Разногласия относно избора на място за живеене

• 10 416
  • 253
  •   1
Отговори
# 135
Ами например много често като седне да си общува с майка си,аз се чувствам излишна ....така си говорят всеедно ме няма.Ако и трябва нещо винаги моят приятел я кара,при положение,че си има и мъж,ако тръгнем на някъде се пита - къде ?

Ами явно и нейният мъж не я слуша и не се съобразява с нуждите ѝ, както твоят приятел с твоите. Това видяло момчето, това повтаря като модел.
За това, че ви пита къде отивате, не виждам да е проблем, ако не коментира и не се натрапва да идва с вас.
Но щом още отсега те дразнят тези неща, в бъдеще ще става все по-зле, особено когато отидете да живеете там.
Отказвай се, докато е време.
Еее, как ще пита къде отиват? Представям си свекърва ми или майка ми да ме пита къде отивам? Май съм пораснала малко за такива въпроси! 😂

Имам един приятел, който живее в блок, но апартамента на техните и неговия са един до друг. Не са в село, не са прости или елементарни хора, но чуят ли дъртите, че се хлопва вратата, веднага се звъни “къде ще ходите”, “кога ще си дойдете”… ужас просто!

Според мен на авторката грам не й е проблем селото, като село, а пренебрежението от негова страна. Плюс това, че той позволява на майка си да се меси, да пита, да коментира…

Авторке, а на теб къде ти се живее? Връща ти се в Габрово, остава ти се в Пловдив, мести ти се другаде? Къде би живяла, ако изключим желанието на гаджето ти?

# 136
  • София

Описаните от авторката проблеми не изглеждат кой знае какви, но имайте предвид, че наистина, ако въпросът "къде" е при всяко излизане е доста досадно и ако майката е такъв тип, че трябва да знае всичко, на всяка цена, за всеки, винаги, наистина ще стане ад. Но дори и да не преувеличава авторката, на мен би ми било достатъчен само фактът, че партньорът ми въобще не се съобразява с мнението ми и еднолично заявява "там ще се местим и точка". Авторке, мисля че просто трябва да проведеш един сериозен разговор с човека до теб тип "Как си представяте бъдещето?", "Какво?", "Къде?", "Как?" и прочее и просто да прецениш какво можеш да приемеш и какво - не.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 12:21 от Светулчица

# 137
  • Най-красивата страна
На село и съседите питат-,,Къде отивате,,
,,Защо ще ходите там,,
,,Кога ще се върнете,,

# 138
Ами за това говорим за различен манталитет.Не е въпроса къде е по-добре да се живее-това е различно за различния човек и то е различно и в различните етапи на живота му.
Мястото където ще се живее е фундаментален въпрос и по него трябва да има съгласие в двойката.
Вреки който направи голям компромис,в бъдеще ще е разочарован.

# 139
Еее, как ще пита къде отиват? Представям си свекърва ми или майка ми да ме пита къде отивам? Май съм пораснала малко за такива въпроси! 😂

Ами то има питане и питане. Това първо. Второ, трябва много да те тресат комплексите и пубертетът още да не те е пуснал, за да те шокира едно най-обикновено питане „Къде отиваш“.
Ти майка си не я ли питаш къде отива, ако я видиш на вратата, нагласена за излизане?
А ако срещнеш приятели пред блока, не те ли питат къде отиваш? Или те може, а майка ти не може?
Не всеки въпрос е форма на контрол. Може да е обикновено любопитство, може да е просто фраза, пусната служебно. Всичко може да е. Умението да правиш разлика между учтивост, добродушно любопитство и желание за контрол е един от критериите за порасналост.

Между другото на село не само свекървите питат. Всеки срещнат, дори непознат, първо ще те попита кой/я си, на кого си роднина, после къде отиваш и т.н. до девето коляно. Simple Smile

# 140

Много се говори за простотията и вмешателството на селските хора, сякаш панелките в средностатистически български квартал са приоритетно обитавани от възпитани, въздържани, деликатни хора, които НИКОГА не се занимават с клюки, навиране на носа в чуждите работи и т.н Grinning

# 141
  • София

Пак се хванахте за "село". Разберете, че няма значение дали е село или град. Ако ще  в мезонет на жълтите павета цял живот да са били, ако им е такъв манталитетът спасение няма.. Но да, факт е, че на село хората са по-любопитни. Просто трябва да си отговорят на въпросите за евентуално съвместно бъдеще и след това да видят кой - какъв компромис е склонен да направи. Аз, лично компромис да ида да живея на село при родата няма да направя. И, ако мъжът също не е склонен да направи друго - изходът е ясен. Ако на дневен ред е въпросът "Забавляваме се, готино си изкарваме"  да продължат да си живеят така, проблем няма. Само да внимават да не направят някое бебе, че тогава днешната ситуация може да се види на авторката като детска песничка.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 12:38 от Светулчица

# 142
"Ти чие си,бабе😅😅😅😅😅😅😅?"

# 143

Много се говори за простотията и вмешателството на селските хора, сякаш панелките в средностатистически български квартал са приоритетно обитавани от възпитани, въздържани, деликатни хора, които НИКОГА не се занимават с клюки, навиране на носа в чуждите работи и т.н Grinning
Този тип квартали са строени за приходящите от село.

Но да, факт е, че на село хората са по-любопитни.
Именно, някои прояви по-често можеш да ги видиш у хора от село. Но понеже в града има достатъчно хора , които не са точно граждани, ама като ги питаш, са си от града, нищо, че живеят в квартал Младост 5 от общо 6 Младости - малко понятието се е размило.

# 144
Ами те 80% от българите са приходящи от село в големите градове. Манталитетът не винаги се променя драматично. А и не е основният проблем на момичето.

# 145
Няма значение какви са от село, дали има разлики и т.н., факт е, че ще живее до роднините, може да са свестни, но личното пространство си е лично, дори да не са родители, например семейни приятели, пак е същото - вечно идва и разпитва, бърка ти в нещата и т.н.

# 146
  • София

Ами то има питане и питане. Това първо. Второ, трябва много да те тресат комплексите и пубертетът още да не те е пуснал, за да те шокира едно най-обикновено питане „Къде отиваш“.
Ти майка си не я ли питаш къде отива, ако я видиш на вратата, нагласена за излизане?
А ако срещнеш приятели пред блока, не те ли питат къде отиваш? Или те може, а майка ти не може?
Не всеки въпрос е форма на контрол. Може да е обикновено любопитство, може да е просто фраза, пусната служебно. Всичко може да е. Умението да правиш разлика между учтивост, добродушно любопитство и желание за контрол е един от критериите за порасналост.

Между другото на село не само свекървите питат. Всеки срещнат, дори непознат, първо ще те попита кой/я си, на кого си роднина, после къде отиваш и т.н. до девето коляно. Simple Smile

А ти откъде знаеш, че не прави разлика и не е установила правилно, че става дума за вмешателство?

За мен автономията на двойката е първи приоритет. Никога не бих се забила някъде, където ще трябва да се отчитам, и където ще правят опити да ми се мешат. Усетя ли, че мъжът не е срязал пъпната връв, го оставям на мама.

# 147
Проблемът е, че опитва еднолично да й наложи как да живее, такива решения не се вземат самостоятелно, когато си в двойка.

# 148

Моят селски опит клони към 0. Честно казано приятели в блока нямам, в квартала имам-като се срещнем нормално да си кажем “отивам до пазара, ти на къде си?” -примерно, но това не е разпитване.
Майка ми хич не я срещам нагласена на вратата, защото от 20-годишна не живея с нея. Всеки да ходи където иска, да прави, каквото е решил. Ама знаем ги всички свекървите, които чакат вратата да се хлопне, за да досаждат. То е до манталитет, до разбиране за света…

# 149
  • София
Досаждането и клюкарският манталитет не са запазена марка на свекървите.

Общи условия

Активация на акаунт