Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 620
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 150
В преобладаващата част от случаите 14 дни е излишно много и това е видно при съпоставката на цифрите на активните случаи с хоспитализираните.
Кайкво общо има съпоставката на цифрите с продължителността на карантината? Аз, като една проста, неграмотна и нищо неразбираща бг мама моля някой по-компетентен да ми обясни.

# 151
  • София
Повечето хора го карат леко. Доказателство за това е броят на хоспитализираните спрямо броя на заразените. Кое не е ясно? Продължителността на карантината следва да се съобрази с преобладаващите случаи. На този принцип се съставят всички закони и правила.

# 152
Много ясно, че е целесъобразно да се преразгледа точно карантинирането. При новия щам нали това му е характеристика, че се проявява по-бързо.  Проследяване на развитието трябва да има, а не нещо на хартия, което в другите държави търпи развитие, но не и тук. Тук се отнася замо на ниво влизащи и излизащи от стараната, но не и за тези на място.
Произволно запитване в гугъл за карантина + тест ще препрати към няколко провинции в европейски държави (да, какво чудо, че има и локален принцип), в които е важно да се тестват контактните, а не да се държат под ключ. Правят се тестове с количествени оценки на носения вирусен товар, а не просто + или -.   

# 153
Леко не значи кратко.
Боледувах през септември. Леко. Много дълго.

# 154
  • София
Казваш, че повечето хора го карат по 14 дни? Всичките ми познати, които го леко, се оправиха за по 5-6 дни.

# 155
Пък моите всичките го караха дълго, ако се приема за доказателство на теза.

# 156
  • София
Ама защо бъркате карантина с болничен?
Доколкото знам ЛЛ могат свободно да издават болнични до 14 дни без комисия... Това променено ли е?

# 157
Не, доколкото знам.

# 158
  • София
Пък моите всичките го караха дълго, ако се приема за доказателство на теза.
Ти даде пример със себе си, аз просто отговорих. И пак да повторя: явно специалистите на редица държави са стигнали до извода, че досегашните срокове на карантина са неоправдано дълги. Вероятно са стъпили на някакви доказателства, едва ли звездите са им го проговорили.

# 159
Проговорили са го икономисти и политици. Надали са медици.

# 160
  • София
Понеже е много изгодно икономически да налагат локдаун, което правят в същите тези държави, които намаляват срока на карантината, нали? Или решенията за локдаун ги взимат медици, а решенията за срока на карантината - икономисти?

# 161
Решенията ги взимат политиците.
Откакто спряха да тестуват хората в края на карантината при боледуване не знам до кой ден болните отделят вирус. При предишни вълни знам, че тестувахме по желание в края на карантина и имаше не малко все още позитивни. На 14я ден.

# 162
Когато класната на детето съобщи днес, че има болно от кв дете и класът преминава в ОРЕС, реакцията на една от майките беше " ха,ха" и усмихнат емотикон. Това е положението в нашата държава. А говоря за най- елитното училище в голям областен град.
 Какво тук значи едно болно дете! И да, болно е, със сериозни симптоми.

# 163
  • Пловдив
Хайде да престанете да се сравнявате с другите държави. Те направиха всичко възможно, това, което се случва там да бъде ефективно и целесъобразно. Изтърпяха локдауни, тест за фризьор и за магазина за гащи и прочие. Не ядоха кюфтета на корем. Т.е. съобразиха, че ако искат да си върнат предишния живот, и да възстановят икономиката, се налага дисциплина и лишения. Наистина ли никой не го проумява това. Видяла жабата, че подковават коня.....То бива отрицание, ама това е прекалено. Крайно време е да се приземим, но щом и масовото умиране не го направи, няма какво друго. Скотска работа.

# 164
  • София
А да застанем ли в ъгъла с лице към стената?
Не става въпрос за сравняване с други държави, а за това, че новият срок на карантината не е някакво си наше творение.

Общи условия

Активация на акаунт