Електронни четци - Тема 26

• 46 831
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Хм, горните линкове не ми се отварят, а нещо не мога да намеря намален киндъл дори и с реклами в момента. Следя за една приятелка, която иска да вземе на дъщеря си.

# 601
При мен се отваря линка без проблем. Пробвайте от тук https://www.amazon.de/-/en/Kindle-Paperwhite-8GB-adjustable-temp … p;sr=8-2&th=1

Ако и тук не стане, влезте в немския амазон, напишете в търсачката kindle paperwhite 2022 и ще ви излезе. С реклами е 110 евро, без реклами - 90 евро

# 602
  • Варна
Добре де, какъв е проблема на рекламите.
Никакъв Simple Smile

# 603
Моят Кимдъл се води с реклами, но въобще не съм го свъезала с wi-fi и не виждам никакви реклами. Така че сами преценете 😉

# 604
Кобо казва, че новият електронен четец (Kobo Clara 2E) е и първият на притежаваната от Rakuten компания, изграден от над 85 процента рециклирана пластмаса, като океанската пластмаса представлява 10 процента от това. Тези промени са част от целта на Kobo да компенсира 100 процента от въглеродните емисии, свързани с доставката на своите електронни четци до клиентите. Изработена от FSC-сертифицирана рециклирана хартия и отпечатана със соево мастило, нейната безмагнитна опаковка също трябва да бъде по-екологична.

Скрит текст:
Така добре ли е???

# 605
При мен продължава проблемът с пращането на epub на Килдъл на книги на английски, излизат ми някои букви на маймуница.
На български нма проблем

# 606
  • София
Вече има киндъл, на когото може и да се пише Simple Smile
Новият Kindle Scribe - https://www.trustedreviews.com/versus/amazon-kindle-scribe-vs-ki … hite-2021-4270753
Видео за четеца
https://youtu.be/QSl721wVaqI

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 08:46 от Aila

# 607
и на другите можеше да се пишат , но не върху екрана.

# 608
На Kindle Scribe не му виждам смисъла, скъп за четец, скъп за играчка, недостатъчно добър като таблет компютър. Те вече пробваха таблет и нямаше успех, сега просто са добавили моливче да си драскаш.

# 609
На Kindle Scribe не му виждам смисъла, скъп за четец, скъп за играчка, недостатъчно добър като таблет компютър. Те вече пробваха таблет и нямаше успех, сега просто са добавили моливче да си драскаш.

Toчно така, Ефибуш. Аз много се надявах да видим нов Оазис с малко по-голям екран, може би 8 инча. Този Скрайб е прекалено голям за четец и няма физически бутони. А за PDF анотации има много по-добри таблети и лаптопи с цветни екрани, на които може да се пише с "моливче" и подчертава в различни цветове  Освен това чета, че изглежда няма да е възможно да се пише директно върху книга, а бележките ще се съхраняват на Cloud (възможно е да не съм разбрала).

Някой тук има ли Kobo Sage? Някакви преки впечатления?

# 610
Не. От Кобо имам Libra H2O и Forma.
А като джаджа със стилус ползвам един таблет на Хуауей. Почти 11 инча. Екстра е за рисуване в специализирани приложения.

# 611
  • София
Някой с идея за лек калъф за новия Paperwhite 6.8"?

# 612
Не. От Кобо имам Libra H2O и Forma.
А като джаджа със стилус ползвам един таблет на Хуауей. Почти 11 инча. Екстра е за рисуване в специализирани приложения.

Аз не помня дали имаш Киндъл Оазис също. Как би сравнил/а екраните на Кобо Форма с този на Оазис (или в краен случай Пейпъруайт). Ако може снимка един до друг без светлина, ще съм благодарна.

Колебая се между Кобо Форма и Сейдж. Ако екраните им са еднакви, за мен заради един стайлъс Сейдж не си струва.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 17:28 от Cool_Cat

# 613
Нямам Оазис и никога не съм ползвал, но имам новия Пейпъруайт 6.8 инча. Не съм ги сравнявал един до друг, но по принцип при включено вградено осветление при изключено цветно осветление екранът на Кобото ми се струва леко жълтеникав.
Може и да греша, трябва да ги сравня, като се върна вкъщи.
Кобото се води с 8 инчов дисплей, но при фабрични настройки (т.е. с помощта на вградените настройки) има доста широки полета около текста - и странични, и горно и долно. Не съм се опитвал да инсталирам на Кобото Корийдър, а доколкото знам Кулрийдър е несъвместим с него.
Сравнявал съм Кобо Форма с Покетбук InkPad    740 , който е с дисплей 7.8 инча и е с инсталиран Кулрийдър. Благодарение на Кулрийдъра на Покетбука може да се правят по-разширени настройки и съм си нагласил страницата за четене с по-тесни полета, така че събира повече информация от Кобото при еднакъв шрифт и големина на шрифта и разредката и някак си ми е малко по-комфортно. Т.е. така съм свикнал, Кобото също е извънредно комфортен с тази широка ивица на корпуса от едната страна с хардуерни бутони напред/назад.
Кобото може директно да чете epub (уж трябвало да е някакъв малко по-особен epub формат, разработка на Кобо), но на практика съвсем нормално си чете "обикновения" epub. Т.е. няма нужда от игрички с Калибре или нещо от сорта на Send to Kindle. Не съм сигурен дали може да му се качват допълнителни шрифтове, но тъй като има фабрично инсталиран любимия ми Georgia, нямам никакви претенции.
По-късно ще правя сравнения и снимки и ще ги публикувам в следващ пост (естествено когато някой тук публикува друг пост).

А на въпроса на Starrydream - аз си взех лек калъф за Paperwhite 2021 от една българска фирма с думата четец на английски в името за 36 лв. С куриер. Май работеха със Еконт. Или Спиди, не помня.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 18:07 от Stilgar

# 614
Благодаря, Stilgar! Аз не ползвам Coolreader. Обикновен, базов user съм и затова ме интересува качеството на екраните най-вече.

Ако имаш време и пуснеш снимки за сравнение между Кобо Форма и Киндъл, ще е полезно, особено без вградената им светлина да е включена.

Общи условия

Активация на акаунт