Лидл 159 - Януарско ново начало

• 140 248
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 725
Жълтото и зеленото брашно са заменени с брашно "Родна стряха". Белбейк има в тези филиали, където има останало количество.

# 1 726
А само брандирането ли е различно или си е съвсем друго брашно? Имаше май нещо друго пак от някоя от собствените марки дето просто се прехвърли към Родна стряха но си беше същият продукт от същия производител, ако не се лъжа.

# 1 727
Жълтото и зеленото брашно са заменени с брашно "Родна стряха". Белбейк има в тези филиали, където има останало количество.
Това го предположих ама се надявах да не е така Sad

# 1 728
При нас отдавна вече е така. Няма брашно Белбейк. Купуваме брашното в зеления пакет, а също и в кафевия (пълнозърнестото). Не намирам разлика между предишното брашно тип 650 (а то не беше ли и Castello по едно време?) и това в зеления пакет на Родна стряха...От жълтото сме купували рядко, последно беше в разфасовка от 2 кг.

# 1 729
  • Велико Търново
В условията на инфлация и убийствен ите цени на горивата, намирам за нормално повечето от Лидлските ( и изобщо на веригите) марки продукти, произвеждани в друга страна, да бъдат заменени с такива от България. В случая е РС, което мен също не ме радва особено, но някак го разбирам.

# 1 730
Брашно в жълта опаковка и при нас вече няма. Купих на Родна стряха 2кг, тип 500 . На опаковката отпред беше отбелязана София на картата на България. Още не съм го ползвала, но тип 650 с новата опаковка, да и не намирам разлика.

# 1 731
Аман от тази Родна стряха...

# 1 732
Всъщност каква е разликата между брашно тип 500 и тип 650?

# 1 733
Това с брашното е като със сметаната, предполагам и други продукти ще ги последва тази лоша съдба 😡
С което се обезмисля пазаруването в Лидъл, такива Бг продукти мога да ги купя навсякъде.
Ядосах се значи.

# 1 734
За заека от известната форумна рецепта каква сметана ползвате? Течна или заквасена и колко %?

# 1 735
Течна, 30. И не се скъпя, наливам щедро, да има...Grinning

# 1 736
За заек 1,1 кг половин кутийка или направо цялата? То и масло ще има, да не му е прекалено. 🤔

# 1 737
Ами аз 2 слагам, да покрие парчетата...Joy

Иначе както си решиш...заекът е сух принципно, доста сух даже...

Да кажат кулинаркиге. Аз съм лаик...Grinning

# 1 738
Аз сложих от течната, 1 малка кутийка за заек 1,5 кг. Можеше и още да поеме. Освен посоченото в рецептата добавих картофи, моркови и пресен розмарин. Стана много вкусно. Месото е сочно и крехко, направо се отделя от кокала.

# 1 739
Парчетата, които са над течността, стават сухи.
Освен това при сервиране е ок да сипеш и сосче, та е хубаво да имаш останал в гювеча..
Той се редуцира по време на печенего, та така...Sunglasses

Оф, оплюнчих се ... Joy

Общи условия

Активация на акаунт