КГБ = Клуб на Готините Баби - 207

• 54 810
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ви дружки -теменужки за поздравите вчера!
Борянице,Яне,Фло,Алфея,Римар,Фури,Тану,Пипи,КАГ,Айша,Танче 🍀♥️♥️♥️♥️

Студенко днес и то доста.
Моето време 😀
Като бяла мечка🙃😀🤣
Като ходя навън си обличам едно "фартъке" меко,пухкаво,с качулка - теди -беър му казват- плюшено мече.Само дето не съм мече а мецанка 🙃😀😀,да не кажа мечка 😀🙃🤣
Много е приятно,топло е с него.

Стойте на топличко,с чайче,кафе или кой каквото обича.

# 121
Чакайте де ,де са минус 29...помня ги ,сега на минус 5 сме.

# 122

Честита да е нашта Вася,
във фонд  година още внася.
И трупа лихвите, дордето
стабилно бие  и сърцето.

Сега  е зима.Половина
година дреме до камина.
Напролет цъфнат ли цветята,
на село в лунната позлата

полива, рови из тревата.
И там не  я боли главата.
Па хвърля мост през континенти
не е той теле-, а на ленти

от обич всякаква тъкани.
Изпраща ги и който хване -
синовна обич  тя обратно
си получава.Безвъзвратно

от внуците слънца изгряват.
Какво ,че в друга са държава.
Пораснали са ,нашта баба
макар да ни изглежда слаба

все има сили за децата ,
за внуците и за родата
Но много дядото я гледа.
Любов му е от първа сгледа.

Ще се крепят за радост двама,
ще си играят и на дама
щом сняг затисне им вратата.
А лете ?Лете към гората,

към чудното им село диво,
което чака ги щастливо,
да си полее тя цветята
 и се окъпе във позлата.
14.01.2022

# 123

Добро утро, момичета!
Вчера станах сутринта, вън беше -12 гр., а в стаята-6 и си легнах пак.
Днес нещата изглеждат по-оптимистично. Вън е -4, а вътре 9. Направих кафето , запалих печката и вече съм пред компа. При нас е снежно и студено. Вчера температурата стигна до -4 градуса, но ние си направихме дългата разходка.
Момичета ,давайте идеи, какво да готвя.Последното което готвих е мусака с тиквички.
Танита, вчера казаха , че спират плановите операции в София. Дано да не сте от София. На ДС много прегръдки. Мислим ви и стискаме палци.HeartHeartHeart
Айша, благодаря,че попита. Монархистите са много добре. Чакат да мине карантината. Деси си работи. Сега са в сесия. Стефо вече нервничи, че е затворен. По новата разпоредба трябваше вече да са свободни, но те са заварено положение. Още четири дни и всичко свършва. Радвам се ,че и двамата минаха много леко.
Не искам да агитирам, но Стефо беше с първа игла и всичко приключи за една вечер.
Боряна, аплодисменти.Hands ClapFlowers Hibiscus Последното за коя наша бабетка е?
Фло, как е коляното? Да минава по-бързо!
Тану, честит имен ден! Желая ти здраве и прекрасни моменти! HeartFlowers HibiscusFlowers Tulip
Гъбка, това е за теб и твоята малка дъщеря. Да е заобиколена с много любов! Wine GlassBirthdayBalloon

# 124
  • София
Привет, привет!
НА РОЖДЕНИЧКАТА НИ НЕША, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ОТ ВСИЧКО НАЙ-ХУБАВО ЖЕЛАЯ ПО ДОСТАТЪЧНО. НАЙ-ВЕЧЕ ЗДРАВЕ И ДЪЛГИ ГОДИНИ ДА СА РАМО ДО РАМО С ДРУГАРЧЕТО Й!
БОРЯНЧИЦЕ, добре си я обрисувала нашата дружка. Браво!!!
БАБЕТКЕ, разбра ли сега коя е рожденичката? Grinning Коляното е малко по-добре. Днес ще получа по Еконт някакъв много прехвален илач от ФБ. После ще споделя, като видя резултатите. Малко съм с предубеждение, че да видим. Тенкю баба за кафенцето. Ще те провъзгласим за главна кафеджийка. Много мило.
Няма да ви споменавам всички, че гаджето ще остане без обяд. Отивам да правя мусака и супа топчета. Това ще е за днес.

# 125
Шетай на гаджето ,че ако го оставиш гладен ,може някоя друга да го нахрани.
Рисувах аз нощес ...

# 126
 Честит рожден ден на Неша! Наздраве за много здраве!

При нас е слънчево, но духа силен студен вятър. И понеже някаква ламарина на близък покрив дрънчи непрекъснато, имам чувството, че е ураган.

Днес  сватята ще вземе внучката и аз използвам паузата,докато дойдат, за да ви нагледам.

Меню за Бабет   от мен:  довечера пържолки, утре  гъби с ориз и месо , преди няколко дни кисело зеле със свински гърди и кървавица, преди това доматена каша и  супа топчета, за неделя  съм планирала тутманик по нашенски, който си иска време и майсторлък, яйца по панагюрски, пържени чушки със сирене и яйца,  грах с пилешко месо,  кюфтета по чирпански, руло "Стефани", сух фасул ала Бъдни вечер ( запечен във фурната),  леща гореща, зелен фасул плакия, картофи с месо на фурна,  пияно пиле (пак пилешко с бeли картофи, в които има бяло винце  и накълцани 2-3 скилидки чесън за аромат),  фрикасе  с пилешко , кюфтета с бял гъбен сос,пържени кюфтета, гювечета с колбас,   
Спирам дотук, че внучката идва.

PS Това готвя за сина и внучката. Аз съм на друго меню, че карам 90 -дневната.   До мемента - 3 кг.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 14:40 от K.A.G.

# 127
  • Кубрат/ Пишурка
Честит рожден ден, Неша! Бъди здрава, щастлива и обичана!
Борянке, ама как точно си я описала - браво!
Грети, толкова манджи си изредила, че и аз си избрах! Мерсаж - по Анжела!

# 128
Привет девойки

Неша, и тук да те поздравя и ти пожелая само здраве, здраве и здраве, всичко друго ще си купиш
[/b]

Борянка пак си на висота, красив поздрав към рожденничката
Фло, разправи после за прехваленото лекарство и откъде може да се закупи. Има един сайт в интернет Iherb от където могат да се поръчат и закупят на по ниска  цена почти всички лекарства или генеричните им заместители, които доста често се дават по клиничните пътеки.
Днес при нас е зима. През няколко часа започват дъждове, като че изливат с кофи  водата, всичко трае 15-20 Мин и след време почва наново.

И моята щерка утре е рожденничка, та сега отивам да приготвя няколко салати..
Да ви е хубав и приятен , уютен и топличък уикенда

# 129
  • София
КАРИ, разсмя ме с това, че все едно с кофи изливат водата върху вас и след малко пак. Ами през това време пълнят кофите. Stuck Out Tongue Winking Eye
БОРЯНЧЕ,старая се да няма нужда друга да храни гаджето. Все пак 45 години ми е свикнал на моите манджи. Пък знае ли човек... Stuck Out Tongue Winking Eye Старание си трябва!
ЯНЕ и какво си избра да готвиш? Мерсаж. Grinning
ГРЕТИ, аз пък от лятото намалих доста яденето и полека лека свалих 10 кг. Тия дни смятам да въведа и лека гимнастика сутрин. Полезно е да се играе в едно и също време, около 15 мин. Мозъкът свиква с това и си го чака всеки ден. Ти да видиш, мозъкът му с мозък. Simple Smile
Време е за следобедна дрямка. После подхващам плетката. Почти съм готова с едно доста голямо плетиво - на най-малкото чаве оплетох палтенце. Без модел, без схема, само с размери. Е, наложи се и да разплитам, но то без това не може. Другата седмица ще го нося на шивачка, та да му сложи подплата, за да не се разтегля. Започвам да плета за Сладичка и за малката пуловерчета без ръкави - такава е поръчката, И задължително в бяло и розово. Бях оплела двете пуловерчета, но се оказа, че са малко късички. Растат децата, като гъбки след дъжд растат. Сега ще ги направя както трябва. Simple Smile

# 130
Благодаря ви , мили момичета, че не сте ме забравили за моя РД.
Ама то празнувам с ромите( Банго Васил
Борянчице, поклон до земи, наистина ме познаваш.Освен поетеса си и психолог.
Благодаря ти , мила, разплака ме.
Момичета,отивам в ъгала и се самонаказвам, но не влизах често в темата и не ми се пишеше .От август месец имах здравословни проблеми, та до скоро, но днес започва моята Нова година та дано всичко остане зад гърба ми.
Още един път  БЛАГОДАРЯ ви !

# 131
  • София
Неша, и тук ЧРД с пожелания за здраве и полети до внучките!
Бабет, какви са тези температури в стаята сутрин? Че то така и чашата вода ще замръзне. Нямате ли ток - вземете си 1 радиатор да поддържа по-поносими градуси докато загрее печката. 
Кари, в Бг. свърши далаверата с Iherb.  Пратките над 20 - 25 лв ги обложиха с ДДС  и мито,  транспортните разходи и те се повишиха....Тъй то - държавата трябва да хрантути мангалите.
КАГ, много вкусни неща предлагаш, облизвам се. А гости приемаш ли? Обещавам да папкам много.
Нашето меню - Пл. си наготви любимия боб и от 3 дни го хапва на обяд. Аз дегустирах еднократно, по обясними причини. За вечеря - пица, шунка с яйца, кюфтета на скара с гарнитура ....боб. Това по отделно за вечерите, не на веднъж. За утре съм купила телешко, ще прави варено. После  следват пържоли и любимите ми пържени кюфтета в понеделник. Не обичам пържоли или цели парчета месо.
Много вкусен винен кебап прави скоро, но нещо не му хареса/не бил като на мама/ и си го ядох сама. Комбинирах със спагети - като сос.

# 132
Добра вечер !

Неша, тук ще ти пожелая здраве,много,много здраве!

Борянчице, възхищавам ти се ♥️♥️

Фло, аз ползвам едно мазило Окопник.Съдържа черен оман .Може и да си въобразявам,но ми действа добре.Както и стария Фелоран.
ММ от години ползва Кантърпейна - гръцкото мазило,но за мен то е тежката артилерия .

КАГ, благодаря за менюто.Ще си го драсна на листче.То лесно да сготвиш,трудно е да измислиш.

Айша,подсети ме за фасулЯ.
И аз като Пл. сама си го ям 😀

Кари,то вашите зими,като нашата пролет,ама късна пролет 😀
Важно е да ви поразхлади и освежи!

Днес петък - пазарен ден при нас.
Понакупих разни неща - да има.
Следобяд правих торта за РД на щерката  - прословутата Червено кадифе.Никак не съм впечатлена,макар че не съм я опитала.Изненада ще е и за щерката и за вкуса 😀😀
За утре съм намислила сърми зелеви,но този път ще ползвам правото на готвача и ще ги направя с мръвка.
У дома приготвям винаги постни.
На две,три години с мръвка 😀🙃
И те ще са изненада.
А как обичам боб със зелее 😀

Ехееее,изписах ферман.
Хайде лека и спокойна нощ!

# 133
Айша, приемам гости винаги!   Ще ви хареса тук.    
Ще ви направя нашенски тутманик.  ( и нещо друго) .
За сега толкова. Отиваме да се гушкаме с внучката. Тази нощ ще спи  при мен.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 20:17 от K.A.G.

# 134
  • Кубрат/ Пишурка
Момичета, я да ви питам зелеви сърми с какъв сос могат да се понесат? Аз ги поднасям с един, но утре ще кажа.

Общи условия

Активация на акаунт