Лидл 159 - Януарско ново начало

• 140 139
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 860
Не е същото. Ако няма конкретна причина, бих си ползвала традиционни кори, има всякакви видове.

Кауфланд държат по-добри цени. Бри, примерно, даже е намалено на 2,50 пакетчето тази седмица, самото сирене на мен много ми харесва.

# 1 861
Тези оризови кори от азиатската седмица подходящи ли са нашите си тиквеник и баница?

Сигурно с много компромиси на вкус и вид, но ги ползват за безглутенови банички. Натрошават се корите с ръце и се разбъркват в смес за баница със сирене и яйца.

# 1 862
  • Пловдив
Може и без да се натрошават. Накисват се за няколко минутки във вода и се ползват като обикновени кори за баница.
Или така:
https://www.fitandstrong.net/zdravoslovni-banichki/

# 1 863
  • Sofia
Точно защото се накисват във вода, не знам колко са удачни... освен да пробваш, Бюти.
На мен не ми се налага да ползвам безглутенови кори, та не ми идва да завивам баница, виж тиквеник по би могло.

# 1 864
  • София
... Трудно ще ми е да избера Yum
Не е наложително, ползвай като идея... месо/морски продукти или без, зеленчуци, плодове, мариновани,  пържени, печени, други добавчици по вкус и това е.  А могат и да се пържат/пекат, аз не съм го правила... и така ги харесваме много, та да си спестя пърженото.  Виж гьозата/дъмплинги ни харесват  запържени и варени/на пара. Simple Smile  И хлебчетата Бао с плънки са ужасно вкусни! Simple Smile
Те нудлите от Мунг са обичайно такива - вермичели/ стъклени, ама не са само те и...  явно са очаквали от Мунг, ама...
И ние не сме фенове на пържените храни, така че няма да използвам и аз този метод. Гьоза правих веднъж и доста ни хареса. Бао бънс съм яла в тематична седмица на Божана Кацарова в едно заведение на морето и беше едно от-вкусните неща, които съм опитвала. От тогава си казах, че ще си купя от тези уреди бамбуковите за готвене на пара. Открих си и рецепти за приготвянето на питките, но още не съм се пробвала.

# 1 865
  • СОФИЯ
Тези оризови кори мисля да ги запека на рулца във фурната с плънка, след като предварително ги овлажня. Ще се получи ли? Не искам да ги пържа.

# 1 866
Единственото предимство на оризовите кори е липсата на глутен. Като въглехидрати са много по-зле от пшеничените.

# 1 867
  • Sofia
Тези оризови кори мисля да ги запека на рулца във фурната с плънка, след като предварително ги овлажня. Ще се получи ли?
Ще. С мазнина...

За мен пък пшеницата е най-лошия въглехидрат.

# 1 868
Не знам защо, но по същия начин за някои хора месото е най-ужасната храна. 😃 Аз говоря само за обективно измерими показатели, какво има/няма и колко. После всеки си преценява според потребностите.

# 1 869
  • София-Младост
Като се намокрят тези кори стават доста лигави, отделно че самите "кори" са малки по размер, не са като обикновените за баница. Правих веднъж опити да ги навия с плънка от сирене и яйца...изтече всичко.

# 1 870
  • Пловдив
Според мен, с оризовите кори става вкусна баница. И напълно замества обикновената, ако се налага да се избягва глутена, това е много добър вариант.

# 1 871
Точно заради тази лигавост ползвах по 2 на един път за палачинки. Не са чак лоши, но не намирам причина да ги ползвам редовно.

# 1 872
Вчера купих от Лидл 2 вида нудли, заради децата, че нещо явно е мода в у-ще. Едните са овкусени (с над 11 вида Е..-та и супер солени), а другите са само сухо вещество. Как мога да им ги направя у дома и поне малко да приличат на тези "вредните"?

# 1 873
  • София
Здравейте,
Някой обърна ли внимание дали са заредили този въртящ се стол:
Скрит текст:

В икеа от детските столове няма нищо налично :-/
Има го в брошурата, а в приложението - не.
Днес ми е последен ден от карантина и утре ще ида да потърся.

# 1 874
Според мен оризовите кори са подходящи за кратка термична обработка, и печенето на фурна ми се струва, че няма са им се отрази добре.
Иначе от корейският магазин си взех на сметка, над 20 броя за 4лв и нещо
Сравнявам цените с корите от Фантастико.

Общи условия

Активация на акаунт