Електронни четци - Тема 26

• 46 876
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Два пъти го направих, но не се получи. Реално ми показва само PB reader и Coolreader. А правя стъпка по стъпка. Да не е само за PocketBook InkPad3 и да не става на Touch Lux 5?
Извинявам се, има още една стъпка... Свържете четеца си с компютъра, отворете файла "\system\config\extensions.cfg" с кой да е текстов редактор, напр. Notepad (но не и Word), намерете реда:

Код:
djvu:@DJVU_file:1:eink-reader.app,cr3-pb.app:ICON_DJVU

и го променете на:

Код:
djvu:@DJVU_file:1:eink-reader.app,koreader.app:ICON_DJVU

Запишете файла, изключете четеца от компютъра и се опитайте да отворите отново .DJVU файла с дълго задържане и избор от локалното меню на: Open with > koreader.app. Би трябвало да се получи вече.  Между другото, забелязвам, че и стандартната програма за четене на PocketBook, PB Reader, отваря доста добре книги в .DJVU формат.

# 526
  • София
Обикновено Калибрето е причината.
Да, Калибрето е причината, аз също съм с детския paperwhite и в къщи съм с Windows 7  и не мога да сваля последната версия, съответно не мога да го свържа, в работата съм с Windows 10 и новата версия на   Калибре и нямам никакъв проблем.

# 527
Последната работеща под Win 7 версия на Calibre е 4.23.0. Сваля се от тази страница.
Последната работеща под Win 8 версия е 5.44.0. Сваля се от тази страница.
И в двете страници във втория линк има грешка - пише "Windows 64-bit Installer", но връзката води към 32-битова версия. Първият линк, който е със същия надпис, води към 64-битова версия.

# 528
Два пъти го направих, но не се получи. Реално ми показва само PB reader и Coolreader. А правя стъпка по стъпка. Да не е само за PocketBook InkPad3 и да не става на Touch Lux 5?
Извинявам се, има още една стъпка... Свържете четеца си с компютъра, отворете файла "\system\config\extensions.cfg" с кой да е текстов редактор, напр. Notepad (но не и Word), намерете реда:

Код:
djvu:@DJVU_file:1:eink-reader.app,cr3-pb.app:ICON_DJVU

и го променете на:

Код:
djvu:@DJVU_file:1:eink-reader.app,koreader.app:ICON_DJVU

Запишете файла, изключете четеца от компютъра и се опитайте да отворите отново .DJVU файла с дълго задържане и избор от локалното меню на: Open with > koreader.app. Би трябвало да се получи вече.  Между другото, забелязвам, че и стандартната програма за четене на PocketBook, PB Reader, отваря доста добре книги в .DJVU формат.
Благодаря!

# 529
  • София
Здравейте,
Някой може ли да помогне с решение как да прехвърля книгите от стария четец на новия?
Вчера си поръчах Pocketbook HD3 и се опитвам да си прехвърля всички книги от стария Pocketbook HD. За съжаление ми направи нов акаун в pbsync, въпреки че се логнах със същия имейл като на стария четец.

# 530
  • Варна
Някой сложи ли го? Има ли някой бъг като липсата на възможност да се върнеш назад в текста след един от предишните ъпдейти?

# 531
Няма бъгове, безопасен е. Качвай смело.

# 532
Здравейте,
Някой може ли да помогне с решение как да прехвърля книгите от стария четец на новия?
Вчера си поръчах Pocketbook HD3 и се опитвам да си прехвърля всички книги от стария Pocketbook HD. За съжаление ми направи нов акаун в pbsync, въпреки че се логнах със същия имейл като на стария четец.
Аз не използвам облака на PocketBook. Използвам единствено "SendToPocketBook" за да си пращам книги през моя имейл директно на четеца. Ако трябва си сменям паролата, защото рядко влизам и я забравям (става дума за SendToPB). Иначе с кабел си копираш всички файлове от стария четец на PC и от него на новия. При мен става бързо.

# 533
Не мога да разбера специално при Покетбук защо си го причинявате това с използване на разни облаци. Аз предпочитам да дърпам книгите на компютър, където си съхранявам резервни копия на всички файлове. И ги прехвърлям на четеца с кабел. Така от компютъра мога да си организирам структурата и съдържанието  на папките в паметта на четеца по мой вкус. Например по автори, или по жанрове и т.н.
А прехвърлянето на книгите от един на друг четец Покетбук става елементарно чрез междинно прехвърляне през компютъра с кабел.

# 534
  • Варна
То това не важи ли за всички четци? И за мен е непонятно това прехвърляне през мейли, облаци и глупости, не е ли да вържа кабела и да видя къде какво точно има не си е работа. А и излишно усложняване.

# 535
  • София
Здравейте,
Аз не използвам облака на PocketBook. Използвам единствено "SendToPocketBook" за да си пращам книги през моя имейл директно на четеца. Ако трябва си сменям паролата, защото рядко влизам и я забравям (става дума за SendToPB). Иначе с кабел си копираш всички файлове от стария четец на PC и от него на новия. При мен става бързо.

Да, и аз само с опцията SendToPocketBook си изпращам книги, става много бързо, но незнайно защо новият ми създаде и нов имейл @pbsync.

В крайна сметка ги прехвърлих чрез кабела, бяха доста, над 2000, след като оправих форматирането на заглавие и книга през Callibre. Просто трябваше да намеря в настройките разрешение да използва кабела за връзка с компютъра, досега не го бях правила никога.

Но не смятам занапред да използвам кабел, директно през мейла и в книгата. Свалям книги почти всеки ден.

Като цяло съм много доволна от четеца досега, работи доста по-бързо от предния, супер лек е удобен за държане.

# 536
Свалих апликацията на ПБ на макбука и отварям книгата там, после тя се сваля автоматично на четеца. Каквото прочета - трия от четеца. Не обичам кабели.

# 537
  • София
За мен пък кабелите са ненужно усложняване. Трябва да седнеш на компютър специално,  да закачаш кабели.
Иначе си дърпам книгата на телефона и директно я пращам  на четеца. В движение.  Без да ми е нужен компютър.

# 538
Е, то тук е въпрос на вкус. Някои се задоволяват с дюнер на улицата, други държат на гурме ресторанти... Simple Smile
Не искам да обидя никого, просто някои обичаме да си оформим книгите както трябва – на кирилица автор и заглавие, с корица, форматирани с най-удобния формат... И си поддържаме цели библиотеки – не просто да прочетем нещо и да го изтрием след това.
Аз моите не само си ги подреждам по автори, но и ги съхранявам на различни места, за да не се затрият. Четец, лаптоп, флашка, външен харддиск... Да има.

# 539
  • София
Едното не пречи на другото. Wink
И моите са подредени и форматирани.
Да не обидя някой, за един и същи резултат, един полага много усилия, друг по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт