а бебето спи в спалнята,виняги я държахме под око - или ще го извади от леглото и ще го понесе към терасата на хладно/Коледа/ , или ще реши , че има нужда да  го поразсъблече. Абе от ревност към вуйчо си все някакви садистични прояви . И това мина, сега не е братовчед,а другия брат. А любовта към вуйчо е все по-силна, а сестра ми е кръвната роднина.
   Привет сега!
  Имаме ли именици- да са здрави и благословени с името си!ЧЕстит Антонов ден!

# 149
  • София
Добър ви ден!

Честит Антоновден! Да е честита и щастлива нашата Тони! Усмихната и в здраве да си носи името!

Е, кой от какво се впечатлява от вчерашните размисли на Флото след разходката? Laughing  Марулета от детето, а аз от дядката. Ха-ха (нали няма емотки като във ФБ) Шегувам се, разбира се. Фло видя ли колко е интересно вън, особено, когато се разхождаш сама. Няма нищо случайно в този свят. Дядото наистина има нужда от социални контакти, пък и винаги човек може да научи нещо ново и интересно от по-възрастните. Вкъщи с бабето си знаят всичко, нищо новооо. Simple Smile  А и малкото детенце, с какво ревност... Как е заложена в човека тази емоция, от ранно детство, в кои повече, в други хич. Ето и щерката на Марулета, свикнала да бъде център на внимание и ревнува вуйчо си.
Между другото, навремето баба ми и нейната сестра разказваха, че в "Надежда" в София, една майка на две мъничета, често говорела на бебчето да млъкне, да не плаче, че ще го изхвърли през прозореца. А по-голямото дете слушало и един ден, когато мама била заета с готвене, каката хванала бебето и го хвърлила през прозореца на къщата. Разказваше се като легенда, но май е имало и истина в това. Макар това да не е баш ревност, трябва да се съобразяваме какви ги говорим на дечицата, че кой знае какво има в умните им главици. А бе, мисли всякакви...
По повод стареца ме подсети, преди една или две години се връщах от пазар, натоварена като коледна елха. Вече се бяхме пренесли в новия квартал, бях стигнала почти до нас, гледам насреща ми се ухилил някакъв старчок. Викам се едва ли е на мен, не го познавам този, пък и ми тежат торбите, та не се впечатлявам много-много. Като достигна по-близо до мен, взе да ме разпитва какво съм купила и за колко, има ли това и онова в Лидъла. Отговарям му културно, а той накрая ме запита защо нося толкова торби, нямам ли мъж. Ами, нямам, малко троснато му отвръщам аз.. Ами какво да обяснявам, как не обича да пазарува, че като съм с него трябва по най-бързия начин да съм строила всичко в торбата и т.н. и, че от  него са само парите. Simple Smile Пък той ми рече, ела ми на гости, аз живея във втората къща, вътрешната, на ей тази улица и ми я сочи. Бря, да видиш, както би ми казал Влади, какво си разприказвала с непознати. Е, излязох от положението, вече такива "неприлични предложения"  не ме смущават,  отговорих, тъй както трябва. Yum  Друг път, мъкнейки пак торба по нанагорнището, друг старец ме пита как съм могла да дойда да живея в този квартал скапън, пък и във висините, той никога не би се подвизал тук, даже и пари да му дават. Този път си заключих устата и нищо не продумах. Ами, искам да кажа, какво ли не се случва по нашите друми, понякога забавни, друг път не толкова. Simple Smile

Затова вече се разхождам в компания на съседката. Wink След някой час пак сме навън. Разбрах, че от утре-другиден пак сняг ни готви Дядо Боже.

Готвя пиле със зеле за обяд, вече почти е готово, ще чакам малкия мъж да обядваме с него и дядо му и поемам.

Здраве ви желая и усмихната и спорна седмица. Ферманът ми може и да не четете, днес ми е писмовно. Wink

Общи условия

Активация на акаунт