Лидл 159 - Януарско ново начало

• 139 763
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 2 265
Благодаря ви. Това "за пиене" на опаковката ме хвърли в размисъл да не е подслаждано по някаква причина и реших да питам.

# 2 266
Ето за какаото
Скрит текст:

# 2 267
Не е подсладено, натурално е. По-скоро друго ми направи впечатление...На тези кутии (имаме 2 вкъщи) пише и за някакви регулатори, почти съм убедена, че преди ги нямаше...🤔 Отдавна не съм гледала състава на какаото и се изненадах сега...Също, мисля си, че беше с масленост около 21 или 22%...🤔

Дени, изпреварила си ме. 😃

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 19:02 от dolce miele

# 2 268
  • Sofia
Ето от моята кутия какао

# 2 269
Какаото на прах е алкализирано, това са алкализиращите агенти. Кокато са над 7%, се обявяват на опаковката - това е от няколко години регулация на ЕС. Обикновено, колкото е по-тъмно, токлова е по-силно алкализирано - процес, при който се променят вкуса и цвета. Може да се алкализира както на ниво зърно още, така и на ниво какао маса.
Натуралното какао е светло обикновено и няма голяма оцветяваща способност, каквато се търси, че да изглежда което е там по-шоколадово..
Това на кратко, ако ви интересува нещо подробно, ще опитам да съм полезна Simple Smile

# 2 270
Да, помогни и преведи..демек това не е Убаво ли?

# 2 271
Накратко: не е добра, но не е и най лошото което ще попадне в организма ви. В някои страни калиевият хидроксид е забранен!
Поразрових и намерих това:
"Добавката Е 525 се използва в хранително-вкусовата промишленост при приготвянето на различни какаови продукти, също в замразени картофи и детски храни. С помощта на калиевия хидроксид по-лесно се почистват и обелват кореноплодни, плодове и зеленчуци."

# 2 272
Морена, знаех си аз, че друго пишеше преди...😅

# 2 273
Маслото на РС 82% как е? Като намаля въглехидратите и ми избива някакво непреодолимо желание да греба масло от пакетчето и да набивам с какао и орехи. А вкъщи имам само едно Pilos и си го пазя за кафето Rolling EyesJoy

# 2 274
А, получих купон "Специално за мен" че и с нов дизайн...и дизайна сигурно е направен специално за мен... 5 мнения по горе виждам че не е толкова Специален..нищо харесва ми, може взема нещо.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 19:19 от Didity02

# 2 275
Адалинд, за мен е ужасно маслото на РС от 125 гр...Бях си купила на промоция преди време 2 или 3 пакетчета. Ужасно беше за директна консумация, с вкус на суроватка, киселеещо и понамирисващо...За готвене употребих пакетчетата. Оттогава нямам желание да го пробвам пак...По-добре си купи друго масло, според мен.😃

# 2 276
А, добре. Не разбирам от масло и по това ти става ясно колко често спирам въглехидратите 😂😂

# 2 277
Скоро купих за първи път масло РС. Питах две жени, които бяха до щанда, които казаха че било много хубаво. Пълни глупости. Повече няма да повторя.

# 2 278
Да, помогни и преведи..демек това не е Убаво ли?
Нищо му няма, хубаво е. В повечето бисквити, вафли, сладолед и т.н. се ползва алкализирано какао. Алкализацията е част от процеса, за да достигне типичната горчивина и цвят. Просто досега не беше задължително да се пише. Иначе от 200 години все така си се произвежда - казват му и "дъчване", защото холандците са го въвели.
Всъщност, задължително е принципно само за пакетираното какао, когато е само какао. Тъй като в състава на вафла или бисквита не надвишават 7%, колкото и да е алкализирано, та и затова нормативно не е задължително да се пише. Нищо чудно скоро и за тях. То и без това етикетите са нечетими.
С това черният шоколад е по-горчив от някой друг, например.
Въпрос на вкус и хранителни навици като цяло - за шоколадите и какаото съответно. В ореото е мега алкализирано Simple Smile Нищо му няма на какаото.

# 2 279
  • Sofia
Откакто в Бг има "немско" масло и други вносни, не съм си помисляла за бг масло.

Общи условия

Активация на акаунт