Борба с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 74

• 53 258
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте, момичета! В голям стрес съм, не знам как да постъпя. ...
Голяма Питанка, какво стана, направи ли консултация с някого?

# 556
Отдавна не пия Нолвадекс, но кръвно започнах да вдигам. От годините (на 53 съм), от стрес и нерви, от роднините Simple Smile

# 557
Отдавна не пия Нолвадекс, но кръвно започнах да вдигам. От годините (на 53 съм), от стрес и нерви, от роднините Simple Smile

Цитрон, мама е на 52, обаче с нея двете сме с ужасно ниско кръвно. Обикновено някой доктор като ни го измери и ни праща за кола и шоколад, та за това се попритесних. Тя във вторник е на диспансерен преглед и ще и пуснат кръв, дано всичко е ок! Дано, дано дано!

# 558
  • Пловдив
Здравейте, мили момичета! Минавам да споделя радостта си, че днес минах последната 8-ма химия. Имах 4 бели миналата година и 4 червени - тази година, предоперативни. Другата събота ще направя обикновен скенер, защото следим някаква малка лезия в белия дроб, а по-късно д-р Петров иска да направя и петскенер. Операцията мисля да си правя при д-р Балева. За информация, ходила съм при нея 2 пъти, веднъж в 1-ва база ме прегледа набързо и след белите бях в кабинета и, не ми взе никакви пари, а не съм "рецидивист".
Косата си подстригах "а ла гарсон" преди първата вливка, а когато започна да пада и аз я намалих на 1-2 номер. След белите тъкмо започна да расте и червените пак я разредиха. Още ме наболяват корените, основно когато нося шапка. Не съм си вземала перука, ще си карам с шапките. В края на месеца мисля вече да се връщам на работа.
Как се процедира с петскенера? Взема се направление от 2-ра база (Пловдив) и после се обаждаш да си запишеш час и Хирургиите?
Пожелавам на всички ви усмивки и добро настроение. Да вярваме, че хубавите дни са пред нас Simple Smile

# 559
Galadriel_6,правилно си се насочила към тези специалисти( макар, че не разбрах при кой Петров си- че са баща и син). Балева е  разкошен човек и наистина често не иска пари, дори и в частния си кабинет. По пък е префектен оператор и  много добре си помни пациентите и  си ги следи... А за ПЕТ скенера, можеш да го направиш където искаш,  но първо се запиши, после вземай направлението( да не изтече, докато ти дойде ред-а). И браво, че така добре се справяш с всичко!

# 560
Здравейте, мили момичета! Минавам да споделя радостта си, че днес минах последната 8-ма химия. Имах 4 бели миналата година и 4 червени - тази година, предоперативни. Другата събота ще направя обикновен скенер, защотията мисля да си правя при д-р Балева.
Пожелавам на всички ви усмивки и добро настроение. Да вярваме, че хубавите дни са пред нас Simple Smile

Galadriel_6,
Браво, момиче! Направо ти завидях! И аз съм като теб с 8 предоперативни химии, но съм минала само една!  А при теб какъв е ефекта от химията? Намалихте ли гадината преди операцията?  Ох, само как ти завиждам .... Blue Heart

# 561
  • София
И при мен кръвното вече е високо и съм на лекарства. Започнах най-редовно да вдигам и до 160/110.В сряда ми беше 149/100.Кардиолозите казват,че е от менопаузата.Обаче като съм си у нас събота и неделя, никога не съм с такова кръвно,само в работата.Бях болна преди 2 седмици и всеки ден трябваше да го меря ,ми горната ми беше даже ниска - 112/88 го държах ,а в работата под 140/90 не падам,обикновено съм над тези стойности.

# 562
  • Пловдив
Mollly, общо взето леко минаха химиите. Бялата ми беше карбоплатина на 3 седмици и паклитаксел седмични вливки. Всяка седмица минавах изследвания, игли, ковид...Косата ми така и не опада напълно, малко ме наболяваха костите от карбото сигурно.  Червената ми причинява гадене, но не повръщам, и малко съм замаяна, но това само първите дни.
Още при биопсията при мен са изрязали всичко, предполагам, че тези химии са застраховка. Тъй като изкарах ковид, междувременно на скенера след това се появиха малки лезии в белия дроб и не е ясно от кое точно са. Та и това следим сега. Като цяло се чувствам добре, с бодър дух. През цялото време бях в болнични и изгледах много сериали и филми, четох книги, напоследък и към плетките посегнах пак Simple Smile Очаквам с нетърпение да мина и през следващите стъпки и дай боже дълго време да не помисля пак за това Simple Smile

Предполагам съм била при Петров - баща Simple Smile Много обстойно ми ровеше в досието всеки път.

Пожелавам на всички ведри мисли и слънчево настроение!

# 563
Мацки, утре съм на втора химия. Стиснете по едно палче да не ме отложат и да мине леко! Мислех, че като е втора вече няма да ми е така "под лъжичката", ама на, пак си ми е притеснено !

# 564
  • assenovgrad
Здравейте, момичета! След големия стрес изживян преди няколко дни, при мен нещата тръгнаха на добре! 🥰 Свързах се с онлайн с лекари от България, но трябваше задължително да мина на преглед тук, в Колумбус,САЩ. Защото трябваше да пия антибиотици, а аз ги нямам. А тук не можеш да си купиш такива лекарства без рецепта от лекар. Вече съм по-добре. Червенината взе да намаля, вече не вдигам температура.Лилавото още си стои, но не расте. Надявам се, че нямам засягане на импланта. Не смея да натоварвам ръката, че май прекалих покрай бебето. След макар и леко натоварване започва да изтръпва. Когато се върна в България, ще си направя по -обстоен преглед. Благодаря на всички за подкрепата! Имах нужда от нея!
🌸🌺🌼

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 16:17 от Голяма Питанка

# 565
Хелп! За какво ми го пращат това??

# 566
  • София
Защото има несъответствие в НОИ между статута ти - била си в болничен по това време, а ТЕЛК са написали "работи". Искат явно да си променят решението съответно.

# 567
Аз бях в карантина... Бивало да ми прецакат пенсийката сега, заради тая глупост

# 568
Здравейте момичета
   Май и ние започваме борбата.При колоноскопия е открит Високодиференциран аденоматозен  полиповоден аденокарценом на дебелото черво .Отстранен е при колоноскопията. Следва скенер за стадиране.
Според вас какво следва от тук нататък.Кой ли стадии е това чудо
Дайте ми кураж и надежда.
Мн съм притеснен сън нямам за кръвно и други неща да не говорим
Поздрави

Бог да  е с нас !

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 20:04 от Brodski1

# 569
  • Русе
Здравей, Бродски. Не казваме добре дошъл на новите. Никой не е в тази тема от хубаво, ама съдба.

90 % сме с рак на гърдата и в другата тема може би ще намериш по-практична информация относно това заболяване. В тази ще получиш цяла армия бойни мацки, готови да те утешат или сритат, според нуждата Simple Smile
Надежда винаги има. Ракът не е вече смъртна присъда и тук има безброй мацки, които са опровергали всякакви черни статистики. Няма да се предаваш! Сега си в най-гадното време, но и това минава. След като излезе хистологията, ще ти назначат лечение и някакси човек малко се поуспокоява като има цел и посока.
Проучи къде са най-добрите специалисти и на тях се довери, за да си сигурен, че ще получиш адекватно лечение. Аз съм от Русе, а се лекувам в София. Пътувах за всяка химия, изместих се там за лъчето и сега си пътувам редовно, но знам, че получавам най-адекватните грижи.
Имаш право да сменяш болници, доктори, второ, трето мнение, важното е да си сигурен и спокоен в избраното заведение и доктор. И дано да имаш подкрепата на семейство, жена/другар, че по-лесно се преживяват нещата.
Само няма да се предаваш. Ще е трудно, но вече имаш и нас Hug

Нека силата бъде с теб Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт