Нашите орхидеи – тема 37

• 30 740
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Изкуших се днес. Цветът е реален.

# 646
Честита! Много е красива. Прилича ми на "Kimono", но май не е точно тя.

# 647
Това ли е Kimono?

# 648
  • София
Impala,
Прилича на Кимоно, но цветът е дребен - към 5 см.

Second, Кимоно е стандарт - към 7,5-10 см. цвят. Гръбчето на цветовете е зеленикаво. Цветът е червен с бяла мрежа. Устната е червена.

# 649
Мойто е 7, само три от листата за зеленикави отзад. Приемам че не е.

# 650
  • София
Мойто е 7, само три от листата за зеленикави отзад. Приемам че не е.

А на мен ми се струва, че е точно Кимоно. Цветът ще порасне още малко си мисля. Вътре в устната има жълтичко, което го няма при мен, а и самата устна е в същият цвят като листенцата. При мен е лилава, въпреки че не се вижда особено, ако не се загледаш.

# 651
Онзи ден от преоценените в хоуммакса (6,50) взех и тази прелест, която до днес чаках да отвори изцяло цвят. Тогава малко я “разлистих” да видя какво да очаквам, но надмина очакванията ми !

# 652
  • София
Здравейте!
Отскоро следя темата. Закупих 7 броя орхидеи от Кауфланд, Фалаенопсиси, намалени.  В добро състояние са. Преди дни си купих пак от Кауфланд две мини орхидеи. Много ми харесват!

Дано да се справя с отглеждането, че нямам много опит с орхидеи. Не знам имената им.

Всички орхидеи, които сте показали са прекрасни!

# 653
Две миналогодишни отвориха цветчета...
Едното мислех, че е Есме, а то било друго мини розово-лилаво...

И другата, която отвори 4то цветче на стар цветонос, другите вече 2 месеца стоят свежи.
Единствено пелоричесто 4тото Satisfied

# 654
Ето го моето "Kimono":

Миналата година имаше период, в който го виждах в големи количества във всички магазини. Отказах му няколко пъти и накрая се предадох Joy

Един от цветовете има лека мутация:

# 655
  • София
Kimono е изключително красиво фалче. Цветът му е много близо до червено, което е рядкост.

# 656
  • Велико Търново
Моля за помощ!
Моята красавица Шери окапа - цветове и пъпки. Дори едно сухо листо имаше. Кажете как да я реанимирам?
Потапях я във вода с течна тор стъпка 2 и пръсках с тор стъпка 3 листата, но вече не смея да я докосна! Това ми е първата орхидея и за 1м и половина умира Sad

# 657
Според мен просто си прецъфтява... Растението изглежда здраво. Не го тори поне няколко месеца, то е форсирано преди да стигне в магазина Hands V

# 658
  • Велико Търново
Дано да е така! А пъпките също ли опадват при прецъфтяване? Извинявам се, но ми е първата орхидея в живота! Предишната не я броя, една от сватбената ми украса, която котката ми тогава, изяде още първата нощ след сватбата Sad

# 659
Пъпки не капят от прецъфтяване, но се случва докато стигне от магазина до вкъщи да поизмръзнат, може у вас да е по-сух въздуха, може да е била на течение при проветряване... Лесно хвърлят пъпки, но това не значи, че растението умира Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт