Електронни четци - Тема 26

• 48 314
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Литиево-йонните и литиево-полимерните батерии, които използват четците, нямат т.нар. "мемори ефект" като старите никел-кадмиеви. Т.е. капацитетът им не намалява, ако не се зареждат и разреждат докрай. Дори напротив - това, което скъсява живота им, е точно пълното разреждане и до някъде - зареждането на максимален капацитет.

# 211
Здравейте, може ли помощ имат леко намаление в озон, кой да избера
https://www.amazon.de/PQ94WIF/dp/B0774LNRQJ/ref=mp_s_a_1_7?crid= … %2C412&sr=8-7
Или
https://www.amazon.de/J9G29R/dp/B07HSDTR23/ref=mp_s_a_1_3_sspa?c … Mb2dDbGljaz10cnVl

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 11:09 от Елинор Лавендер

# 212
Показала си един и същи четец.

# 213
Да, редактирах

# 214
  • София
Здравейте, бях писала преди време, ползвам kindle от началото на годината, това ми е първия, вчера го отварям и установих, че няма нито една книга от записаните, даде ми в началото някакво съобщение, но много не му обърнах внимание, мисля, че пишеше нещо за блутууд.
Ползвах го последно преди седмица при пътуване със самолет и всичко беше там, и сега се чудя какво може да се е случило.
Другото, което ми направи впечатление е, че след като качих отново една книга /свалям от читанка, директно през браузъра на четеца/, при отваряне се показва корицата на книгата, но супер за кратко - дори не успявам да прочета заглавието и.

# 215
Цените в Озон са безумни и на двата четеца.
По-добре виж в olx - чисто нови има съответно за 150 лв (базовия с подстветка) и за 250 лв (последния модел Paperwhite).  
Имам и двата. Който и да избереш, няма да сгрешиш.

# 216
  • Варна
Нали горепосочените линкове са актуалните за момента модели в Амазон? Мисля да поръчам един базов за баща ми, но не се ориентирам много добре из офертите им.

# 217
  • София
Линковете от предишния пост са за употребявани четци.
Това е базовия нов https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07FQ4DJ7X?ref=MarsFS_ERDR_jg&th=1

# 218
  • Den Haag
Знаете ли дали се очакват скоро намаления в Амазон на Киндълите? Бих искала да взема новият Киндъл до лятото и се чудя дали да изчакам за намаления?

Сега имам Kindle Paperwhite от 2015 мисля, но мисля да го предиостъпя на половинката, а аз да взема новия.Мисля да го регистрирам на нов акаунт новия, защото с предишни две устройства на един акаунт имах проблем и сега все още имам, като качвам книги не всички се показват в устройството. Но как мога да прехвърля книгите от стария четец на новия? Има ли начин да запиша всички книги на компютъра и да ги кача на новия?

# 219
Книгите могат да се прехвърлят от стария четец на компютъра с помощта на USB кабел и оттам на новия. Аз така прехвърлих книгите си от едното на другото устройство, макар нито едно от двете да не беше Киндъл, но би трябвало и за него да се отнася. Вече за промоции трябва да следиш темата, защото обикновено се публикува, когато има промоция.

# 220
  • София
Искам да попитам дали ви се е случвало да ви изчезнат книгите от киндъла след ъпдейт. Бяха на екскурзия за четири дни в Истанбул и си заредих книги. Както си четях едната, на следващото включване нямаше нищо в киндъла. Забелязах, че съм оставила уайфая пуснат и се е инсталирал някакъв ъпдейт. Направо откачих, защото без книга, точно в рейса навръщане нямаше да издържа. Нямаше как да си свалям от читанка, добре че се сетих да си сваля отново  от купувани книги от амазона през профила и си дочетох една, която бях оставила недовършена. Но мисля, че за втори път ми се затриват така книгите и не ми се иска да се случва трети път.

# 221
Здравейте, новак съм на тема “Електронни четци”, обмислям покупката на пръв такъв и много моля да ми помогнете в избора. Обикновенно обичам да купувам най доброто (независимо, че това в повечето случаи означава по-скъпо), но пък не искам и да плащам за функции които никога няма да ползвам. Основно разгледах модели на POCKETBOOK. Незнам до колко функцията “Преобразуване на текст в реч” е нещо което си заслужава, но ми се струва добра за подобряване на произношението (май я няма на български така или иначе). Като цяло се двуомя между POCKETBOOK TOUCH HD3 и POCKETBOOK COLOR. Както казах съм лаик и искам четец, с който лесно да боравя, да е удобен и издържлив (и като батерия и като устройство).
Благодаря предварително за мненията ви!

# 222
  • София
Aila, на мен ми се случи нещо подобно преди 3 седмици, писах по-напред в темата,  бях в Италия и като се прибрах установих, че всички книги са се изтрили, когато го отворих ми излезе някакъв надпис и аз много не обърнах внимание, сякаш пишеше нещо за блутут, Wi-Fi ми е постоянно включен.
Обаче не мисля, че се е ъпдейтвал , защото последната версия на която е е от януари, аз го имам от началото на януари и вече веднъж се ъпдейтна, така, че не съм сигурна какво точно се е случило.

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 03:31 от kupu

# 223
Възможно ли е да е била в чанта и  бутонът да е стоял натиснат повече от няколко секунди? Не помня точно колко бяха за връщане на фабричните настройки.

# 224
 Очаква се Киндъл да започне да чете и Epub формати, а пък Mobi ще отпадне до края на годината, няма да е проблем с вече качени книги.

Общи условия

Активация на акаунт