Борба с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 74

• 53 271
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Моли, и аз си махнах косата, веднага щом започна да пада. И моментално ми спря болката в корените. Изненадах се, колко добре се възприех, след като се погледнах за пръв път в огледалото, все едно цял живот съм се гледала така. Почти се харесах☺️
Ели, съжалявам, че търпиш такива болки. А аз си мислех, че знам какво представлява реконструкцията със собствена тъкан. Засрамих се😬

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 16:06 от Роси_

# 526
  • София /Абсурдистан
Мускул и кожа от корема за реконструкция и аз мислех отначало, но след консултация с доктора се отказах. Романски каза, че такъв вид операция е много травматична, трае 6 часа. А мъжът ми също е лекар и ми каза, че е виждал как изглежда това и било убийствено грозно около корема, та се отказах.
Моли, подстржи и се късо, през гребенче. Недей да бръснеш главата, само къса подстрижка. Може и да не изпадне всичко, няма как да знаеш.
Ели, писах ти на лични.
Момичета, такъв страх ме тресе от предстоящата операция... Защо трябва да минавам през това за втори път...

# 527
  • София
Лейди, не се шашкай, при теб все пак основната работа, от който боли - мастектомията и слагането на импланти е свършена, аз не мисля, че  пак ще те боли толкова. По-скоро си го представям като смяната на експандери с импланти, което не е толкова болезнено.

# 528
  • София /Абсурдистан
Да, от здравата страна ще извадят импланта. Вече веднъж е изкормено и от двете страни. Романски каза, че можело да не сложи импланти веднага, а чак след 4-5 месеца. Ама аз не съм съгласна, как да ходя в топъл сезон така. Ще настоявам веднага да сложи експандери. Все пак искам да ида и до морето.
Да попитам усеща ли се нещо при пълненето и на колко време ги пълнят? Чашка Д, колкото съм сега, за колко време би могло да стане?

# 529
  • София
Леко напрежение се усеща, но не е болка определено. При мен май на 2-3 седмици ги пълнеха, но принципно лекарят следи как реагираш и съответно може да забави/да забърза.

# 530
  • София
Лейди,разбирам ме.Аз от лъчето направих капсулна контрактура и вече 1г отлагам нова операция.Хич не ми се иска да разбутвам там по ред причини ,а и още се чудя кой лекар да избера.
 Да минава леко , безпроблемно и без болки!

# 531
  • Русе
Лейди, отговорих ти преди да вляза тук. Говори с Романски, доста е разбран. А ако чашка Д ти е дискомфорт, намали ги един размер. Той не обича бомби Simple Smile
Права е Олив, при теб ще е олекоен варианта. Имаше мацки за втора операция и казваха, че не боли колкото първата. Важното е да свършиш работа, че се измъчи.

# 532
  • София
Оооо, това със сигурност за големия размер - не го обича, ако има риск за пациента. При мен сложи 450 куб., в началото мислеше за 550, смяташе, че мога да ги поема, тъй като съм с широка основа, но заради лъчето на едната гърда се отказа, за да не стане проблем - аз бях съгласна с него. Цял живот съм имала големи гърди - 75Д или 75Е понякога, сега съм много доволна с размер 75С.

# 533
  • София /Абсурдистан
И аз съм с широка основа и преди корменето и на двете гърди бях с естествен размер 85 ДД-Е. Питах преди първата операция колко кубика съм, е, 500 Simple Smile нещо не съм ок с 350 сега, мисля да поискам 390.-400, защото никак не съм от слабичките аз. Имам размер 46-48 по европейската номерация от години. И формата на здравата гърда много е развалена, а импланта е “ избягал” към под ръката, ужас. Той каза, че ще прекроява. Каквото и да значи това.

# 534
  • София
А той какво смята - за колко си? Аз бих му се доверила - много такива операции е направил, видял е после какво е станало, особено при
лъче. Имай предвид, че 450 не са много - нещо към С, но може и в спортен сутиен за В да се поберат.
Изглежда много, но при нас реално се почва от 0, а не като при жените, които си имат гърди (колкото и да казват, че нямат, защото били плоски, А и Т.н.). Просто цялата тъкан е изрязана и освен мускул и кожа друго няма, не е като да имаш поне малко собствена тъкан.
Но пък лъчето много променя - при мен усещането и визията на гърдата с лъче и без е коренно различно. Все още ме боли гърдата с лъчето, като натоваря с тренорвка гръдните мускули. Затова бих внимавала за размера на твое място.

# 535
  • София /Абсурдистан
Олив, не съм го питала изобщо, мислех си, че пак 350. Но съм решила да поискам експандери при тази операция и при пълненето ще видя при колко ще се харесам. Друго не успях да измисля.
За лъчето - аз имам 50 процедури. И да, имам болки и дискомфорт особено на болното място. Нещо сякаш са сраствания, така го усещам.

# 536
Анелия, за твое успокоение, познавам жени с такива раци, от преди повече от 10г. Живи и здрави са си. Успех с лечението.

Моли, не се бръсни нула номер,  по-скоро 1ви. Боли, защото косата умира. Всяко мръдване на косъм ме болеше.

За операциите с изграждане, моето мнение е че не си заслужава нито всичките други разрези,  нито чакането, а то я стане от първия път я не. И заради една цица да се подкожиш на такава операция ми се струва неоправдано.
На мен това ми предложиха първо. Голяма агитация беше.
Само като разбрах, че от корема, от гурба, от бедрата и от майната си ще ме режат, а може да не постигнат размера от първия път и после пак да трябва... Оооо, казах едно голямо НЕ!
По-конкретно, думите ми бяха: Сложете ми имплант и да си продължавам с живота.

# 537
  • София
Олив, не съм го питала изобщо, мислех си, че пак 350. Но съм решила да поискам експандери при тази операция и при пълненето ще видя при колко ще се харесам. Друго не успях да измисля.
....
Мисля, че е добре обаче да обсъдиш предварително колко ще слагате, защото от това зависи и колко големи експандери ще сложите - няма как да сложиш 350 експандери например, а имплантите после да са 450. Моите ексапндери бяха 500, имплантите са 450, предварително уточнихме тези размери.

# 538
  • В царството на игрите:)
Jupas, мисля, че на  Миленка  сисите са със собствена тъкан до колкото помня. Ако влезе, да каже Миленарски😊
Да, аз съм с такава операция, но ще пиша утре повече, че не обичам през телефон.
Операциите ми я прави една немска професорка през 2015 година. Тогаа бяха минали почти 6 години от мастектомията. Ще започна от резултата, който при мен е много добър и гърдата ми изглежда като истинска - даже имплантира зърно и ареола. Имплантира се собствена мастна тъкан, която се взема след липосукция в момента на операцията. Проблемът на този вид реконструкция е, че е е много болезнен и бавен метод, защото при мен бяха три операции през няколко месеца. Другият е, че нерядко тялото абсорбира мазнината. При мен не се случи, защото аз мазнина не давам как бъде. Държа си я по мен за жалост, но в този случай ми свърши работа. Хубавото, обаче е, че не чувствам гърдата си като нещо чуждо и не ми е създавала никакъв дискомфорт. Не знам дали някой хирург  у нас  работи по този метод, който трудно ще стане много популярен, защото е бавен, а и с него не се купуват импланти, което в медицината не е приемливо. А и е доста трудоемък. При първата операция, която беше повече от 6 часа, 3 от тях лекарката е отпрепарирвала кожата, защото тя беше залепнала за ребрата. Забравих да добавя, че аз не съм имала лъчетерапия, което доста улесни работата с кожата. 2 пъти ми е намалявала и здравата гърда, която беше доста голяма и увиснала с времето. Това също доста болеше. Тогава бях казала, че този, който от суета , а не поради медицински причини, си причинява това има нужда от психиатър.

# 539
Момичета, някоя от вас ходила ли е на санаториум по програма Виктория? Ако да - къде и доволни ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт