Електронни четци - Тема 26

• 46 875
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Нещо не мога да отворя формат - .djvu на Покета TL5, а пише, че го поддържа. Има го Просто показва за малко часовника и поставя книгата най-отпред но не я отваря. С .epub и дори неудобния PDF нямам проблеми, а това защо не го отваря е пълна мистерия за мен.
Форматът .djvu се поддържа, но за отварянето му е нужна допълнителна програма - Koreader. Която, ИМХО, е по-удобна и за четене на .pdf. Инсталира се по следния начин:

1. Включва се книгата към персонален компютър с USB кабел, така че съдържанието на вътрешната и памет да се покаже като дисков дял (примерно диск F: ).
2. Копира се архивът "koreader for PocketBook InkPad3 - My Install.7z" в главната директория на съответното устройство.
3. Клика се архива с десен бутон и се избира "Extract here" (или "Разархивирай тук"). На всички въпроси за презаписване на съществуващи папки и файлове се отговаря утвърдително. След завършване на разархивирането файлът "koreader for PocketBook InkPad3 - My Install.7z" може да бъде изтрит от книгата (в нашия случай - диск F: ).
4. Отваря се библиотеката, намира се .djvu файл, докосва се и се задържа пръста, докато се покаже локално меню. От него се избира Koreader.
5. Това е - вече всичките Ви .djvu файлове при докосване ще се отварят с Koreader. Ако искате да промените това и за .pdf файловете, или да промените програмата по подразбиране за друго файлово разширение, повтаряте точка 4.

# 511
Някой ползва ли Remarkable за книги? Реално по-скоро е бележник и става за pdf, не толкова за книги.
Ползвам Kindle откакто излезе на пазара, сега не разбрах какво се случва с форматите - mobi не може да се изпраща по имейл, но аз продължавам да си качвам mobi с calibre. Ако се опитам да прехвърля epub с кабел не става. Та не ми е ясно кой формат остава основен за Kindle.

# 512
Това Remarkable е графичен таблет, но помня че го обсъждахме някъде из темите. Не работи без абонамент и е скъпо, не вярвам някой да го има, още повече че не се и вкарва.
На Киндъл основния формат винаги е бил azw.
Грета Ей, кирилица няма как да сложиш. Има руска клавиатура, нея си пусни.

# 513
На Киндъл основния формат винаги е бил azw.

Бре, никога не съм ползвала azw. Винаги само mobi. Ще пробвам и с azw, но сега дори azw и azw2 не минават по имейл.

# 514
Пращаш по имейл в epub, на четеца ти се конвертира автоматично и се отваря в mobi.

# 515
Би трябва да обръща в azw3.
Нов ъпдейт 5.14.3.2 https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=G54HPVAW86CHYHKS

# 516

Може. Преди месеци пробвах и дори писах в темата. Сигурно е, че пращаш в epub и на четеца отваряш във формат, който Киндъл чете.

# 517
Може. Преди месеци пробвах и дори писах в темата. Сигурно е, че пращаш в epub и на четеца отваряш във формат, който Киндъл чете.

При мен не става най-често. Една книга ми качи, но беше с някои букви на маймуница. Пак ще пробвам след малко.

# 518
Нещо не мога да отворя формат - .djvu на Покета TL5, а пише, че го поддържа. Има го Просто показва за малко часовника и поставя книгата най-отпред но не я отваря. С .epub и дори неудобния PDF нямам проблеми, а това защо не го отваря е пълна мистерия за мен.
Форматът .djvu се поддържа, но за отварянето му е нужна допълнителна програма - Koreader. Която, ИМХО, е по-удобна и за четене на .pdf. Инсталира се по следния начин:

1. Включва се книгата към персонален компютър с USB кабел, така че съдържанието на вътрешната и памет да се покаже като дисков дял (примерно диск F: ).
2. Копира се архивът "koreader for PocketBook - My Install.7z" в главната директория на съответното устройство.
3. Клика се архива с десен бутон и се избира "Extract here" (или "Разархивирай тук"). На всички въпроси за презаписване на съществуващи папки и файлове се отговаря утвърдително. След завършване на разархивирането файлът "koreader for PocketBook InkPad3 - My Install.7z" може да бъде изтрит от книгата (в нашия случай - диск F: ).
4. Отваря се библиотеката, намира се .djvu файл, докосва се и се задържа пръста, докато се покаже локално меню. От него се избира Koreader.
5. Това е - вече всичките Ви .djvu файлове при докосване ще се отварят с Koreader. Ако искате да промените това и за .pdf файловете, или да промените програмата по подразбиране за друго файлово разширение, повтаряте точка 4.
Два пъти го направих, но не се получи. Реално ми показва само PB reader и Coolreader. А правя стъпка по стъпка. Да не е само за PocketBook InkPad3 и да не става на Touch Lux 5?

# 519
Много са повишили цените на Киндълите. Миналата година по същото време съм купила за 70 евро. Сега е 119.

# 520
Момичета, купих един нов киндел, но като го вържа към лаптопа, Калибрето не го разпознава и не мога да изпратя директно книги. Трябва с copy/paste. Някакви идеи защо може да е така?

# 521
  • София
При мен е същото с новия Киндъл, но причината е, че съм с Windows 7 и не мога да заредя последните версии на Calibre. Със старите ми Киндъли нямам този проблем.

# 522
Преди това бях взела отново нов Киндел за подарък на свекървата. По спомени с него нямах такъв проблем. Windows ми е 10-та версия. Разликата с проблемния Киндел е, че се води детския paperwhite, но не мисля, че това е проблема. Много ми е странно, не ми се е случвало до сега.

# 523
Преди това бях взела отново нов Киндел за подарък на свекървата. По спомени с него нямах такъв проблем. Windows ми е 10-та версия. Разликата с проблемния Киндел е, че се води детския paperwhite, но не мисля, че това е проблема. Много ми е странно, не ми се е случвало до сега.

Не, аз също съм с детски уж, той е абсолютно същият. Може би калибрето трябва да се обнови?

# 524
Обикновено Калибрето е причината.

Общи условия

Активация на акаунт