Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 168
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 200
Така като чета една група във фейса,зовяща се иновативна , хич даже не са си сменили мнението много хора. Докато не им изгори чергата  , пак ще се инатят.

И нещо още по-"иновативно"-една мамичка се възмущаваше и предлагаше вместо ваканция между сроковете, децата да бъдат в училище и да си преговарят материала. Явно идиотите няма да свършат.

# 1 201
  • София
При нас 9-тите класове ще имат изпит, т.е. ПО са, но след три седмици яко окапване и по 6-7 позитивни в клас, днес са отсъствали само трима от 20. След ваканцията бяха по 6 човека на място. Още има учители болни, но се включват онлайн последните, а другите започват от утре да се връщат. Дано да няма втора серия.

# 1 202
Гледах и не видях това прекрасно предложение да се ходи през ваканцията да се учи. Дай жокер.

# 1 203
Такива скоро ще поискат ваканция само от 20 работни дни в годината! Гарантирано нито ден повече и по регламент!

# 1 204
  • Sofia
Кметът на район Средец Трайчо се хвали, че в 81 су само сестра му отишла присъствено да преподава на 15 деца. Била много смела.  Всички родители на 1300 деца отказали да ги пуснат. Някои хора наистина се самозабравят.

# 1 205

И нещо още по-"иновативно"-една мамичка се възмущаваше и предлагаше вместо ваканция между сроковете, децата да бъдат в училище и да си преговарят материала. Явно идиотите няма да свършат.
[/quote]
Извинявам се, че те цитирам, лично познавам 1 такава майка, която се изяждаше от ядминалата седмица, че заради тези 4 дни ваканция, детето й ще остане неграмотно. Не знам вие как сте, аз всяка вечер помагам за попълване на пропуски. И не ни е виновно нито ДО, нито учителителите, просто децата са различни. Моето не е отличничка, от 21 деца е десета в класа, но ще помагам до като мога, поне да не е от изоставащите. Иначе повече от колкото иска детето на сила не можеш да му налееш, нито учител, нито родител.
Съседния клас е карантина, а в класа на моята са 13 деца. Уж всички присъстваи тествани, отрицателни. Дано изкара тази седмица без да се разболее, а за след ваканцията ще мисля дали да я пусна.
Искам да попитам, децата, които са в къщи, а класа не е ДО, ако нямат възможност да ги включват в часовете(в нашето училище няма, 1 дете си е вкъщи, родителите отказаха тест и учи само, има ли някой задължение да ги уведомява поне кой урок са взели другите, за да може да се навакса в къщи?

# 1 206
Дъщеря ми са 12 деца от 25 (3 клас). Попитах я иска ли да я оставя вкъщи и нея, и без това е студено много ... Отказа категорично - каза, че е супер тихо и спокойно в клас, като са толкова малко и иска да си ходи, защото е по-хубаво така Simple Smile

# 1 207
To това е тъжното, че при наличие на интернет и чудесни платформи, в кой век сме вече, колко време мина, не умеят да боравят с елементарно приложение учителите. Или не желаят. Може би не желаят. Обичат да наплюнчат молив и да пишат по тефтери явно. Всяко дете има профил в платформата, която използва училището. Например Школо. Та там, има едни чудесни функционалнности, освен да лъсват двойките и отсъствията, си има различни секции, които носят информация, ако тя бъде подавана. Има си екран Задачи, за всеки ученик, ей го, влизам сега и лъсват цели две задачи на отрока, едната не е изпълнена. Ами-да е, както се казва. Ще си носи последствията. Има секция Учебни материали, където са качени от-до-каквото ви душа иска, по класове, по предмети. Има секция тестове. В самия пък бележник си има графа Теми, където за всеки един час по програма за деня е въведена темата, която се взима, точно до нея е графа контролни, където са попълнени датите на всички контролни за срока по всички предмети - да си знаеш, и да не се оправдаваш-ама аз отсъствах, таковата, нямаше ме и не знаех. Всичко се вижда и всичко се знае. Ако се използва. А защо не се използва.....за мен е мистерия. И не, не отнема време да се попълва, не повече от да водиш записки в тефтера си. В училището на еднто ми дете се попълва тази информация. В училището на другото дори текущи оценки не виждам много. Там само отсъствията бързат да нанесат, за останалото им дреме на...капелата.

# 1 208
  • София
За случая, за който писах - не карантинираха класа, защото тестът бил на учител, а не на дете. В същото училище вчера карантинираха един от седмите класове също с тест от събота, но на ученик.

# 1 209
  • Ямбол
Не, ако не са ОЕСР, никой не е длъжен да ги уведомява. Но при наличието на толкова много средства за бърза комуникация, могат да получат уроците си от съученици.

# 1 210
Получаване на информация от съученици = развален телефон. Доказано с над 10 години опит в събирането на такава при отсъствия на децата ми.

# 1 211
  • Ямбол
Е, вашият извънреден случай няма какво да се дава за пример.
Когато нямам възможност да включа някой отказал тестване, правя снимка на дъската и я пращам или карам учениците да го направят. Винаги питам, когато има отсъстващи, има ли кой да им праща уроците. Ако не е по здравословни причини отсъстването, то този, който го няма, си е поел риска да изтърве важна част от обучението си.

# 1 212
Получаване на информация от съученици = развален телефон. Доказано с над 10 години опит в събирането на такава при отсъствия на децата ми.
Ей, да бе.. Синът ми и самите домашни си разменят в групата на класа, не само какво да правят Simple Smile То пък много сложно да прочетеш следващите уроци по програма. Ако минеш евентуално самоинициативно малко по-напред нищо няма да стане..
И чак пък важна част от обучението за 1-2 седмици...

# 1 213
Ей, да бе.. Синът ми и самите домашни си разменят в групата на класа, не само какво да правят Simple Smile То пък много сложно да прочетеш следващите уроци по програма. Ако минеш евентуално самоинициативно малко по-напред нищо няма да стане..
И чак пък важна част от обучението за 1-2 седмици...

А, за това съм съгласна.
Конкретно моето дете, щото нали е как беше, извънреден случай, сама се е оправяла в ситуациите. 
Да си размениш домашното е друго, хахаха. Колко нейни домашни са ползвали през годините половината клас да не казвам, че пак ще стане извънреден случай, а си беше дежурно. Но попиташ ли-хора, какво правихте днес, какво взимахте-два дена се мълчи кат партизанин на разпит. Ама за домашно после-ела гледай колко са пъргави и как разпространяват бърже-бърже.
Инак аз моето не го мисля, то е от типа самообучаващи се и не чака и не разчита, взело е всичко предварително само често. Няма опция две седмици отсъствия да и наклонят фасона, защото сама си движи всичко.

# 1 214
То пък много сложно да прочетеш следващите уроци по програма. Ако минеш евентуално самоинициативно малко по-напред нищо няма да стане..
Няма нужда детето да гадае на кой урок са. Просто влиза в школо, отива на тематичните разпределения и вижда коя тема на коя дата е взета. Стига учителите да преподават наистина това, което са маркирали, че са преподали.

Общи условия

Активация на акаунт