Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 915
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 600
63% в момента сме по дадените горе числа.  
За София Х.
Болните в реанимация са с голям оборот. Мрат.

И мен това най ме притеснява в плана им. Значи залагат всичко съобразно местата в интензивното,  стига те да се освобождават редовно, ние ще си учим и ще си щракаме с пръсти в дискотеката. А знаем в каква посока се освобождават местата в интензивното....

Ама винаги ще има хора да вдигат наздравици, докато други мрат, то цинизма край няма.

# 601
Чухте ли Денков - присъственото изпитване на децата на ДО било препоръчително, не задължително? Било препоръчително. Тази фурнаджийска лопата....Кофти, че учители като Лиляна "имат указания".

# 602
  • Варна
Тази вълна има много повече активни случаи и по-малко хора в болници: около 120 000/5300.
При мартенската вълна бяха към 90 000 и почти 11 000 в болница.
Въпросът е защо има толкова много активни случаи. От една страна, страхотен ръст на новите бройки, такова нещо не сме виждали досега. От друга - "оздравелите" с изключение на днес са странно малко. Как ги смятат не знам, но при положение, че отпреди Коледа имаме по 4-5000 + случая на ден оздравелите да са 100, 500, 1000, онзи ден 50??? Какви се водят останалите регистрирани случаи? Не са в болници, не са починали слава богу, защо се водят активни очевидно и след 14-я ден?
А при тоя ръст на новите бройки тепърва ще видим какво ще се случва по болниците... За мен в "плана" мерки реално няма.

# 603
  • Варна
Ами и в държавите с "масова" ваксинация има мерки, включително удължаване на ваканции, демек затваряне на училища дори без компенсацията на онлайн обучение. Така че верно не вдявам какво се чудите, че пак се очертава затваряне. Всъщност тук не се очертава, така че спете спокойно. Поне да се надяваме, че ще сте спокойни де.

# 604
Чакай процента смъртност, за да правиш изводи.
Достъпът до медицинска помощ у нас е потресаващо нисък.
Това не е ли константа от поне 30 г. в БГ?
И е очевидно, че мерките не помагат, за да го преодолеем.
Определено е лошо, но нека разбиращите от здравна реформа се замислят и направят нещо. Обикновените хора сме заети да оцеляваме психически и материално и да опазим децата си от лудостта.

# 605
Не, не е. Преди пандемията и преди да вземат ЦЯЛОТО ОТДЕЛЕНИЕ за ковидно болни имахме 15+20 легла =35. Сега има 6+3=9.
Дали е равен достъп до хоспитализация преди и сега? С легла на 1/4 от преди?

# 606
  • София
Някой намери ли мерките разписани някъде?

# 607
Точно в момента е все тая за ваксини и сертификати. Боледуват и ваксинирани, и преболедували, и бустерирани.
Неврологично. Инсулти, менингити, Гилен Баре-та, тумори и т.н.

# 608
https://nova.bg/news/view/2022/01/13/353078/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D … 0%B8%D1%82%D0%B5/
Тук има карта с новите изисквания и прогнози.

# 609
Малко се чете в тази тема. Същия линк съм пуснала преди няколко страници, придружен от кратка извадка, засягаща училищата.

# 610
И ние вече чакаме с нетърпение дистанционното. На дъщеря ми днес й е било много судено, при тези минусови температури, учат на отворени прозорци. Тези деца, ако не се разболеят от ковид, ще хванат плевмония. Това заедно с тестването проформа... В нашето училище няма възможност да включват в часовете децата, които са си в къщи, едно дете от класа й не се върна декември и си учи само, ако изобщо учи. Класната им е казала да си тестват тиймса, дано само да останат здрави, докато ги разпуснат.

# 611
Кой да ги разпусне? София е на етап 1, според картата, която днес показа К. Петков

# 612
И за Мишо съм съгласна. Ама ако бяха всички като Мишо, щяха да си боледуват леко, ако въобще се разболеят. И на тези единици, на които ваксината не може да осигури защита, по една или друга причина, ще има кой да им помогне, защото болниците няма да са препълнени от неваксинирани, невярващи във вируса. И в училищата щеше да е по-спокойно. Да, в нашето училище в момента има 3 болни учители, предния месец имаше други трима. И много интересно, всички са неваксирани. Около 1/3 са ни ваксинираните учители. Никой от тях не се е разболял. Нали това в целта? Да не се разболяваме тежко. Да минен  с 2-3 дена кихане и подсмърчане, нещо, което и без това се случва на всеки от нас, поне веднъж зимно време.

# 613
Кой да ги разпусне? София е на етап 1, според картата, която днес показа К. Петков
Никой никого няма да разпусне централизирано. Остава вариантът да се разпускаме по желание, поединично, против тяхното желание.
С тази вълна и практическа липса на мерки се цели всички да изкарат омикрона и да бъдат с естествен имунитет. С това темпо- скоро. А който има здравословни проблеми и само ковида му липсва отгоре- ми, суха съчка, кво да прайш! Бог да го прости, така му било писано. И плюеме в пазвата да се случнва на някой друг, не на нас и на наши близки.

# 614
Нещо като предишният план, дето пък бяха според броя заболели на 100 000 и не се спазваше ни за затваряне, ни за отваряне, ами си стоеше за украса на Министерството?
И аз за това се сетих. Но тези са по- хитри, ще  разкриват нови и нови легла и няма да се стига до следващи мерки.

Общи условия

Активация на акаунт