Електронни четци - Тема 26

• 46 858
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Хич не мога да сравня дърпането на телефон и изобщо употребата на телефон с комфорта на компютъра, разлика от небето до земята. Иначе предполагам безкабелно може да се праща и от компютър.

# 541
Цялата библиотека се качва автоматично в Google Drive и/или Dropbox (според предпочитанията) и има достъп до всяка книга от всяко едно устройство.
Какво общо има това с подредената библиотека? И моята библиотека е в Calibre, а всички файлове са подредени по автори и поредици.
Сервитьоркат може да запише поръчката на таблет, вместо на листче.
С други думи - кой както му е по-удобно. Важното е да се чете.

# 542
Радвам се, че Kindle вече поддържа epub вместо mobi. Повечето електронни книги са именно в epub формат. Много ми е странно защо в българските онлайн книжарници не предлагат всяка книга и с електронната версия. Разбирам, че със стари книги е сложно, но вече като излизат нови, защо не слагат и електронна версия? Вероятно не им е угодно на издателския бизнес и книжарниците... Другото абсурдно е как на книжния и електронния вариант цените са горе -долу едни и същи, с разлика максимум 2 лева...

# 543
Детският Киндъл е намален с 45% на 59.99 евро в немския. Промоцията свършва след 8 дни.

# 544
От известно време се замислям да си взема четец. Сега чета на телефона, проблема е че нищичко не разбирам😁 така де, не мога да се убедя че ми е нужен. Нито знам какво да гледам, памет, размер, подсветка( това ми го подсказаха, че било хубаво) ако можете да помогнете мъничко, ще съм задължена.

# 545
Аз съм твърдо за последния модел на Киндъл. Имам и предишния, разликата не е жизненоважна, обаче удоволствието си струва. В олх има нови на цени близки до тези в немския Амазон или пък чакате оферта в Амазон

# 546
От известно време се замислям да си взема четец. ...
Писано е много по въпроса какво е това четец и има ли почва у нас...
Накратко - екранът не е светещ като на телефон, таблет или лаптоп и не дразни очите. Усещането е почти същото както от "хартиена" книга. Екранът не "ослепява" на ярка слънчева светлина - както на книга. Четецът не консумира енергия, освен само при прелистване на страница. Затова един заряд на батерията е достатъчен за прочитане на няколко хиляди страници. И изобщо четенето от електронен четец според мен е много по-комфортно, отколкото от телефон или таблет. Да, хубавите четци имат вградена подсветка с регулируема сила на осветеността на екрана, а някои и с регулируема цветна температура - т.е. светлината може да се регулира от синьо бяла до жълтеникаво-оранжева. Подсветката позволява удобно четене в полумрак или на тъмно, без да се пречи на партньора(партньорката), който примерно спи до Вас. И т.н.
А за модела и марката на четеца - всички модели на водещите производители - примерно Киндъл, Покетбук и Кобо, са много добри. Разликите са основно в екстрите, които предлагат. Няма да предлагам конкретни модели и производители. Има фенове на всички. Ситуацията е малко като Левски, ЦСКА, Славия или Локомотив.

# 547
Здравейте! Отскоро имам Kindle и още не съм го разучила много добре. Засега съм успяла да си кача само една книга на него в epub препращайки си от abv пощата на Kindle Email, защото mobi формат не можа да се изпрати. Как мога да си сваля английскo-български речник и мога ли да превеждам цели страници с него?

# 548
Не съм много наясно с речниците при Киндъл и изобщо има ли достъпен англо-български речник. А относно втория въпрос - речниците са предназначени да превеждат отделни думи, а не цели страници. За превод на текст си има специализирани програми, примерно онлайн - google translate. Нямам представа, но силно се съмнявам, че такова нещо може да се използва от самия Киндъл.

# 549
В първи пост на всяка тема са речниците, но не мисля че цели страници може да се превеждат. Речник е, не преводач.

# 550
От известно време се замислям да си взема четец. Сега чета на телефона, проблема е че нищичко не разбирам😁 така де, не мога да се убедя че ми е нужен. Нито знам какво да гледам, памет, размер, подсветка( това ми го подсказаха, че било хубаво) ако можете да помогнете мъничко, ще съм задължена.
От януари тази година съм с електронен четец Покетбук.
Много бях на две дали изобщо да си закупя такъв ,защото чета на телефона си поне от 5-6 години и сега телефоните са с по-големи екрани и е удобно.
Но ,разликата да четеш на телефон и електронен четец се убедих ,че е огромна.
Най-важното е че няма какво да облъчва очите ти ,защото ел книгата е със специално електронно мастило и екран ,който е направен така ,че все едно четеш истинска качествен книга.
Идеална е също за носене ,защото е по-лека от телефона.
Работи се изключително лесно с нея.
Аз когато си поръчах книгата ,беше втора ръка по простата причина ,че не знаех дали ще свикна с нея.
Сега чета само на нея и следващия път мисля да инвестирам повече пари за такава.
Определено препоръчвам ако четеш много книги да се поинтересуваш от моделите книги и характеристиките им.
Моята държах да е с интернет ,подсветка ,8 ГБ памет и да има място и за карта памет.
Плюса на една такава книга е че я зареждаш 1 път в месеца или на 3 седмици.

# 551
  • София
Моята държах да е с интернет ,подсветка ,8 ГБ памет и да има място и за карта памет.
Това, ако не държите да съхранявате цялата си библиотека на четеца, не разбирам за какво е.
Една електронна книга най-често е от под 1МВ до 1 - 2 МВ.

# 552
Това, ако не държите да съхранявате цялата си библиотека на четеца, не разбирам за какво е.
Една електронна книга най-често е от под 1МВ до 1 - 2 МВ.
И аз самата в това отношение не се разбирам! 😆
Мания за книги.
На телефона съхранявам книги ,отделно на флашка ,на четеца имам към 50 книги.
Като от телефона ,редовно добавям на флашката новите книги ,които съм теглила.
Четеца ми не го използвам за библиотека ,но ми се е случвало да прехвърлям книги от телефона на ел четеца. По принцип ги прехвърлям чрез имейл.

# 553
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Момичета, нахлувам в хубавата ви темичка с тъжен въпрос.
Четецът ми е повреден. От известно време не го бях използвала, дадох на заем на ММ и получих обратна връзка, че нещо му има...

Явно някога някъде съм го чукнала... Видях в долен десен ъгъл, откъм гърба дефект, като от ударено.

Книжката ми е много стара - моделът на киндъл с физическата клавиатура.

Всъщност исках да разбера къде да го занеса на ремонт? Поне някой да погледне дали приятелчето ми има още живот.... Cry

# 554
Днес се обзаведох и с Kindle Paperwhite 11 generation, демек с Пейпъруайт 5. Най-после един свестен Киндъл. В смисъл - с достатъчно голям дисплей, т.е. с комфортен за четене дисплей. Това го пиша, защото досега не съм имал Оазис. Киндълите с шест инчов дисплей просто не са ми удобни.  Този последният модел почти не се различава по размер от Киндъл Пейпъруайт 4, но по диагонал дисплеят му е с 2 см по-голям.
След като си направи ъпдейт на софтуера (беше с вариант на софтуера от 2021 г), веднага му пуснах за проба да прати един epub файл за конвертиране на сайта (,Send to Kindle). Справи се доста добре.
По принцип ми се струва малко по-пъргав от предишните два модела Пейпъруайт.

Общи условия

Активация на акаунт