Борба с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 74

• 53 270
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
  • В царството на игрите:)
Момичета, някоя от вас ходила ли е на санаториум по програма Виктория? Ако да - къде и доволни ли сте?
Да, ходили сме и сме доволни, но доволството е относително нещо. Зависи от това какво очакваш.

# 541
  • assenovgrad
Здравейте, момичета! В голям стрес съм, не знам как да постъпя. В момента съм в чужбина, в САЩ при дъщерята! За голяма радост пристигнах-станах баба, имам си новородена внучка. А изпаднах в следната ситуация-аз съм с двойна мастектомия с реконструкция с импланти от 2018-та год. Вчера се събудих с болка при докосване на дясната гърда. Не обърнах внимание, реших, че съм се ударила. Болката не спираше и по-късно вечерта реших да я погледна-гърдата ми в долната част пламнала, зачервена е, чак лилавее на места. Сложих и лед, имам няколко таблетки антибиотик. Чакам да ми пишат къде мога да отида на преглед от застрахователната ми компания. Но много искам да проведа онлайн консултация с някой лекар. А не знам към кого да се обърна, кой въобще ще ми обърне внимание. Ако имате идея кой може да ме види онлайн, много моля пишете ми! Точно сега ли трябваше да мина през това! Вместо да се радвам на малкото слънчице, аз притеснявам децата си! 😢😢😢

# 542
  • София
Първо - честита радост! Да ви е жива и здрава!
Има ли нещо, което може да е провокирало това - вирус, удар, натоварване?
На мен ми хрумва следното: да се свържеш с твоя лекар (който е слагал имплантите), също да провериш в Супердок за онлайн преглед с някой.
Но задължително преглед и на място, нали имаш застраховка.

# 543
  • София
Голяма питанка, може би най-бързият вариант е да снимаш и да пратиш снимката на хирурга, който те е оперирал; би трябвало да се ориентира за какво става въпрос. Не пий антибиотик какъв да е. За инфекции на кожата в случаи като този се препоръчва комбинация от Fucidin и Dalacin, но трябва да ти ги назначи лекар.
Желая ти бързо решаване на проблема и на воля да се радваш на бебчето ❤

# 544
Направи си он - лайн консултация в супердок. Вземи си примерно тромбекс и витамин С.

# 545
  • София
А, сетих се още нещо, докато чакаш - понеже бях навремето доброволен консултант по кърмене, има едно народно средство, което помага при мастит и въобще всякакви възпаления. Сега, твоето не е това точно, но може да намали отока, ако имаш такъв. Прясно зеле, листо, най-добре от хладилника - надираш го леко с вилица и налагаш върху гърдата (не върху зърното, ако имаш такова), да поседи като студен компрес. Също, всякакъв тип нестероидно противовъзпалително средство като Нурофен например. И двете, и да не помогнат, със сигурност няма да навредят. Това със зелето знам, че изглежда смешно, но върши страхотна работа.
И последно - след операцията гърдата с лъчето се подуваше малко повече от другата, имаше лек оток дълго време - доц. Романски ми беше казал да слагам компрес от памук с риванол. Помагаше. Но внимавай - не се пере!

# 546
  • София
Голяма Питанка, честита радост! 👶
Здрава и щастлива да расте Бебка!

И да споделиш след консултацията, че те мисля! 🤗

# 547
  • на20 километра от Бургас
Честита внучка,Голяма Питанка  Hug !Това е чудесна новина ! Flowers Four Leaf Clover Много радост да ви носи! За другото не мога да дам съвет,нямам импланти,но дано бързо се разреши този проблем,и спокойно да си се радваш на малката принцеска!

# 548
Ечелина, как си момиче? Мина ли първата химия? 

# 549
Мина в понеделник. Днес ходих да ме изпишат. За сега съм добре. Всъщност нищо ми няма, освен един гаден вкус в устата. И обонянието ми е променено. Чудя се кога да очаквам да ми стане зле. Иначе в понеделник мисля да ходя на работа, че взе да ми писва да стоя вкъщи.
Ти как си Mollly? Възстанови ли се вече?
Докторката, която ме прие каза, че левкоцитите се очаква да паднат най-много между 7ми и 10ти ден след вливката, т.е. началото на следващата седмица. Тогава ще пусна една контролна ПКК да видя как се движа с показателите.

# 550
Браво, Ечелина! Само така ! Мисля, че не би трябвало да ти става по-зле, щом днес ти е трети ден. Дано и показателите ти са наред.
На мен ми се срнаха показателите точно на 7-мия ден,но аз вдигнах и температура. И се оказа неутропения и вероятно някаква инфекция. За три дни ме вдигнаха на крака и още 5 дни пих АБ и Микомакс заради гъбични инфекции. Сега в понеделник на 21-ви съм на втора вливка и от сега ме тресе ужаса, ако пак имам някаква неизлекувана инфекция. Док каза, че ще редуцират малко химикалите, което не знам до колко е добре?
Вече съм с гола кратунка и си мислех, че няма да ми пука, обаче се оказа, че не е така. Ревах като луда и още си поплаквам като махна тюрбана.  Бях си поръчала две перуки от Алито, но те се забавиха и си купих от тук. Днес получих известие, че са дошли и утре ще ида да си ги взема и тях, та дано малко ми повдигнат духа.
Сега съм се филмирала и всеки ден ме боли по нещо. Ту черен дроб, ту яйчник, а аз отдавна съм в менопауза. Абе голямо шубе се оказах аз. Направо хипохондрик си станах. Не знам как ще оцелея до 8 химии, но нямам избор.
След втората химия ще имам скенер, за да се види какъв е ефекта. На мен ми се струва рано, но така казаха...

# 551
Здравейте момичета,
Да се запиша и аз до сега само четях и с ваша помощ преминах през мастектомия на ДМЖ, и по следващата лъчетерапия /2021г/. Сега година след това планувам реконструкция в Панагюрище,но ...  Не съм подходяща за реконструкция с експандери ,а единствено подходящо е ласимус Дорси/кожа и мускул от голям гръбен мускул/.
Моля ако има някой който е преминал през подобна интервенция да сподели мнение,а и също на базата на какво се определя кубиците на имплантите 🥺, много не съм в час.
Благодаря ви предварително
Успех момичета

# 552
  • Русе
Белбей, аз сега преминавам през това, но с експандери. Мога да кажа за частта с гръдния мускул. При мен разрезът е голям, но видях и по-малки. Явно си зависи от това колко трябва. Не ме е болял, въпреки че спя по гръб. Само при опъване на ръката се усещаше липсата му. Към днешна дата, месец и половина след операцията, едва се усеща липсата на мускула. За кожата не рева, че имаше в изобилие и тъкмо я обраха хубаво Simple Smile
Кубиците по правило ги определяш ти на база какво искаш и старта, от който тръгваш. Естествено с помощта на доктора. Романски не обича бомби и дори и да искам такива, няма да ми сложи.
По сестрима мина предната седмица при Хътър, доволна е, но и тя с експандери.
Успех

# 553
Случвало ли се е на някой да вдига кръвно от Нолвадекса? Мама по принцип е с много ниско кръвно, а снощи е вдигнала 130/90, чудя се може ли да е от хапчетата. То може от всичко да по принцип, но тя има много ниско кръвно стандартно и ми стана странно, че е вдигнала.

# 554
  • В царството на игрите:)
Случвало ли се е на някой да вдига кръвно от Нолвадекса? Мама по принцип е с много ниско кръвно, а снощи е вдигнала 130/90, чудя се може ли да е от хапчетата. То може от всичко да по принцип, но тя има много ниско кръвно стандартно и ми стана странно, че е вдигнала.
Всичко може да е от Нолвадекса, но това не е високо кръвно.

Общи условия

Активация на акаунт