Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 998
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Фран, не знам дали в тази тема, надали, аз тогава не я четях, но със сигурност прогнозираше, че няма да има нова вълна и ДО през тази учебна година.
Аз искам ти да си права, естествено, последното, което ми се иска, е да има ДО.
Та дано.

# 436
Тя годината си започна присъствено, да. С едни дечурлига, кой от лагер, кой от Слънчака, без тест. Ей таканка, да се омажат едно хубавко. Речено-сторено. Две седмици по-късно карантинираха най-отсъстващия ни учител евър, гу-жата по инглиш, дето цял първи срок я няма никаква.
Днешните плюнчени тестове са точно това, което Кати, колкото и да ви е неприятно, описва. Тези тестове са за замитане на проблемите под килима и за успокоение на по-кресливите по темата. Почти не ловят, на много места не се правят с контол и реално са фалшиви и трето, съвсем умишлено се пускат понеделник, когато ако, евентуално хванат някой между капките, да не карантинират. Пък после става мазавото.

ПП. Ако бяха тествали, ама с истински тестове, ежедневно първата седмица на учебен септември, щеше да се установи доста голямо количество карантинирани веднагически класове.

# 437
  • BG
Чудех се в Кърджали, който отново се откроява на фона на червената ковид карта, били ли са въоще тази година на ДО? Много е странен този феномен,  необясним за мен.

# 438
  • Ямбол
С истинските тестове мама не дава да му бъркат в нослето на детенце.

# 439
Така де, водим се във всичко по най-кресливите. Нищо, че са малобройни иначе.
Разбрахме, че при Лиляна всичко е по конец. Една птичка.
Хайде, да чуя мнение по темата - в разгара на вълна на омикрон, събиране на присъствени и онлайн, които не са тествани, нетестване на такива със сертификат, щото тях вирус все едно не ги лови, нито един с маска в тясна стая, над 30 души деца плюс преподавател. Сал моето с две маски нахлузени. И пак нямат текущите оценки, Лиляна, за които ги чакаха "да им кацнат" януари, щото им хлопнаха кепенците днес. С рекорден брой липсващи преподаватели.

# 440
  • София
705966, мисля, че просто ни хвана за отдушници, на които да изкажеш цялата насъбрала ти се несгода към училището...
А темата е съвсем друга... 😎

# 441
Изобщо мисля, че на едно конкретно столично училище беше отделено много сериозно внимание от потърпевши родители относно  всичките му недостатъци, не само тези, свързани с настоящата ситуация.

# 442
Слънчевата, за зла съдба, учебен процес в истинския смисъл на думата при нас няма.  Обучение в пандемия е темата. Понеже Лиляна все не вярваше как така може да няма текущи оценки, щото при тях има, и как така има болни, като при тях няма.
Ама ето - нито имат оценки сега, нито имат ПО, за да им поставят оценки.
Остана само голото заяждане с децата.
Всъщност, повече ме дразни двойния аршин и наистина липсата на контрол. То даже няма какво да се контролира, толкова е хаос.
При вас децата носят ли маски?
Тестват ли адекватно, минимум два пъти седмично с качествен тест?
Това трябва, за да имаме обучение в пандемия.

Дидева, в контакт съм с достатъчно родители, заинтересовани като цяло, извън това столично училище, със сходна репутация. Аналогично е и при тях, просто нямат амбицията да се вайкат по форуми, вайкат си се по други канали. Споделям го с отчаяние, не със злорадство, че не сме сами в мъката.

# 443
  • Ямбол
Аз съм доволна от училището на дъщеря ми. Обадих се днес да попитам, при положение, че класът е в карантина, какво ще се случи с олимпиадите. Казаха ми, че го обсъждат, но не ми дадоха много надежди. Е, решили са в първия ден след карантината, децата да се явят на олимпиада, все пак е вътрешен кръг, а и карантината вече не е много дни.

# 444
  • София
При вас децата носят ли маски?
Тестват ли адекватно, минимум два пъти седмично с качествен тест?
Това трябва, за да имаме обучение в пандемия.

В гимназията на дъщеря ми носят маски всички, включително в часовете, изключения не се допускат. Въпреки това има карантинирани класове. Тестват веднъж седмично, както е по заповед. Няма тестове за два пъти седмично.
В училището на малкия носят маски само в общите части. В стаите имат пречистватели.

# 445
  • София
В коридорите носят, в часовете не. На практика, поне в класът на сина ми, няма особено значение дали са с маски в час, защото повече от половината деца са една голяма компания, та е малко безсмислено в час с маска, а след училище на билярд, на купон или просто събиране на филмов маратон с пуканки и 30 л.кола. 😂
Оценяват се от ден първи, устно, писмено, говоримо, мълчаливо..., както е предвидено по график. Едно единствено контролно си промени датата на провеждане, защото часовете в насрочения ден бяха намалени и с продължителност от 20 мин (23.декември). Деца, които преди нова година бяха оеср, не са викани за контролни, като са провеждани присъствено с останалите. Същите задачи/задания са им подготвени и подадени да се правят онлайн, в същото време, в което класа прави контролни.
Не знам как да ви го обясня така, че да си представите, че е възможно... Аз и затова вярвам на Лиляна, защото знам, че е възможно.

Отсъстващи учители също нямаме, с изключение на онзи идиот от софийския, който не ще да се ваксинира, не ще да се тества и опропасти целия модул Роботика на децата. Някои откриха комунизма - да взимат заплати, докато седят на дивана, ама без никакво извинение!

# 446
Слънчевата, ако го имахме всичко това, описано от теб, дали щях да негодувам тук, как смяташ? Знам, че е възможно иначе, писала съм го, но удобно се пропуска, имам и друго дете, в друго училище и там няма никакви проблеми. Но тук пък се отрича да има описаните от мен проблеми. Повярвайте, ужасяващи са. Най-вече за децата. Нееднократно съм писала-не слагайте под един знаменател всичко, често от клас до клас има планина разлика.
Знам, че има и нормална работа някъде. Никога не съм отричала. Точно обратното е, тук не вярват на описаното от мен, че съществува. Че то ако беше като при вас...ехееееей, щях да пиша в темите за предстоящите балове, а не тук.

ПП. не е етично, но има качен клип с учителя по математика от миналата година в тубата....първо се смях, после поревах едно хубаво.

# 447
  • София
Мисля, че няма човек, който да не ти вярва. Особено софиянките. Освен, че четем и имаме познати, децата ни също имат приятели в това училище. Проблемът не е в това, че не ти вярваме, а в това, че ти се опитваш да решиш проблемите, като приравниш всички останали към вашия пример. Не това е правилната ви битка, обаче! За съжаление, дори и всички да минат на ДО, в училища, в които има такива проблеми, пак ще ги има. И нещата пак няма да са в равновесие...

# 448
Цитат на: 705966
ПП. Ако бяха тествали, ама с истински тестове, ежедневно първата седмица на учебен септември, щеше да се установи доста голямо количество карантинирани веднагически класове.
Кои тестове са истински?
Доколкото знам, великият пример Европа тества със същите като нашите - слюнчени и носни, както и  близалки. Те по-истински ли са? Или искате да са от носоглътката, което е нереалистично? Не разбирам какво се иска, като навсякъде в държавите всички тестваме с едно и също.

# 449
  • София
Сербезова прекрати процедура за доставка на 1.2 млн. теста за учениците

Министърът на здравеопазването Асена Сербезова е прекратила текущата процедура по купуване на бързи антигенни тестове за COVID-19 на ученици от 1 до 12 клас, съобщи ведомството. Поканата за осигуряване на около 12 500 000 щадящи теста беше публикувана на сайта на министерството на 30 декември 2021 г.
Прекратяването на процедурата е следствие от извършена от дирекция "Вътрешен одит" по искане на министър Сербезова проверка. В доклада си до здравния министър проверяващите констатират пропуски при организацията на процедурата.
 прекратява се процедурата на Кацаров, но: "при спазването на "максимална прозрачност" до края на седмицата ще бъде публикувана нова покана за покупката на нужните тестове."

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022/01/11/4301717_serbezova_pre … arov_za_dostavka/

Общи условия

Активация на акаунт