Рак на белия дроб - тема 9

• 57 139
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
Believe's, Hug
Добре сме - майка открива земеделския сезон в градината.
Бронхоскопията явно е неуспешна, защото и втория патолог каза, че в материала няма туморни клетки. Искаше ми се да се зарадваме, че това, което свети на скенера и ту расте, ту се смалява, не е рак, но шансът е минимален.
Другата седмица ще правим скенер да видим как са се развили нещата с тази лезия за 2.5 месеца, в които не я лекуваме.
Нова биопсия може да се вземе само с VATS. Като мине скенера ще мислим какво да правим.

# 361
Believe's, ние също сме взели цвекло, моркови и ябълки и от днес започва и соковете. Опитваме всичко, за да го стабилизираме, защото за момента спира химеотерапията, докато сърцето не се възстанови. Д-р Канарев му изписа Полимакс плюс и след месец каза нов преглед и консултация с кардиолог, ако  след прегледа кардиолозите позволяват, подновяваме химеотерапията.
Липозомен витамин C го намерих и купувам от една хомеопатична аптека в Пловдив, погледнах в сайта им пише, че имат и в София:

https://avita.bg/produkt/lipozomen-vitamin-C/

Зиги, дано скенера при маминка е с добри резултати и наистина да не е рак. 🍀🙏

# 362
И аз стискам палци, Зиги!
Може пък, въпреки минималната възможност, наистина да не е рак.
Още повече, че тя се чувства добре.
Дано!❤
Gloriana, Полимакс плюс се отрази много добре на мъжът ми,  много добър продукт!
Имай предвид,  че ефекта го забелязах към втория месец.

# 363
.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 21:44 от Bojuri

# 364
  • Пловдив
Bojuri,
В другата тема пишеше.
Писала ми е на лични , че е починала.

# 365
Zigi, поствам тук, защото може да е полезно и на друг, но за вашия случай рових. Търсих лаборатория, която предлага анализи за химиосензитивност. Пробите не се работят в България (нямаме такава техника), но се взимат тук и не е необходима биопсия. Използва се циркулиращото туморно ДНК в кръвта (ctDNA) и циркулиращите туморни клетки (сходно на течния FoundationOne, но с друга цел).

Тези ми излизат:
https://nmgenomix.com/maintrac/

Гледам, че цените им са сериозни (около 1000лв на тестван препарат). Може да питаш онколожката на твоята майка дали да не тествате 2-3 препарата и да спестите VATS. Може и да има някакъв опит с тях.

# 366
Bojuri,
В другата тема пишеше.
Писала ми е на лични , че е починала.
Да почива в мир жената! Ала бала бъди силна...думи нямам просто💕

# 367
Zigi, поствам тук, защото може да е полезно и на друг, но за вашия случай рових.
Благодаря ти Hug
2019 г. се бях свързвала за тях за друг тест и бяха много отзивчиви.

# 368
ala-bala Съболезнования! Светъл път на майка ти! Бъдете силни !

Zigi дано въпреки малките шансове да бъде нещо друго. И да се чувства добре, да си гледа градинката🍀

# 369
  • Пловдив
Не чете и пише в тази тема ,а в "Малко трудна тема за болестта рак"

# 370
  • София
Да, това с фреша с цвекло и добавките и ние го мъчим баща ми. Но той много трудно се съгласява на здравословни неща, а и той не обича да яде доста неща и не се пречупва и с болестта. Затова и лятото трябваше да му се прелее една банка кръв, но вече си има обица на ухото.
Аз да похваля от Онкологията в Дървеница д-р Манов - млад доктор, който го лекува напоследък. Много човечен,  разпитах го за всичко и търпеливо обяснява. Та ходих онзи ден при него и той каза, че ще добави за остеопорозата Пролията (другото име каза, което е и по-силно). След 2 седмици взех час за ИТ. Дано се пооправи до тогава татко. Междувременно ще му направим кръвни изследвания да видим как са и хормоните и другите показатели. Ще пригодим малко вкъщи да му е по-удобно, да се чувства по-сигурно, намерили сме тези ръкохватки за тоалетната (ако някой е ползвал други видове, да сподели): https://adapt.bg/product/204/%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%8 … %D0%B8%D1%8F.html
Уайт, сетих се, че пита за термометъра за ПЕТ - не се ползва, просто така го искат. Носи си и 1,5 л вода в 500 мл шишета. Не се чака много (защото иначе там в Онкологията е яко чакане винаги, 2-3-4 ч ги нямат за нищо там при приемане за ХТ/ЛТ), извикват по часове както са казали, горе-долу нормално.

# 371
Зиги много ме кефи майка ти, не си остава градината и това е ! Има нещо толкова мило у родителите и въобще у възрастните хора, цялата всеотдайност и привързаност към нещата, с които са се занимавали през годините 🤍
Татко много обича да си поправя някакви неща по мотора и колата. Все майстори в къщи, разглобява, после сглобява. Няма да забравя, преди години ми беше направило впечатление, че като си купи някаква джаджа и след няколко дни го гледам разглобил я. Един ден го питам, ама защо всичко, което купи го разглобява, и след това го събира наново, а той ми вика - Ми да видя как работи 😂😂 И наистина след това продължаваше да си работи. Все си подсвиркваше докато майстори. Как искам отново да чуя тази жизнерадост в него... Толкова е унил сега.
Сетих се за една жена Ivetant  ли беше, как ли е тя? Последно писа, че е с ковид в болница и след това не съм я чела, дали пише другаде?

# 372
Bellieve's,
Точно така е.
Често си мисля, че 'възрастните' ни родители имат повече енергия от офисните мишки, каквито са повечето от нас.
Майка остана вдовица на 52 години, абсолютно неочаквано и внезапно. Сега това ми се струва ужасно млада възраст. С много усилия го преодоля и то сама, защото ние вече бяхме напуснали родния дом. Километражът, който навърта от града до селото и в градината на месец, аз сигурно го правя за три-четири месеца...
Дядо ми по майчина линия беше като баща ти - все с машините, поправя, разглобява и все си свирукаше - когато беше весел и когато беше ядосан, за да му мине. Една лоша дума не съм чула от устата му и нито веднъж не е повишил тон на баба ми.
Днес ми попадна статия колко зле се отразява пандемията на хората, как причинява депресия, унилост и липса на желание за каквото и да било. Представям си какво е пандемия + онкологична диагноза за нашите близки... Никак не им е лесно, независимо от нашите усилия да се грижим за тях... Как се изтърпяват операции, прегледи, всичките абокати, вливки, хапчета, лъчетерапия, скенери, странични ефекти и тн. гадости....
Надявам се баща ти да намери отново мотивация да човърка нещо, което например ти да му подариш.

Дай Боже близките ни да са добре и да са с нас още дълго време!

# 373
white - лекаството, което взима за разреждане на кръвта е Клопидогрел  - то ще пречи ли за лечението на рака?
Също бих искала да попитам дали онколога сам ще назначи Скенер на цяло тяло или ПЕТ или ние трябва да ги поискаме?
Тъй като баща ми взима антибиотици заради ковида - това ще пречи ли за направата на тези изследвания?
Следващата седмица имаме консултация с лъчетерапевт и онколог, адски ми е притеснено, искам да започнем някакво лечение възможно най-скоро, той не може да спи от тази кашлица Sad

# 374
Здравейте качвам резултата от ПЕТ скенера на баща ми  и моля за мнение какво е положението в момента.Аз поне разбрах че тумора се е смалил,но да знам пропускам ли нещо важно.Благодаря много

Общи условия

Активация на акаунт