Борба с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 74

• 53 258
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Ехо! Отчитам се с на мама последните изследвания ТМ - 21,3 (предния път 21,5). Има дата за скенер на 08.04, защото на предния скенер не са гледали малък таз, а има миома, която искат да видят колко е голяма и кога да си прави операцията. Дано всичко да е наред и на този скенер, на гинеколога всичко беше ок, цитото и е окей също.

# 571
  • Варна
Момичета, как стои въпроса с болничните за друга диагноза? Налага ми се да отсъствам от работа заради очен преглед и се чудя в този случай ще имам ли проблем с ТЕЛК или когато е за друга диагноза, не е проблем да се издаде от личния лекар?

# 572
  • Русе
За друга може. За сисите ходих при личната да ми издава болничен и веднага ме отряза. Т.е. системата я отряза, че не може да ми издаде за тази диагноза. И се почна едно лутане от какво да съм болна две седмици. Болеше ме някакъв гръден мускул или нещо такова, което не беше голяма лъжа, с оглед  липсата на вече такъв.

# 573
  • София
Могло е да те изпрати при хирург и после ЛКК, ако надвишаваш броя дни.
За друга диагноза ЛЛ спокойно може да издаде болничен /освен ако не подлежиш на ТЕЛК комисия заради прекалено много болнични/.

# 574
  • София /Абсурдистан
Ели, защо да нямаш гръден мускул?
За радикулит спокойно можеш да вземеш 2 седмици също.

# 575
  • Русе
Предният замина с мастектомията, а гръдния го отнесе Романски и го плясна отпред Simple Smile

Мерси за идеята за радикулита. За следващата операция такова ще искам.

# 576
  • София /Абсурдистан
Леле! Аз имам уж, нали само жлезата е махната при мен. Треска ме тресе за предстоящата операция. Като си знам уникалният късмет…

# 577
  • Варна
За друга диагноза ЛЛ спокойно може да издаде болничен /освен ако не подлежиш на ТЕЛК комисия заради прекалено много болнични/.

Хмм, миналата година си използвах правото на 6-те месеца непрекъснат болничен за гърдата. В този случай дали за друга диагноза пак подлежа на ТЕЛК? Rolling Eyes Ако е така, по-добре да си пусна отпуск 1-2 дни, че не ми се занимава с комисии.

# 578
  • Русе
Лейди, сега отиваш при най-добрият. Успокой се.

# 579
  • София

Хмм, миналата година си използвах правото на 6-те месеца непрекъснат болничен за гърдата. В този случай дали за друга диагноза пак подлежа на ТЕЛК? Rolling Eyes Ако е така, по-добре да си пусна отпуск 1-2 дни, че не ми се занимава с комисии.
Ако си използвала месеците за непрекъснат болничен, каквато и да е диагнозата, отиваш на ТЕЛК. Знам, защото аз използвах моите. А, за Ковид само може ЛЛ да ти издаде над тези дни /понеже моят ЛЛ ми каза, че единствено вече само за Ковид, потвърден с официален тест може да ми издаде/. Blush

# 580
  • Варна
Моят личен лекар твърдеше, че може, но се усъмних в твърдението му. Като цяло доста глупаво измислено, човек не може да се разболее от друго явно 😆 Благодаря за отговора, май ще си ползвам от отпуската.

# 581
  • София
Проблемът не е, че не може да се разболее от нещо друго, по-скоро и да се разболее над тези месеци, само ТЕЛК може да издаде болничния - и го издава, всъщност, аз използвах 10 месеца, не 6, но след тези 6 м. бях 2 пъти на ТЕЛК за още х 2 месеца. ТЕЛК всъщност може до 12 месеца да издаде болничен. Според моят ЛЛ единствено за Ковид не се ходи при ТЕЛК, но дотам не стигнах. Grinning

# 582
  • Варна
Да, не бих имала нищо против, ако не беше свързано с чакане по опашки и т.н. особено като става въпрос за 2-3 дни. Нищо, това да са ни проблемите. Simple Smile Благодаря за полезната информация!

# 583
Как сте мили дами? Да се похваля (пу, пу, да не ми е уроки) -днес, 7-ми ден след вливка, кръвните показатели са наред. Само хемоглобина е 117, но ще се вдигне, надявам се. Обаче след тази вливка ме хвана жесток запек. Simple Smile Един ден направо все едно, че раждах! И се сдобих с разранен хемароид Simple Smile  Сега пия дуфалак, та дано нормализирам нещата. А след първата химия бях даже леко разхлабена. Защо така стана този път, нямам обяснение.
Прегръщам ви и ви желая прекрасна пролет  Simple Smile Simple Smile Simple Smile  !

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 10:23 от Mollly

# 584
  • на20 километра от Бургас
Моли,браво момиче,пожелавам ти винаги добри показатели да поддържаш Hug .А за запека,аз имах ужасен такъв от лекарствата против повръщане,особено от Зофрана.Но започнах да взимам още вечерта,след вливките по една капсулка Елакса,и после си се нормализираха нещата.За взимането на пробиотик съм писала,направо си е задължително

Общи условия

Активация на акаунт