Разногласия относно избора на място за живеене

• 10 428
  • 253
  •   1
Отговори
# 105
Пандемията промени начина на живот в много професионални сфери. Ако сте в сфера, в която може да се работи от вкъщи, това би било различно от пътуване всеки ден и поддръжка на 2 коли.
Забравяш децата. Колкото и да ги затварят за онлайн обучение, все пак ходят на училище присъствено, а някой трябва да се ангажира да ги вози напред-назад. Имам 7 години стаж като шофьорче на принцеса и си е сериозен ангажимент.

Не забравям. Затова питам в първия параграф как ще гледат децата ако изобщо искат деца.

А и зависи колко е близо селото до града. И в голям град шофирането по различни дейности отнема доста време, но не познавам Пловдив и околностите и нямам представа. Това са въпроси, на които авторката трябва да си отговори.

# 106
Кой какъв начин на живот обича или би приел, не е предмет на разговор наистина. Важното е, че когато сте двойка, обичате се и планирате съвместен живот, локацията трябва да устройва и двамата партньори. Или единият да направи огромен компромис, с риска да натрупа неудволетворение и в един момент да го изкара през носа на наложилия се.

Абсолютно. Лошото е, че авторката вече веднъж го е направила този компромис. В първия пост пише, че се е преместила от Габрово в Пловдив заради него. Пловдив като по-голям град е по-добра алтернатива, но само по прнцип. И Габрово е град, хора живеят, работят и създават семейства. Напълно логично е да очаква подобен компромис и от негова страна, но явно тя сама не може да изтегли кредит и той я притиска.

# 107
На село - никога. Ще береш много ядове, ако се навиеш. Има един тип жени, обичат наистина чист въздух, да копаят двор, да правят зимнина за мазето. Също може да се гледат и пилета. За тях е добре. Но ако не си такава и идеш там, ще се побъркаш. Поне аз бих се сбъркала гарантирано. Да не говорим малки деца, градини, училище - мъка и ужас. Не.

Ти сериозно ли свързваш живота на село с пилета и зимнина? Щото живея  у село, към което се ориентират все повече млади семейства. Петлите са ми в града, и понеже съм тузарка - кеф ми градски петел, кеф ми селско пиле.
Авторке, не ме питай мене, няма аз да живея с него, но се сещам за неедин, хм…гражданин, постигнал заветната мечта да живее в центъра на големия град.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 23:38 от Дренка

# 108
  • Terra incognita
Скрит текст:
.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 22:05 от VickyTaylor

# 109
Високомерно се гледа, но всеки търси "селски розов домат", а като ходим при мама и ни даде синът ми, за който си мислех, че няма претенции към храната казва - тези домати мога да ги ям на закуска, обяд и вечеря.

Аз казах защо не харесвам селата, защото нямат удобства откъм комуникации, лекари, аптеки, магазини, това го смятам за много голям минус, но бих искала да имам вила, където да ходим, да си правим барбекю, да си насадя мнооооооооооого, ама наистина много мушката и всякакви рози, пък някъде зад къщата може и домати 10-тина стръка Simple Smile Всъщност с напредване на годините много искам да имаме вила. Единствено ме е страх, че селата са обезлюдени и са с преобладаващо население и мен просто ще ме е страх да замръкна в къща.

# 110
  • Terra incognita
Има села и села, нека си го кажем. Тези, които са в непосредствена близост до града са апетитна хапка.
Истината е, че съм от що- годе добре развит регион и селата не са никак зле, даже са предпочитано място за живот. Признавам, че не съм обикаляла из селата, например, в северозападна България, но съм чувала, че не е добре положението.

# 111
Не е пренебрежение гледането на домати. При мен е отвращение, защото като дете са ме карали да копая, плевя, бера и какво ли не всякакви реколти на вилата. И ми е писнало и не искам. И никога вече няма да поискам.
Ако имам някакво пренебрежение то е към нравите и манталитета на селяните. Всеки познава всеки, като се съберат одумват този и онзи какво направил, нямат идея за лично пространство и... да не изброявам.

# 112
Така е, но пак трябва желание. И най-устроеното село е село. И в най-апетитната хапка не бих отишла доброволно. Като падне истински сняг, не ми се тича в 5 сутринта да водя децата на училище в града и т.н. Или ако не е минал снегорина да се пързалям из преспите. Много неудобства виждам, повече от плюсовете.

# 113
Ай си посмял да кажеш нещо за нравите и манталитета, ай са ти обяснили, че тези тука ти осигуряват храната и имат един роднина, който... Нищо, че роднината е един от няколкостотин (хиляди) и че въпросната храна се купува-продава, не е като да я подаряват.

# 114
А и аз лично домашни вино и ракия не пия. Домашното вино ми е... ами домашно, а ракията е опасна. Иначе селски домати ям.

# 115
Вики, манталитетът наистина е различен. Аз много си обичам селското шато и поне 30% от годината прекарвам там. Но да ме убиеш, няма да остана САМО там да живея. И една от причините е точно манталитетът. Не са лоши хора. Добри и добронамерени са, но личното пространство и на сребърен поднос с гарнитура да им поднесеш, пак няма да го разпознаят. За някои този манталитет дори е добър. Но за хора като мен, направо е смърт.

# 116
На селските производства харесваме доматите и краставиците, пресни да са. Ракията и аз смятам, че може да е опасна, а виното е компромисно, лук домашен е твърд и се готви по-дълго, чушките са тънки и нямат месо, но хората си ги садят с друга цел - сушат ги и си ги ползват когато нямат в градината.
Нашите живееха в апартамент и си взеха къщичка и се преместиха в нея. Те се чувстват добре там, хубаво им е, имат удобства, вътрешна тоалетна си имат, но има села, които нямат канализация и вода, тъй че...

А авторката може ли да каже за кое село иде реч.

# 117
  • SF
По принцип аз не бих живяла на село при никакви обстоятелства.
Но по-притеснителното е, че между вас няма диалог и разбирателство. Ако щЕ и в мезонет в Париж да ви тупнат, момчето показва, че не би се съобразявало с твоите удобства, мнение и желания.

# 118
  • USA
Сега авторката пуска тема , че немогат да се разберат къде ще живеят, следващата тема след местенето на село е за няма време за мен, пренебрегва ме, родата му ме побърква....ако от сега не може да се разберете докато сте гаджета какво ще стане ако се появи дете?!
 Събрали сте се да бъдете щастливи, ако от сега не може да се разберете какво правим после?

# 119
Ние си пишем и нищим темата, ама авторката избяга … колко пъти я питахме за отношенията, за селото, за семейството.. а тя се скри.

Общи условия

Активация на акаунт