Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 200
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Май няма нищо общо с леглата. Решението е на местно ниво.

Защо мерките влизат в сила на различни дати?
Може някой ключов да е насрочил парти в заведение на 26.01. Joy

# 1 111
  • София
Обективна информация реално няма.
Пример - с броя оздравели.
При 14 дневен отстъп, на 7 януари сме имали 5525 новорегистрирани заболели... Днес имаме 381 излекувани?!?!?! И така вече десетина дни тотално несъответствие - излиза, че има едни твърде голям брой хора, които нито са в болница, нито са починали, изтекла им е карантината по всякакви (стари и нови) правила, но не са оздравели - едни над 80 процента карат твърде дълъг ковид... и някак си общата бройка е "приятно" задръстена...
Ще видим докъде ще я докарат.

# 1 112
Айде, честито пак са пред компютрите, при това само с начална, но не и с крайна дата. Чудесно.
Въвеждам следния режим на обучение за учениците от I до XII клас в училищата
на територията на София – град за периода 24 – 30 януари 2022 г.:
1. Присъствено да се обучават учениците от I до IV клас и от VII, X и XII клас.
2. Преустановявам присъствения учебен процес за учениците от V, VI , VIII, IX и
XI клас. Обучението от разстояние в електронна среда за тези ученици се организира
със заповед на министъра на образованието и науката.

# 1 113
  • Варна
Обективна информация реално няма.
Пример - с броя оздравели.
При 14 дневен отстъп, на 7 януари сме имали 5525 новорегистрирани заболели... Днес имаме 381 излекувани?!?!?! И така вече десетина дни тотално несъответствие - излиза, че има едни твърде голям брой хора, които нито са в болница, нито са починали, изтекла им е карантината по всякакви (стари и нови) правила, но не са оздравели - едни над 80 процента карат твърде дълъг ковид... и някак си общата бройка е "приятно" задръстена...
Ще видим докъде ще я докарат.
От повече от месец е това несъответствие, още при затихването на предходната вълна оздравелите бяха много по-малко от новозаразените. И аз се чудя оттогава и не мога да схвана обяснението на тоя феномен.

# 1 114
  • София
Месечинка, по-назад само съм го маркирала, но не съм го проверявала като количество и натрупване, но имаме поне по 1000 (а често по няколко хиляди) несъответствие дневно... Чудя се кога ще се изчисти опашката... Целите може да са най-различни.

# 1 115

Здравейте,
Каква е процедурата за подаване на такава молба за дистационно обучение и може ли по всяко време да се подаде?!

[/quote]
Здравейте.
В училището на дъщеря ми, има дечица, който се обучават от вкъщи по желание на родителя. Учителя  преподава в клас и от време на време обръща внимание и на децата, които са онлайн.
Мисля, че по всяко време ученик може да мине на ДО, но това си зависи и от самото училище. Моето дете беше с хрема (и с отрицателен тест) и за една седмица мина на ДО. Не съм попълвала никакви молби, разбрах се с класния ръководител да я включи в ДО.

# 1 116
  • София
Тъкмо се ядосвах, че седмокласниците са присъствено в София и видях новината, че в нашето училище всички от пети клас нагоре минават на ДО за другата седмица. Още по-симпатична ми стана директорката.
Явно няма зор да се оформят оценки в последната минута. Всички имат поне по 2 оценки по предмет. По основните даже по 5-6.

# 1 117
Месечинка, по-назад само съм го маркирала, но не съм го проверявала като количество и натрупване, но имаме поне по 1000 (а често по няколко хиляди) несъответствие дневно... Чудя се кога ще се изчисти опашката... Целите може да са най-различни.
Може ли да се изкажа?
Мисля, че за оздравели се броят тези, които си направят в лаборатория тест след карантината, и той излезе отрицателен. Останалите висят в неизвестност, защото няма гаранция че след карантината вече си отрицателен. Аз и мъжът сме доказателство за това. След първата ни карантина си направихме тест, пср, който излезе положителен, и карахме нови 14 дни.
Днес сме пак положителни, поне мъжът ми и едното дете. Моят тест ще излезе утре.
Моят мъж направи следните тестове:
Един у дома, положителен.
Един бърз в лаборатория, отрицателен
Веднага след него един пи си ар, положителен.

С това искам да кажа, че тези тестове, които са в училищата, не ловят много добре. При сина ми по същия начин, в училище уж здрав, но в лабораторията излезе болен.
Симптомите им са леки, гърло, сополи и малко главоболие. Ако не беше краят на срока и не ни изнудваха децата да ходят на училище (аз писах тук как на другото ми дете пляснаха две двойки, защото беше болен и не беше на контролните).
Та, ако не беше това изнудване и извиване на ръце, може би дори децата със слаби симптоми, без да се тестват в лаборатория, биха си постояли у дома.
Е, то вече е късно, де, ние сме онлайн. Но не защото училището предложи карантина след като им съобщихме, а защото на централно ниво бяха накарани.
При една трета болни учители в училището, и безкрай празни часове, пак бяха наврели главите в пясъка, и никой нямаше куража да вземе решение да ги пусне онлайн. Не, не стават за директори. Защото директорът е преди всичко мениджър на персонала и учениците, и като такъв отговаря за здравето им. Просто, директорите са пионки, нищо повече.

# 1 118

Здравейте,
Каква е процедурата за подаване на такава молба за дистационно обучение и може ли по всяко време да се подаде?!

Здравейте.
В училището на дъщеря ми, има дечица, който се обучават от вкъщи по желание на родителя. Учителя  преподава в клас и от време на време обръща внимание и на децата, които са онлайн.
Мисля, че по всяко време ученик може да мине на ДО, но това си зависи и от самото училище. Моето дете беше с хрема (и с отрицателен тест) и за една седмица мина на ДО. Не съм попълвала никакви молби, разбрах се с класния ръководител да я включи в ДО.
[/quote]
Благодаря Ви за информацията!

# 1 119
  • София
По колко пъти ще го карате този ковид, бе хора? Нали се пазите?

# 1 120
Ако в класа вече има деца които се обучават онлайн, може. Но ако няма такива деца, трябва да се подаде заявление за ОРЕС и декларация от двамата родители. При нас искаха и медицински документи, че присъствено то обучение поставя в риск здравето и живота на детето или на живеещ с него роднина.

# 1 121
  • София
И аз четейки няколко теми, имам чувството, че едни и същи хора са болни по два-три пъти. 🙄

# 1 122
  • Варна
Ето тук е иронията и това ме вбесява най-много. На всичкото ни пазене и ваксини - отново ковид. Да, съвсем сериозно и аз имам чувството, че едни и същи боледуваме. Колкото повече се пазиш, толкова повече съдбата ти се хили насреща. Това е.

# 1 123
Ето тук е иронията и това ме вбесява най-много. На всичкото ни пазене и ваксини - отново ковид. Да, съвсем сериозно и аз имам чувството, че едни и същи боледуваме. Колкото повече се пазиш, толкова повече съдбата ти се хили насреща. Това е.
И други боледуват, може да не се тестват. Това че хората са преболедували или ваксинирани според мен не пречи да се хване пак и евентуално да минава по-леко като банален вирус.

# 1 124
  • София
Мдам, момче от класа на сина ми, боледувал, ваксиниран, боледува за втори път...

Общи условия

Активация на акаунт