Рак на белия дроб - тема 9

• 57 207
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Няма промяна в остеоартрозните изменения от февруари 2020. Тоест не нещо ново което сега са забелязали. Тепърва да ме пращат на  ревматолог

# 76
Честити празници на всички в темата! Бъдете здрави и все така всеотдайни към любимите ви хора!

Имам въпрос - някой сблъсквал ли се е с ниско кръвно след химиотерапия? При татко кръвното пада, а пулсът се вдига през първите десет дни след вливка. Притеснявам се да не падне, доста му се вие свят.
Да пие много вода. Така качваме кръвно. И лекарите казват, ако може повече движение. Всяко раздвижване при нас променя кръвното/качва го/.
Интересното е, че след пиене на повече вода, кръвното се качва и пулсът се нормализира. Това е при нас.

# 77
Тимчева този път има различно мнение за начало на лечението. Тя смята, че е млад човек(57г), в добро общо състояние и ще понесе химиотерапията. Каза че за нея трябва да започнем с това+ Кейтруда. Между 4 и 6 вливки на химио. След контролни изследвания ще прецение дали са нужни повече от 4. Каза, че нищо не пречи по някое време да се направи лъче, но всичко зависи от това как ще отговори на лечението. Доста аргументирано говори. Ако не е имал засегнат лв и хилус и тя би препоръчала първо лъчетерапия, но на този етап смята химио+ит за най-правилно. Тя няма да може да го лекува, в момента дава само консултации. Но ме увери че лекарите в Сердика са достатъчно добри.
Сега се чудя дали да не се видя и с д-р Петрова в Надежда. Не че се съмнявам в Тимчева, но ако и тя каже същото и ит, по-удобно ще ни бъде в Надежда да се лекува.
Снощи мама му е казала, разстроил се е въпреки че е подозирал. Къса ми се сърцето.

# 78
Believe’s, той не знаеше за диагнозата ли? Относно преценка за плана на лечение, не знам дали би добавила стойност консултация с Петрова след тази с Тимчева. Иначе е възможно да се консултирате периодично с Тимчева, а лечението да е в Надежда.

Според мен е доста обнадеждващо това, което Тимчева ви е казала.

# 79
    Believe's,
Hug
Подкрепяйте го, говорете му, че е много млад и има още години пред себе си. Много е важно да запази силен дух и да се мобилизира за борба.
Успешно лечение на всички болни! Heart
П.п. не знам дали в Надежда биха го лекували по схема от Тимчева. Все пак те си правят свои онкокомисии.

# 80
Точно за това искам да чуя мнение от Петрова, за да знам дали мисли като Тимчева, че незнам дали ще приемат нейното лечение. Също дали и те ще приложат ит въпреки че пдл1 е отрицателен.
Божури, ние досега нямахме среща с онколог и без план за лечение не исках да му казваме.  Така неизвестността само щеше да задълбочи отчаянието му. Мама му е казала, че е рак, но за него има лечение и трябва да е силен и да не се отказва за нищо на света.

# 81
Whitefang честит рожден ден и от мен! Пожелавам ти никога да не се отказваш, пожелавам ти още поне толкова сила, колкото имаш сега! Бъди все така борбен, бъди все така добър, знаеш, че доброто се отплаща! Пожелавам ти здраве, постигане на всичките си мечти!Честит рожден ден!
П.п. и мен ме сви корема като прочетох, че нещо ще се оплакваш
Believe's нищо не ти пречи да се видиш и с Петрова. Ще чуеш какво мисли и ще решите по-лесно къде да се лекува татко ти.

# 82
  • Пловдив
galita,
В тази епикриза няма полезна информация.Не са облъчвали ребро,
а 11-ти торакален прешлен, по съмнения за метастаза там. Което за мен е грешка,но вече е късно,свършили са го.

Да "НЕ" е пневмонит е по-лош вариант при мен ,значи да е рака.
Болките в ставите са ми били най-вероятно странична реакция от ИТ и отшумяха ,а колкото до остеопорозата - следя ги изменеията в прешлените ,правил съм костна сцинтиграфия и консултации с ревматолог . Безмислено е да ми губят времето точно за това.А освен това имах и други симптоми ,освен ставните ,които много вероятно да са също странична реакция от ИТ.
Със CAT може до известна степен да се следи лечението ,но в конкретния случай с нодул на фона на евентуален пневмонит ,който при предишния ПЕТ e бил с много ниска метаболитна активност и класифициран от двама специалисти по нуклеарна медицина ,като лезия от възпалителен характер ,със заключение ,че го няма  заболяването извън черепа ,няма как само с CAT   и сравнение на морфологичната находка да се определи, е ли малигнена или е от възпаление(включително и имуномедиирано от ИТ -т.е пневмонит).

Believe's,
Правилно е според мен решението,много добра идея, да се косултирате и с онколог там къде смятате да се лекувате. Ако Мила Петрова потвърди лечението предложено от Тимчева(без значение мнението и за ЛТ) ,просто започвате там лечение. А предложеното от Тимчева е най-оптималното лечение във вашия случай. Успех ,скорошно започване на лечението и добър отговор към него на баща ти!

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 09:59 от whitefang

# 83
    Whitefang,
Почвай скандали за направление за ПЕТ! Срамота! Млад човек да оставят без ПЕТ, нямам думи просто! Persevere

# 84
Уайт, ти до толкова си запознат с всичко, че вътрешният ти глас въобще не е за пренебрегване. То хубаво да отидеш на ревматолог, но невиждам защо не те прати и на ПЕТ, ти поиска ли си директно?

# 85
  • Пловдив
Уайт, ти до толкова си запознат с всичко, че вътрешният ти глас въобще не е за пренебрегване. То хубаво да отидеш на ревматолог, но невиждам защо не те прати и на ПЕТ, ти поиска ли си директно?
В Понеделник не можах,да поискам директно ПЕТ.Тя явно беше забравила за уговорката след предишния  ,да направим 4 вливки и техен скенер и ПЕТ. Дори не ми обясно за какво точно ме праща на ревматолога - за остеоартрозните изменения в гръбнака,за болките в ставите или за да отхвърли някакво автоимунно ,ревматоидно ,със засягане и на белия дроб и обриви. Одеве бях в КОЦ-а,че вчера не беше на работа . Обеща да ме предложи за ПЕТ на онко-комисията идния вторник - 18-ти (във вторник са им комисиите за белодробните) ,да си действам с ревматолога(имам час за 19-ти за ревматолога,с който се консултирах за прешлените преди) и да и се обадя най-късно до 21-ви.То май няма да са ми готови всични изследвания дотогава , минимум RF и anti-CCP(това се бави) - да отхвърли автоимунно ревматоидно заболяване.Ако нищо не направи за ПЕТ-а ,ще действам по другата схема.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 14:26 от whitefang

# 86
Whitefang, и аз със закъснение, но...
Честит да си! Желая ти вечна ремисия,  да бъдеш все такъв борбен и добър човек и много положителни емоции и поводи за радост и усмивки от тук нататък!❤

# 87
Минах консултацията и с Петрова. Каза същите неща като проф. Тимчева. За начало 4 вливки на Карбоплатин+ Паклитаксел+Кейтруда. Според отговора на лечението каза, че може да се помисли за лъчетерапия между 3 и 4 вливка, но това остава за коментиране във времето. Та така, записах го и на 27.01 му е назначена първата вливка.

# 88
Минах консултацията и с Петрова. Каза същите неща като проф. Тимчева. За начало 4 вливки на Карбоплатин+ Паклитаксел+Кейтруда. Според отговора на лечението каза, че може да се помисли за лъчетерапия между 3 и 4 вливка, но това остава за коментиране във времето. Та така, записах го и на 27.01 му е назначена първата вливка.
Радвам се много Hug
Естествено надявам се всичко да преминава гладко, баща ти да понася терапията сравнително леко и всичко да наред. Стискам палци.

# 89
Браво, супер се е получило и да ви дали скорошна дата като се има предвид натоварването им!
Да знаете, че предстои голямо чакане преди всяка вливка. Отива се към 8 ч, някои ходят и по-рано, за да си изтеглят номерче, следват кръвни изследвания, преглед и в най-добрия случай хоспитализацията към 11 ч или ако не подлежи на нея, вливка в амбулаторни условия.

Общи условия

Активация на акаунт