Електронни четци - Тема 26

• 48 394
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
... Но трябва да се обърнеш към този Амазон откъдето е закупен.
Това не е вярно. Махнах рекламите на два четеца през Amazon.com, и двата купени от немския.
От Amazon.de отказаха да ми ги махнат и ме насочиха към американския. Наложи се да си правя регистрация там, не помня защо, помня, че търсих американски адрес в нета.
Основанието за махането им беше, че не живея в САЩ и четецът ще се ползва в Европа

# 91
Моят също е от немския, но регистрацията ми е в американския, съответно писах на тях. Не бяха особено щастливи, че искам да ги махна, повъртяха ме малко на шиш, но като чуха за България и явно им просветна, че ние тука на чужди езици не четем, хаха.

# 92
  • София
Явно е късмет на кой ще попаднеш в чата. При мен без проблем са ги махали от немския Амазон не веднъж на различни Киндъли.

# 93
Тези от съпорта на амазон са много зле отговарят като по учебник без да вникват в проблема още си чакам обещания имейл с решение на проблема ми а уж беше до 72 часа добре че от тук се отзоваха

# 94
На мен ми отказаха под предлог, че четецът бил купен на по-ниска цена и затова имало реклами. Не можело да ми ги махнат.
Предполагам, проблемът е, че не е купен от Амазон, а от Емаг.
Не съм пробвала повече. Просто чета в самолетен режим и не ми се пречкат реклами.

# 95
  • София
Единственото, което ме дразни на рекламите е, че трябва да слайдваш като отвориш капака на кейса и няма опция вместо скрийнсейвър да виждам корицата на книгата, която чета.

# 96
Могат да се премахнат рекламите, но има такса 10 паунда.

# 97
Могат да се премахнат и без да се плаща такса. Ако иска да плати, може да си го купи без реклами

# 98
Моя четец го купих с реклами, но нямам такива. Спряла съм wi fi май директно след като го настроих и си слагам книгите с кабел. Ще проверя.

# 99
  • София
Аз пък случайно установих  /едва ли съм открила топлата вода де Joy/ , че мога да свалям книги от читанка директно от браузъра на киндъла.

# 100
Здравейте отново!
Много здраво се набутах. Или ме набутаха и аз не знам вече. Не бях се занимавала с Амазон преди, защото мислех , че е главно за хора от Щатите или от по - западните държави. Минали са години, чувам хората ползват Одибъл, слушам си Сторител , но не ме удовлетворяваше. Влязох да видя как са нещата с Одибъл и виждам и опция Киндъл Ънлимитед- решавам , че тя ме удовлетворява повече. 10 книги на месец , които можеш да върнеш и да вземеш други за $9.99 - идеално. Чета по - много - имам инсомния. Пробвам да се регистрирам , казва ми , че не мога. Пиша им , те ме питат за устройство и ми казват , че моето не става, нищо повече. Тъй като имах нужда от нов таблет - реших да си взема таблет направо , а не само Киндъл устройство. Дадох им марка на таблет , който исках да взема и те ми казват , че ще ми пишат до 72 часа дали ставал. Няма отговор. После ги питам само Киндъл  и Амазон Fire  ли поддържат Киндъл Ънлимитед , защото бях попрочела така в някои технически форуми. Те ми казват - да. И нищо повече. Свързвам се с български сайт и си избирам таблет  Амазон от по -стара генерация , не искам Алекса. Питам ги изрично има ли Алекса  и поддържа ли Киндъл Ънлимитед абонамент( след като е стара генерация) Те ме увещават да си взема по - висок клас същата марка, че този го пишат , че го чакат, но нямало да го зареждат. Питам ги пак същите въпроси - казват ми , че няма Алекса и има Киндъл. Но явно не знаят какво е  Киндъл Ънлимитед абонамент , затова питам в чата на Амазон - дали този става. Те казват - да и нищо повече. Купувам го - първо има Алекса, махам я. Всичко друго е само Амазонски приложения, не мога да си изтегля неща от Гугъл магазин. Влизам да пробвам Киндъл Ънлимитед  и не става. Пиша им пак и те най - накрая ми казват , че през моята страна България , не мога да използвам Киндъл Ънлимитед. RageRageRageRageRageМного съжалявали , че ме били подвели , но работели върху разрастването му. Сякаш , ще повярвам , че някои ще се занимава да го разраства за България.
Опитах се да си прехвърля поне Сторител, но не мога да го изтегля за това устройство. Та сега съм с един абсолютно непотребен таблет и не знам какво да го правя. Чудех се дали да не се обърна , към българският магазин , защото и те ме подведоха и да го върна, но касовата бележка е заминала и не знам дали ще стане.
По - принцип проучвам повече , но този път от бързане , че  ми се чете много и бързам такава я свърших.

# 101
Какво значи "не става"?
Още при влизане на секцията Kindle Unlimited най-отгоре има предупреждение, че този акаунт не може да го ползва - в amazon.de
Скрит текст:
Същото каре го няма в amazon.co.uk и там може да се пробва безплатно за два месеца
Скрит текст:
Не съм пробвала, но човек по принцип първо се информира, после купува.

# 102
Информирах се уж като питах и Амазон и българският сайт преди да го купя. Питах първоначално в Амазон защо не мога да се абонирам от телефон , от таблет? Те не ми казаха , че проблемът е в това от къде съм , а че ми трябва друго устройство. В българският сайт също не бяха информирани , че Киндъл Ънлимитед, не може да се ползва за нашата страна.
На мен и в двата сайта ми излиза едно и също , че не мога да се логна. На вас как ви излезе , че може да го ползвате? Да не би да имате адрес в чужбина? Защото аз си мисля , че може и да е това проблемът.

# 103
Имам два четеца, купени от amazon.de, но са регистрирани в amazon.co.uk
Предполагам затова в amazon.co.uk ми дава, че мога да ползвам Kindle Unlimited.
Адресите не оказват влияние - имам съответно регистрирани английски и немски адрес (на превозвач)
Българските търгаши са много далече от amazon. Докато купиш, ще ти кажат и обещаят всичко, което искаш да чуеш

# 104
  • София
Здравейте, имам един много глупав въпрос, но за първи път ползвам четец-Киндъл 2021. Нямам представа как да изляза от книгата, която чета и да отида в библиотеката. Правя го по възможно най-просташкия начин, чрез рестартиране. Може ли да ми съдействате? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт