Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 56 015
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
И аз се уморих от неистовите желания за ПО на всяка цена на една, явно голяма част родители. Но когато се прие,че ще е с тест или ЗС в училище - и обърнаха палачинката. Когато се разбра, че тестовете са бошлаф и се правят едно към гьотере и пак станаха радетели на ПО. Еми не сме толкова късопаметни, помним. За да има някакво ПО би трябвало ежедневно тестване в училище, но не с тези плюнчените. И на децата им стана ясно каква пародия са тези тестове.

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 19:13 от julisa

# 406
  • София
Как 22 липсващи учители? 😲
При нас 10 от 27 деца с ваксини, има няколко с розов сертификат. На практика около половината клас не се тества. Може би горе-долу такава е картината, ако не в гимназията, то поне в горните класове. Учителите са основно ваксинирани, та с днешното нововъведение за освобождаване от карантина на бустерирани, надявам се да не докараме такова число липсващи, защото ми се струва невероятно 22 учителя от едно училище да са болни. Вероятно много от тях са карантинирани, като контактни.

# 407
Ами никак не са бошлаф тестовете, знам, че това е опорната точка за искане на ДО, но ето отчет днес на МОН: https://www.facebook.com/100064725757774/posts/302934978540692/?d=n
Има покачване на позитивните над 3 пъти за седмицата от началото на учебните занятия.
Това не бих го нарекла нищо, явно хващат повечето случаи, което е и целта. Масово болните може да са болни от какво ли не, аз вече имам колеги с доказан грип.

# 408
Как 22 липсващи учители? 😲
При нас 10 от 27 деца с ваксини, има няколко с розов сертификат. На практика около половината клас не се тества. Може би горе-долу такава е картината, ако не в гимназията, то поне в горните класове. Учителите са основно ваксинирани, та с днешното нововъведение за освобождаване от карантина на бустерирани, надявам се да не докараме такова число липсващи, защото ми се струва невероятно 22 учителя от едно училище да са болни. Вероятно много от тях са карантинирани, като контактни.

Могат да са карантинирани единствено ако имат болен в семвйството, при което пак не е желателно да са в училище, поне аз не бих желала, за друг не знам предвид горни постове.
Вероятно става въпрос за голямо училище, щом с 22 извън строя има учебен процес изобщо, при нас 7 броя ни разбърка програмата.
Днес са предупредили класа да си вземат всичко което стои в училище до петък защото другата седмица вероятно са в къщи. Нещо по-конкретно не разбрах. Предполагам, че простата логика води натам, но може и да знаят нещо допълнително.

# 409
  • Варна
Ако тестовете бяха читави, процентът положителни щеше да е близък до лабораторните. Или пък влизаме в хипотезата, че децата не позитивират, което пък е мантра на върлите привърженици на ПО на всяка цена.

От личен опит - в събота 2 положителни домашни назални и един плюнчен отрицателен на гимназистката. ПСР от вчера положителен. Ваксинирана е преди повече от 6 месеца,  бустер не и се полага към момента, защото няма 18. Контактни е имала само в клас и у дома. У дома всички сме с бустери и сме отрицателни. В клас след тестовете няма +,но има кашлящи и подсмърчащи, които са с ,"нещо друго", дошли за оформяне. Тя и моята щеше да е само с "леко запушен нос", ако не бяхме направили читав тест.

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 18:21 от julisa

# 410
  • София
Да, голямо е. От 1 до 12 клас, но и нашето не е много малко, около 1200 ученика е гимназията. И все пак, 22 учителя са мноооого.

# 411
  • София
Намалиха срока на карантината - 10 дни за болен, 7 дни за контактен. Лицата, които имат бустерна доза ваксина, могат да се освободят от контактна карантина с представяне на отрицателен ПСР след 72-рия час от поставянето им под карантина.

Обаче непълнолетните нямат право на бустер и такъв вид освобождаване...

# 412
Това да затворим учениците, че е най-лесно се изтърка и остана в предходните години.
Не вярвам, че ще има затваряне на училища, не и централизирано.
Да се решава на училищно ниво. В училище има "Х" болни,  да минават на ДО.
В училище "У" почти няма болни, да си учат.
Да се предвидят и закупят повече тестове, да се тестват 2 пъти седмично децата и т.н.

Едни чакат затваряне, аз пък чакам отпадане на сертификати, мерки и карантини.
Вероятно скоро, дано за следващата учебна година.

# 413
  • София
Дам, днес четох, че и във Великобритания спират да потвърждават БАТ с ПСР, защото били достатъчно надеждни. А ние тук, под вола теле ще извадим, за да изпозатворим всичко.

# 414
  • София
Ако тестовете бяха читави, процентът положителни щеше да е близък до лабораторните. Или пък влизаме в хипотезата, че децата не позитивират, което пък е мантра на върлите привърженици на ПО на всяка цена.

От личен опит - в събота 2 положителни домашни назални и един плюнчен отрицателен на гимназистката. ПСР от вчера положителен. Ваксинирана е преди повече от 6 месеца,  бустер не и се полага към момента, защото няма 18. Контактни е имала само в клас и у дома. У дома всички сме с бустери и сме отрицателни. В клас след тестовете няма +,но има кашлящи и подсмърчащи, които са с ,"нещо друго", дошли за оформяне. Тя и моята щеше да е само с "леко запушен нос", ако не бяхме направили читав тест.

Е, не е съвсем точно така (за тестовете). Т.е. положително са симулация на дейност и средство единствено за източване на бюджета (явно предишните са били фирмите на предишния министър, сега малко трябва да облагодетелстваме и фирмите на новия, все пак, да има някаква демокрацийка) - това го повтарям още от първото предложение да се въведат.
Но все пак не е за очакване процентът на позитивните (ако да бяха истински) да е близък до лабораторните - понеже голяма част от учениците се тестват, а при лабораторните тестове има сериозно изтегляне към хора, имащи реално основание да очакват положителен резултат.

Това с "нещото друго" дори няма да го коментирам - нима е редно да заразяват с... каквото и да е!?

# 415
  • София
Това да затворим учениците, че е най-лесно се изтърка и остана в предходните години.
Не вярвам, че ще има затваряне на училища, не и централизирано.

Централизирано за цялата страна може и да няма, но за София не виждам как ще се мине без. Особено при скока на заболелите в тийн възраст. Вероятно малките ще си ходят, но гимназистите най-много да изкарат тази седмица и после вкъщи. Ама да видим, де, всичко е възможно като няма план, а план няма.

# 416
Лошото е , че края на срока , а моят син има още класни и предмет , по който няма нито една оценка. Не знам как ще се случи оформянето. При нас са онлайн за 2 дни със заповед на директора , което означава, че другата седмица според мен заповедта ще е за цяла София, иначе нямаше да е такъв кратък срока .

# 417
Аз се чудя кой директор е толкова смел, че на своя отговорност издава заповед. Дано и други последват примера му, защото масово болни ходят на училище, заради класни и изпитвания в края на срока.
Еми извинявайте, ама от септември да нямат нито една оценка и сега ще наваксват ли??? Нямам думи!

# 418
Централизирано за цялата страна може и да няма, но за София не виждам как ще се мине без.
Ако има затваряне, ще е най-много за две седмици, което с радост ще преглътна. Simple Smile

# 419
Има три предмета с по една оценка , като цяло трагично положението. Детето не е отсъствало и ден от училище,  ама всички чакаха да се върнат ПО за контролни и накрая -пак без оценки.

Общи условия

Активация на акаунт