Електронни четци - Тема 26

• 46 794
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Ето снимка на Киндъл 6.8 инча и Кобо Форма 8 инча при изключено всякакво вградено осветяване:

Снимката е от преди час с телефон в леко затъмнена стая. Имам чувството, че автоматиката на камерата на телефона леко е "подобрила" снимката. На живо екраните изглеждат по-тъмни.
Нещо съм се заблудил за широчината на полетата на Кобото. Както виждате, изобщо не са толкова широки, колкото си мислех.
Обаче - екран 8 инча си е 8 инча... Няма да повтарям за пореден път лафа, че размерът има значение...

# 616
Страхотно! Много благодаря, Stilgar! Изглежда, че няма разлика в качеството на екраните. (Може би този на Кобо е малко по-синкав ?) Единственото, за което заглеждам Кобо, е големината на екрана. Ще трябва да реша до Коледа Simple Smile

# 617
  • София
Страхотно! Много благодаря, Stilgar! Изглежда, че няма разлика в качеството на екраните. (Може би този на Кобо е малко по-синкав ?) Единственото, за което заглеждам Кобо, е големината на екрана. Ще трябва да реша до Коледа Simple Smile
качеството на екраните проличава при прелистване ... Киндъл е осезаемо по-бърз и с плътен рисунък на символите дори след 5-10 прелиствания, нещо с което Кобо, а и другите не могат да се похвалят. Ще видя после точния модел 7 инча на Кобо.

# 618
Nook и Kobo имат ли меню на български, като PocketBook?

# 619
За Nook не знам.
Кобо нямат меню на български. Ето достъпните езици за менюто при Кобо Форма:

Същото положение е и при Kobo Libra H2O.

# 620
Питам понеже човека, който ме накара да разуча харесва тези две марки, но държи да има меню на български език. Аз друг четец освен PocketBook не знам да поддържа български език на менюто си.

# 621
Не мисля, че Nook има меню на български. Не знам каква е ситуацията за човека, но аз купувах Киндъл за възрастен човек, който се научи да работи на него лесно без българско меню.

Някой има ли Pocketbook InkPad 3? Интересува ме тяхната text-to-speech функция. За всички ли книги работи или само за тези, купени от тяхната компания? A екранът харесва ли ви? Как е сравнен с Киндъл? (Около мен няма никъде Pocketbook във физически магазини Sad )

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 16:44 от Cool_Cat

# 622
Не мисля, че Nook има меню на български.

Някой има ли Pocketbook InkPad 3? Интересува ме тяхната speech-to-text функция. За всички ли книги работи или само за тези, купени от тяхната компания? A екранът харесва ли ви? Как е сравнен с Киндъл? (Около мен няма никъде Pocketbook във физически магазини Sad )

Аз имам PocketBook Touch Lux 4 ,който купих втора ръка от ОЛХ ,защото не бях сигурна дали ще свикна да чета на четец.
За функцията speech-to-text не мога да кажа нищо ,защото не я използвам.
Не мога да направя сравнение и с друг четец , защото този ми е първи.
Мога само да споделя впечатления.
Книгата ми е с 6" екран ,подсветка ,wi - fi с място за карта памет.
С българско меню е ,използва се много лесно ,свалям книги с имейл ,който създаваш специално заради книгата.
Батерията издържа до един месец ако не се чете активно. При активно четене издържа към 10 дни.
Причината да избера тази марка е ,че чете много файлове включително и epub ,който ми е любим.
Българското меню ,бързото сваляне на книги ,това че има подсветка и интернет. Когато трябваше да сравнявам Киндъл и Покетбука ,вторият ми се видя по-удачен избор за моите изисквания.
Мога да кажа ,че изборът ми е много добър и ако купувам книга по-нататък ,то ще е пак Покетбук.

# 623
Благодаря, mavina! Аз гледам само InkPad 3. Четох ревюта, но не разбирам дали text to speech е за всички книги или има ограничения. (Объркала съм се и съм написала speech to text горе.)

# 624
Имам нужда от съвет. Ще купувам нов Киндъл на майка ми, нейният е на 10г. и вече издава багажа. Гледах новия Paperwhite 5 и много го харесвам, но се чудя дали има смисъл от него при положение, че тя няма да използва нито една от функциите му - книгите ги тегля и качвам аз периодично, чрез калибре. Дали не е по-удачно да взема моделът от 2018? Какво ще ме посъветвате, важно е да има подсветка. Цената не е определяща.

# 625
Аз бих взела последния, защото екрана е по-голям.

# 626
Без колебание - 6.8"  Paperwhite. Екранът е в пъти по-приятен, бързината също.

# 627
Без никакви колебания - новия модел. Имам ги и двата.

# 628
Някой използва ли стилус (писец/химикал за тъч скрийн)? Удобно ли е и универсалните стилуси за тъч скрийн вършат ли работа?

# 629
не е удобно, иначе всеки би трябвало да става

Общи условия

Активация на акаунт