Нашите орхидеи – тема 37

• 30 795
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, разкошни цветове показвате! Малко завидях. Blush

Све, ти си магьосница! Как ги цъфна така, бе момиче!? Heart EyesHeart

# 436
Навсякъде е станало орхидеена феерия.
И вкъщи повечето цъфнаха.

# 437
По темата за бебетата и сроковете,

Лятото на 2018 г., според описанието с година и половина до цъфтеж:

(саксийката е 6 см.)

Днес:

(първи цъфтеж на лявата, втори за дясната)

# 438
  • София
Еее, ти си майстор! Владееш силата Hug

# 439
Благодаря! Hug Ама съм и майстор в затриването на орхидеи - десетки са...

# 440
Да споделя....затрих орхидея с цветонос Sad Поливах и явно е попаднало в розетката . Днес се прибирам и какво да видя- централното листо паднало , а другите две пожълтели и с черно-бяло  в центъра. Паднаха и те . Сега си мисля какъв е шанса като е с корени и цветонос?

# 441
  • Мадрид / София
Azy, Цветоноса само отнема силата на растението. Възможно е да изкара кейки ако корените са здрави. И аз имам едни корени дето се надявам да функционират и да имам кейки. Но ако не искаш бебе растение, тогава остави цветоноса да цъфне. Да се порадваш на цвят и после - в орхидеения рай.

# 442
Момичета, последните страници са кеф за душата! Благодаря на всички, че снимате и показвате Heart Моите фръцливи фалчета едва сега започват да пускат цветоноси, ще има да почакам.

Све, цимби бих го сложила на някой северен или източен прозорец между стъклото и пердето, там ще му е най-студено.

И аз затрих доста фалчета и камбриеви. Уча се от грешките си. Колкото и да чете човек, до някои истини трябва да достигне сам Sunglasses

# 443
  • София
Angela61, прилистниците /видоизменена в листо люспа над спяща пъпка/ са си съвсем нормално явление. Някои сортове са по-склонни да ги образуват, други - не. Често се появяват на централен цветонос. Не се превръщат в кейки за съжаление.

Много красиви последни страници! Кеф ми е да отварям темата.

# 444
  • Пловдив
Добро утро! Ето и номер 3, това като го напече слънцето има много хубав пролетен аромат.

# 445
  • София
jujasol, това ще да е Dusty belle - една от парфюмните фабрики. Прекрасно ароматно фалче с мирис на парфюм и петнисти листа.

# 446
Тези ароматни хибриди поне при мен се оказаха много кекави.
Дъсти бел го имах, наистина вълшебен аромат, но загина от гъбично заболяване. И други ароматни съм купувала, все се разболяват нелечимо, даже някои изобщо не стигнаха до домашен цъфтеж Rolling Eyes
Също така, не знам дали е случайно съвпадение, но изобщо не понасят зазимяване (хладно и сухо). Други хибридни фалчета след такава фаза се скъсват да цъфтят.
Сега ми остана само една, сентейшън май беше, мнооого я дондуркам поне тя да оцелее.

# 447
Здравейте, бих искала да питам защо булбите на орхидеята ми станаха такива, след като си стои на едно и също място и нищо не се е променяло .

# 448
Не мога да отворя линка за дендробиумите, казва ми че трябва да рекуестна достъп.

Досега никога не съм успяла да отгледам нищо подобно и не съм стигала до тази фаза, но отскоро имам едно нобиле, което прецъфтя и сега напуска разни издънки от тук от там.. та искам да питам какво да го правя? Старите "клони" които са прецъфтяли режат ли се, пак ли изкарват цвят от там? Новите отделят ли се, ако са по стъблата на старите...

# 449
Петя, изглеждат засушени. Двете най-чести причини са - или недостатъчно влага около орхито, или корените са увредени от гъбички и не успяват да транспортират влагата към булбите.

Общи условия

Активация на акаунт