КГБ = Клуб на Готините Баби - 207

• 54 833
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • тук, на мястото си
Честит рожден ден, Луси!
Много късмет и щастие да съпътстват живота ти!
Бъди здрава и много слънце да има в душата ти!

Честит рожден ден на Криско!
 Желая му  здраве, късмет и сбъднати желания!

Поздравления за Неда!  Много късмет и успехи!

# 211
  • София
Зимен сън ли заспахте, красавици?
Вчера се притесних, че никой не е влизал в нашата къщичка. Ни вопъл, ни стон, ни кафе. През лятото разбирам и тогава не пишем отсъствия, защото имаме работа, но сега???
За днес няма да готвя, имаме тиквички с ориз от вчера. Седя си на топличко и плета. Мислено ви споменавам.
ЖАБКЕ, как сте вие по южните географски ширини?
От седмица съм на една нова диета. 8 часа ям ( разбира се, че не непрекъснато ). 16 часа почивка. Ям от 12.00 на обяд, та до 20.00 вечерта. После може само чайче без захар и вода. Никак не ми е трудно, защото аз и без това не закусвам. За сега съм на минус 1 кг.
Хайде, че ми дойде времето за обяд. После съм на тръстиката.

# 212
  • Кубрат/ Пишурка
Ами да се обадя и аз!
Благодаря ви за пожеланията към Криско и дано се сбъднат!
Фло, а има ли значение какво ядеш? То и аз все се каня да направя нещо по въпроса, ама още не съм си приела поканата.

# 213
Включвам се със закъснели поздрави, но пък са от сърце Sparkling Heart
Марулетка, да е здрава и щастлива дъщеря ти!

Янче, много здраве и успехи на Криско!

Луси, жива и здрава да си!

Диди, браво на Неда! Само така!
Аз набързо, според мен, сглобих пъзела. До сега не съм редила такъв, с 1000 части, та не знам 10 дни дали е бързо, но ми беше забавно и приятно. Сега чакам да ми пратят накакво лепило и рамка. После се захванах с плетене, ама не на играчки. Знам си моженето и не си струва да започвам. Имам много изостанали прежди и за сега стутульосах четири чифта терлици. Те не са мого за показване, ама с пъзльото ще се фукна. Ще си поръчам още един.
Скрит текст:

# 214
  • в малка спретната къщурка
Добра среща, момичета!
Фло, предизвика ме да пиша. Не спя зимен сън, но нямам нищо за интересно за казване. Върнах се да прочета втори път диетата ти и се зачудих... Как го приемаш чая? Без захар и вода. Тук слагам търкалящо се от смях човече, защото загрях  от после, че можеш да пиеш вода и чай без захар.
Тану, супер е Пъзела.
Хайде, останете си със здраве и усмивка!

# 215
  • София
Фло, тук съм, но да не досаждам. То при мене нищо ново и интересно.
Мислех ако никой няма тази вечер да се разпиша, да има все пак активност по темата.
Това, което правиш е т.н. Фастинг. Цяла нощ и до другия ден да не се дава храна на организма. Така се подобрява инсулиновата резистентност и има време организма да се справи с погълнатото. Аз цял живот съм така - ям от към 13.00 - до 21.00 ч. Отделно 1 ден седмично не хапвам 24 ч. - лунна диета. Но не съм свалила нищо. Качвам и от минаване покрай хладилника. ...
Янке, няма проблеми какво се яде. Просто трябва да има поне 16 ч. без нищо за да има време тялото да разгради погълнатото. Ако ограничиш хляба и сладкото също е добре. Но и движение си трябва. Поне слизай и обикаляй около блока по обяд, когато е по-топло. Пиенето на поне  2 л./8 чаши/ вода също е важно - да работят бъбреците, да се чистят токсините.
Не, че като спазвам горното съм намалила размерите, но поне не раста на окръжност
Тану, хубав е пъзела, браво.
Сама съм сега. Пл. отиде на извънредно коч-парти. Нали мин. пролет почина сина на брат му, а днес щеше да има рожден ден, да стане на 32 г. Събраха се да го почетат, да пийнат за него. И аз бях канена, но не ми се полага - нали Мрънличка още няма 1 г.
Последната по цял ден се прави на сфинкс, както и да я сложат се обръща по коремче и наблюдава кой какви ги върши от спалнята, превърната от нея  в детска площадка.
Мрънч нещо пак е сополив и температурен - като не ходи в бациларника/дет. градина/ и от нищото се разболява.
Нищо, другия месец с дядо Пламен ще ходят на разходки - дано се кали малко.

# 216
  • София
ЯНЕ, по въпроса има книга и се казва Лечебно гладуване. Намерих я в И-нета, ще си я поръчам. Нямаш ограничения за яденето. Храниш се както обикновено-всичко може и сладко, и плодове, и основно ястие, и супа, че и баничка може. Важното е да спазваш времевите диапазони. АЙША също е дала разяснения. Този режим го комбинирам с леки физически упражнения - по 10, 15 до 20 мин. сутрин. Зависи от настроението. Понякога много ме мързи. Опитвам се да си налагам и ходене пеша, но не ми се случва често. Поне за сега. Stuck Out Tongue Winking Eye
ТАНУ, аз също много харесвам реденето на пъзели. Толкова големи не съм редила. Красив е, ще ти радва душичката.
ФУРИЙКЕ, ти каква си такава баба, та не разказваш какво прави внучето ти? Ходи ли на детско заведение или с мама се гледат у дома? Сигурно и някакви маймунджилъци знае. Е пиши, де. Grinning Поздрави на Ели. Blush
АЙША, много са различни децата. Наш Николка в детската градина много боледуваше, а Сладичка беше като железния войник. Като пораснаха, заякнаха и сега рядко някой да се разсополяви. Сега ходят на плуване и много им харесва. Ники изкара нещо, леко беше, но така и не се разбра какво точно - Ковид или Омикрон. Вече е добре.
Отивам да си изпия липовото чайче и после мисля да си лягам. Изплетох пуловерчетата за малките грации. Към палтенцето на най-малкото чаве остава да оплета качулка и ще го нося на шивачка да му сложи подплата. Не ми омръзва да плета. Прежди имам достатъчно. Вече замислям какво да е следващото плетиво.
Хайде, лека и спокойна нощ! Гушкам ви! Hug

# 217
Добра вечер !

И аз съм си тук.

Фло,похвално за диетата.
Не ги обичам аз тези диете 😃😀
Като огранича сладкиши,хляб има някакъв ефект.
Ама като съм си натюр българка и не мота без  хляб😀
Според мен освен диети движението е също много важно.
Айша е права.
Аз ще го докарвам от движение 😀😀

Тану,красив пъзел.
Трябва търпение!
А аз съм от доста нетърпеливите ,та пъзели,гоблени не са за мен.

Като си изпих следобедното кафе,че като ми дойде вдъхновението и набързо замесих едни отдавна мечтани рогчета.
Ами получиха се.Върнах се в далечното минало 😀

Хрупкави отвън,мекичко пупкави вътре.

Айде сега да си говорим пак за диети😛😛

Лека и спокойна нощ за всички ни 😍

# 218
  • София
Добро утро, красавици!
Наспах се, изиграх си гимнастиката, изпих си чайчето. Сега ще прегледам какво става по света и у нас и после ще готвя. Ще правя зелеви сарми по желание на гаджето.
ГЪБКЕ, като видях твоите кифлички, се запалих и аз да направя. Изглеждат чудесно, а сигурно са и много вкусни. Каква е плънката? Това което правя в момента не е диета, а режим на хранене. Никак не е трудно, а резултат има. Особено е лесно за тези, които не закусват. До лятото има достатъчно време, за да се вталим.
ТАНИТКА, как е ДС?
ДИДИА, поздравления за успеха на НЕДА. Моята голяма внучка също учи японски. Има желание да посети Япония. Обещали сме й да й платим билета, когато понаучи езика и да се разходи до там.
АЛФЕЯ, имаш ли си още компания или внучката вече я сдаде на родителите?
БАБЕТ къде изчезна? Няма те теб, няма и кафе. Stuck Out Tongue Winking Eye
БОРЯНЧИЦЕ, имаме глад за стихове.
От няколко дни не слушам радио, не гледам телевизия. Писна ми от негативни новини. Поне до сега беше само ковид, сега вече прибавиха и дрънкането на оръжия. Ей, няма спокойствие!

# 219
Привеет!

Фло, ето по тази рИцепка правих рогчетата
https://www.facebook.com/groups/191532294381312/permalink/1822765341257991/

Аз меся на ръка.Нямам машинка ,а и не искам .
Друго си е да пипна тестото и да си преценя що съм сътворила😉

Наред са войнишките курабийки.
Ей така ми се са дояли 😃😀

Още си избирам рецепта.
Все ще харесам някоя.

Днес е ден пазарен .
Пазар ежеседмичен и пазаруване по магазини.

Новини не гледам и не чета.
Наблягам на филми и книги.

Аман от новините им.

Приятен и спокоен ден за всички ни 🍀🍀

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 14:01 от Gabkata

# 220
Ето съм и аз! Влизам чета,но до писане не стигам.Няма какво чак толкова да се случи с един активно мързелуващ пенсионер! Да ви кажа хареса ми и няколко пъти ме викат на работа ,но.....категорично не им приемам поканите.Даже се чудя как съм издържала толкова време и то на едно и също място.
                        Фло,на твоя режим на хранене съм цял живот,но...при мен няма никакъв ефект.Аз не закусвам и първо хранене е понякога към 2-3 часа след обяд,а някога и по-късно.Даже сега ММ ми се сърди,че не сядам с него,но...така съм си свикнала.Това обаче не ми пречи да имам 10 генералски килограма отгоре. Yum И това от както не работя.Мисля си да ги понамаля ,ама хич не ми се получава.И сега си харесах една еклерова торта от нета и....само мързела ме удържа да не я направя днес.Утре обаче ще стане.
                        Като дойде твоята японка ще ги срещнем да си поговорят на японски! Yum Неда се надяваше да отиде от у-ще на обменно обучение,но...ковида разби всичко.Преди още от девети клас няколко деца и преподавател отиваха за три месеца в японско семейство,а техните деца идваха в Бг.Нямаше проблем да посрещнем японче,стаи бол,но....ситуацийка.
                      У нас всички се разсополявиха и изкараха нещо за по 1-2 дни,но тестовете отрицателни и категорично не е омикрон.Мисля си,че се набутаха със стотина лева за тестове,а можеше тези пари да се изхарчат за нещо по-разумно и полезно.Явно целта е обогатяване на медицинската и фармацевтична мафия.Винаги по това време е имало грип,настинки и.....грипни ваканции.Сега обаче кихва някой и се правят многократно тестове,защото първия отрицателен,ама дали втория няма да е положителен.В нормално време никой нямаше да обърне внимание на кихавицата.Психяса народа и то тотално.След тази психоатака остава и във война да ни набутат и картинката завършена.Като ги слушам се чудя как може да има толкова прост ,предателски и лекейнически народ.Пък и за постове претендират.Отврат просто.
                     Спирам,че съм набрала много ,а и няма да реша световните простотии за съжаление.
                     Бъдете здрави и дано все пак им омръзне да ни разиграват като маймуни.Та да се върнем към нормалния си живот.Без страхове и излишни паники.

# 221
  • София
Добър ви ден, бабетки-кокетки!

Е, няма днес да има сигнали за тишината в темата. Wink Раздвижили са се момичетата, строили са се, преброили са се (чакаме и останалите позадремали). Че то в тия студове наистина си беше за зимен сън. На дивана, под юргана, пред ТВ някои, плетки и пъзели, книжки. Да се похваля, че аз вчера си наваксах стоенето у дома два дни - такава разходка направих, над 11000 крачки - направо съм отличничка. Имало е през топлите пролетни и есенни дни и повече, но това ми е добри. Днес пак залагам на движението без посока. След час ще изляза и ще се насладя на природата, като не обръщам внимание на кишата. Simple Smile Като гледам крачкомера на телефоня, който ми седи в джоба, досега съм навъртяла 2 км 300 м.

Днес до обяд ми беше ден за готвене, вчера всичко що имаше в хладилника бе ликвидирано. От сутринта съм в кухнята - правих супа борш, сарми с кисело зеле и крем карамел. Отделно на малкия каприз опекох пилешки крилца във фраера. Стига ми за два дни.

Честито внуче на Тони, да е здраво и да има щастливо детство! Честито и на Криско Янчин! Да е здрав, успех в училище, да върви и любовта! Чак днес погледнах и във фейса - видях, че Марулета е била рожденичка вчера, пък не е почерпила. Wink Честито и на теб, момиче, много щастливи години с твоите Хора да изкараш!

Телевизията ми е табу отдавна, не я гледам, но понякога чувам туй-онуй, особено през зимата, като седим
 с деди на топло в хола през деня. Наистина е досадно, надявам се да се запази мира, за вируса вече не знам какво да кажа...  Фло, важното е, че Ники е преминал през онова чудо, и Влади мина леко. Омикрона, казват, че е много заразен, дано се опазим. Приключвам по този въпрос.

Честити успехи на Неда, все така амбициозна и сбъдваща желанията си!

Танита, кажи как е ДС?

Всички неспоменатите са поздравени с въздушна целувки и прегръдки.

Със здраве и усмивки, напук на всички лоши новини.

# 222
  • София
Днес докато обядвахме водихме с гаджето разговори по злободневни теми. И какво научих от него. Нашите страхливи политици заявяват, че у нас няма американски бази. Е да, ама не. Има!!! В Ямбол и Бургас има поделения, над които се вее американското знаме. Нашият трибагреник е под него. На портала стои надпис, че на територията на военния обект важат американските закони. Е това за какво говори? И още нещо - в съседство с тези бази, процъфтяват публични домове. Ще се изправи икономиката ни, ще се съвземем. Stuck Out Tongue Winking Eye
И кои са тези будали, дето си дават земята на чужди армии без стотинка наем??? Познайте от три пъти. Rage
МАРИНКА, възхищавам ти се на упоритостта да се разхождаш! Браво, миличка!
От няколко дни мисля за ЛУСИ. Преди миг й се обадих. Звучеше много бодро. Изписали са момчето й, добре се чувства. Ще се движат по набелязания план. Изпраща ви поздрави!
ГЪБКЕ, малко късно видях рИцепКата за рогчетата. Вече бях замесила едно тесто за кифлички и го чакам да втаса. Твоята рецепта веднага ще отиде в готварския тефтер. Имам ти пълно доверие!!! Grinning
ДИДИА, не се кОси. От хубав човек знаеш, че трябва да има по много. Stuck Out Tongue Winking Eye Като направиш еклеровата торта, да споделиш как се е получила. Много ме е впечатлил един сладкиш с круши, който отдавна беше правила. Все се каня да те питам кое, какво, по колко и как, че да го направя и аз. Ако ти се пише, моля, напиши рецептата или как да го намеря в И-нета, ако е от там.
Тестото ми втаса, отивам да правя за гаджето кифлички. Simple Smile

# 223
Фло,ето рацептата!Правя го постоянно когато имам круши защото много го обичат у дома!
Скрит текст:
125 г краве масло
                           1 чаена чаша с вместимост 250 мл пудра захар (може и ситна кристална)
                          4 яйца размер L или 5 по-малки
                          1-2 прахчета ванилия
                         4 супени  лъжици с връх кристална захар
                         3-4 сочни есенни круши трябва да са по-меки,а не от ония дървените дето ги продават
                        1 чаена чаша пълна до горе с брашно (вместимост 250 мл)
                        150 мл студено прясно мляко
                        1 бакпулвер.

Приготвяне:
маслото трябва да е със стайна температура. Разбивате го с миксер около 5 минути след което постепенно добавяте пудрата захар да се образува пухкав крем.

Разделяте жълтъците и белтъците. Добавяте към образуваният маслен крем един по един жълтъците, като добре разбивате до пълното усвояване от крема.

От тук нататък продължавате да бъркате с шпатула или удобна за вас лъжица. Брашното пресявате с бакпулвера и добавяте към маслото постепенно като добавяте и от прясното мляко.

Тестото става по-гъсто от обичайното за кекс. Слагате и ванилията и разбърквате. Вкусния сладкиш с круши печете във форма 30/20 см или 25/25 см .

Тавичката намазвате много добре със студено краве масло и поръсвате с брашно. Излишното брашно изтупвате. Разстилате равномерно и печете в предварително загряна фурна на 170 градуса до готовност около 30 минути.

Проверявате с клечка за зъби или шишче. Щом шишчето е сухо изваждате вашият сладкиш с круши от фурната.

Докато сладкиша се пече, обелвате крушите и нарязвате на лентички с дебелина около 0.5 см. Разбивате белтъците с кристалната захар на сняг, до меки връхчета. Горещият сладкиш с круши покривате плътно с резените плод и покривате равномерно с разбитите белтъци.

Връщате обратно във фурната, която не изключвате докато правите тази операция.

Запичате белтъците до приятен карамелен цвят. Оставяте ароматния сладкиш напълно да изстине и тогава режете и поднасяте.

Аз го оставям след като изстине за няколко часа или 1 нощ в хладилника, защото ни харесва като е студен.По него се образуват капчици когато е изстинал

Ето така изглежда!Снимките не са мои,защото не мога да вляза в бгснимка,а там имам снимки на сладкиша.
Скрит текст:

# 224
  • Кубрат/ Пишурка
Здрасти значи.
Днес ми е много карък ден Imp Ама се чудя дали да ви се оплача. Все пак, де! На 19 ти тегля 50 лв и ми остават 335. Днес отивам да изтегля 300, че ми трябваха и....
недостатъчна наличност! Проверявам - минус 335! Отивам в ДСК и се оказа, че картата ми е запорирана от съдия - изпълнител! Понеже не съм си платила данъците за 2 години. Добре! Виновна съм! За двете години имам около 98 лв. Можех да ги платя, ама - нехайство! Обаче! Не трябваше ли да ме уведомят поне? Освен това се оказа, че съм имала и овърдрафт ( така ли се пише) от времето, когато плащах на майка операцията и сега парите са там. От следващата пенсия ще трябва да добавя още 165, за да се отърва от него. И съответно да си платя на съдията, като неизвестно как сумата е станала 207! Е, можело и разсрочено! Та днес с това се занимавах! Че и вас покрай мен!

Общи условия

Активация на акаунт