Едип Тепели има много хубав тембър на гласа и отчетлива, ясна дикция, движенията му са плавни и играта му с меча е като танц. Много харесвам Акън, но той е пълна противоположност, при него движенията на тялото са доста по- отсечени и има една дрезгавина в гласа. За визия не говоря, защото с подходящ грим всичко се постига.
А, и Едип Тепели има благородническо, аристократично излъчване, което го няма при Акън, той блести по съвсем различен начин.
Това се тиражира от много време в нет пространството, но всичко ще се разбере с началото на новия сезон.
Никъде не съм прочела официално, че Едип Тепели напуска, нито за Селим Байрактар. Няма писано нищо нито от актьорите, нито от Боздаг, нито от самата продукция.
Аз лично не виждам никаква гавра с Акън от статията, просто слухове и предположения, каквито ги има за всички актьори, когато приключат с един проект и им предстои да изберат друга роля.
Този Ибрахим Челиккол не го бях чувала и виждала. Благодарение на Гости, че му написа името сега го видях, симпатичен мъж. Не знам как играе, но визуално по се доближава до образа на Едип/ Батуга
Относно Акън не мога да кажа, че би изиграл всичко...Лично за мен, в ролята на Джемал много често виждах от Миран...
Ибрахим Челиккол е един от първите много обичани и харесвани от феновете на турските сериали артист.
Доколко съм срещала информация за него има няколко много силни роли през кариерата си, която е на повече от 15 години. Той не само има визия на мъжкар, но поведението му пред камера е същото. И макар да не е сред любимците ми, много харесвам как играе. Талант, визия и добре подбрани роли му осигуряват постоянно място сред ТОП 10 на обичаните турски артисти. Една от първите роли с която става известен у нас е в сериала "Ифет". Не съм го гледала, но знам, че е беше доста популярен сред любителите.

Ролята му в "Черно - бяла любов" е последната която гледах. Определено харесах историята и разбира се страхотната хармония между главните герои.

Колкото до Акън, той е играл в исторически сериал и се справи доста добре. Но ролята беше второстепенна и без особено силни сцени. Докато ролята в Легенда предполага доста различна чувствителност на характера. Без да съм гледала и само от споделеното тук си правя изводите, че едва ли някой може да замести Едип, та даже това да е Акън. И според мен няма да може да изпълни ролята по начина, по който се е играла в сезон 1. Ако е истина, че Акън ще играе в сезон 2 и то в тази ключова роля, това означава, че сценария ще бъде преработен тотално и характера на героя преобразен на 180 градуса.