Борба с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 74

• 53 245
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, пак съм аз с въпрос: Някой имал ли е проблем с ноктите от червената химия? От два дни забелязвам в основата на ноктите на ръцете леко почерняване. Все едно съм си защипала пръстите някъде. Четох, че това става при бялата химия, но аз още съм далече от нея. По ФБ групите момичетат казват, че помагало, ако преди химиите се лакираш с няколко пласта тъмен лак. Накой пробвал ли е?

# 586
Здравей Моlly аз цялата химия я изкарах като слагах гел лак .Така си запазих ноктите при мен проблема беше от бялата химия от червената нямах проблем при ноктите.

# 587
  • Русе
Моите почерняха от червените.

# 588
Дани, а тоя гел лак после като се маха не боли ли? В смисъл ноктите  здрави ли са  отдолу? Че нали се маха с една шпатулка и се натиска. Аз само веднъж съм си правила и нямам много опит.
Ели, само почерняха ли?  Четох във ФБ, че ставали рани след това.

# 589
При сестра ми след третата вливка аз видях в основата на ноктите на палците като посинено, тя не беше обърнала внимание. Разгледах ѝ ги, натисках ги... каза, че не я боли, дори като натъртено. Днес е на следваща вливка, сутринта пак ѝ огледах ръцете (без да ѝ казвам този път), нямаше нищо кой знае колко особено, леко по-сивкаво. (Нищо повече от моите по време и малко след Ковид, може би някаъв проблем с кръвоснабдяване и/или кръвосъсирване)

# 590
  • Русе
Да, и то само на краката. На ръцете не мръднаха. На позната пък обратното беше. Само на ръцете. Ни е боляло, ни е сърбяло.

# 591
Molly не, неболи а и аз през  месец и половина сменях лака защото нокътя израстваше много.Heart

# 592
Много ви благодаря, момичета! Друго си е като има кой да ти каже, че не е нещо кой знае какво Simple Smile
Моите са леко посинели само на ръцете и то не на всички пръсти. На следващата вливка ще се намацотам с много слоеве обикновен лак, да видим дали ше се увеличат синките или ще останат такива.

# 593
  • Русе
Ноктите ще се оправят, но вените не. Поне седмица след всяка химия - мажи и никакво спиране.
По форумски, ползвах и все още ползвам Хепароид.

# 594
Днес една млада лекарка решила, че "що пък да не стресираме малко пациентката" и ѝ казала, че докато е в болница трябва да си организира консултация с хирурга (планирано и ясно, че това е реда) и веднага след това да си направи консултация с лъчетерапевт, че да планират облъчването Thinking Close
На онкокомисията, а след това и химиотерапевта беше категоричен, че плана е 8 вливки, оценка за състоянието след 4тата, по възможност тогава резекция на 1/4 гърда, оценка на чистота на срезовете и при нужда последващи 4 вливки.
Откъде се взе това днес!?! Кому е нужно сега?

Иначе днес не са били чак толкова добре кръвните показатели, та утре ще ѝ сложат инжекция, както първия път (предполагам растежния хормон). Само първия път и беше лошо на 4-5 ден след вливката, втория и третия път нямаше никакви негативни усещания... Та я предупредих да е готова пак да има ден-два неразположение.
Дано да мине и този път леко и след Великден да има операция!

# 595
  • София
Нямам спомени от червена химия да ми е ставало нещо на ноктите, единствено коса/косми пострадоха.

Пенева, разни хора...ще среща много такива, но с времето човек развива особен вид непукизъм.

# 596
Ели, аз се мажа с Лиотон и за сега редувам ръцете. След първата имах малко болка във вената и сякаш малко топче, но се разнесе след Лиотона и риванол маз. На втората дадох другата ръка, но те ми и редуцираха малко химията, та нямам проблем.
Оливче, дано и аз да нямам ядове Simple Smile
Пенева, на мен пък продължават да не ми отразяват в епикризите, че не съм с тройно негативен фенотип. Нали правих още две хистологии и се оказа, че е положирелен на естроген. Не било от значение за химиите. Сега като отида на трета вливка пак ще питам, защото ми е  важно.

# 597
При мама минаха над 6 месеца от вливките и ноктите и още се възстановяват. Някои се отлепиха, но с времето се оправиха. Има още 2 нокътя, които се оправят. На краката и станаха много зле, защото там нямаше гел лак.

# 598
Здравейте момичета, снощи Ви открих. Четох в темите за фиброаденом и Малко трудна тема за болестта рак. Във вторник бях на преглед, отглеждам си фиброаденом от есента. Имам две операции и на двете гърди от фиброаденом, направени в Онкологията. От около 10 години се следя във ВМА - гръдна хирургия.
Започна да ме боли мръсникът, докато спя. Отивам на преглед и попадам на един от професорите. Прегледа ме за пет мин. и ми каза - Момиче ела с мен в кабинета. За мен това е РАК. Имаш и разсейки(имам лимфен възел от няколкото години преди това и фамилна обремененост) и трябва да махнем цялата гърда. Нямам други изследвания - мамография и ЯМР. Само неговата ехография и опит. Насрочи ми дата за 08.04. Как ще реже така на сляпо без никакви изследвания?
Първият ден си поревах. Снощи хем се смея, хем рева. Но имам много въпроси и малко време.
forest_dreams,  кой хирург ти даде направление за ПЕТ преди операция?

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 13:51 от Kasabi

# 599
Kasabi🤗, как така те диагностицираха толкова бързо и категорично? След като си вече тук, не се притеснявай да питаш и споделяш с нас.
Аз пък да се оплача...снощи бях на контролен гинекологичен преглед. За един месец ми се е оформила киста 4 см. и в другия яйчник. Та към момента съм с две кисти (в двата яйчника) по 4 см. и 6 см., ендометриума ми е 8мм. и  лекарката предлага да махнем само яйчниците.
Може ли някоя от вас да ми разясни логиката?

Общи условия

Активация на акаунт