Какво повече НЯМА да купя - 20

• 102 469
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • оттам, откъдето започва България
У дома сиренето и кашкавалът са на почит.
Нищо лично, би ли споделила снимка на кашкавала, тъй като много рядко ходя в Лидл и не познавам всички продукти.
Оттам купувам само любимото ми киселото мляко Пилос 3,6%.

# 541
За кашкавала:
Скрит текст:
От време на време в Лидл пускат едни големи пити от около 2 кг. и е чудесен. На мен ми е много и си го нарязвам и замразявам. После три месеца си го ядем. Но е чудесен и последни беше на цена около 26 лв. за пита. (13 лв. кг.)
Ако наричате този кашкавал чудесен, то явно критериите и човешкото възприятие са много разтегливо понятие.
Този кашкавал, лично за мен, е далеч от "чудесен". Но е евтин- факт!

# 542
  • до най-прекрасния мъж
Първо се сапознайте с реалния състав на турските стоки. Имитиращи и нискокачествени продукти. Рекламира се и "масло", което е маргарин.
Абсолютно! Турците са известни с това, че не спазват почти никакви стандарти и голяма част от продукцията им е на ръба на закона. Само като се сетя колко пъти техни плодове и зеленчуци са хващани с пестициди и нитрати в пъти над нормата...
Добре, че не покриват голяма част от изискванията на ЕС и млечните им продукти не присъстват на европейския пазар. Говоря за официален внос.

Всъщност сте много прави, наскоро се зачетох на мекото сирене, което купувам от турския магазин/май на всяка турска стока има бял етикет с превод на български език/ и ми направи впечатление:

1. Пише си имитиращ продукт, което ме натъжи малко
2. Най-тъжната новина за мен - всъщност внос от Холандия и турците просто слагат тяхна си метална кутия сигурно.
Ами не, има си и хубаво сирене, което не е имитиращ продукт, но не е 5 лв за 800 гр, а е 12-13 лв. Купувам такова от 1 година насам и да, има И имитиращи продукти, но има и хубаво сирене без палмови мазнини и сухо мляко.
Същото е и при маслото. Има масло хубаво, на известни производители, което е в пъти по-добро от нашето, но и то не струва 9-10 лв килото, а гони вече 20така. Пазарувах до преди пандемията редовно от Турция и знам кои продукти са хубави и кои не.

# 543
  • Sofia
Не знаех,не бях чувала,че в Турция също се предлагат подобни боклуци като при нас 😳😤
За мен гръцките и македонските млечни са най-вкусни и качествени...дано не бъркам и за тях..
В Бг в “гръцките”магазини са двойно завишени цените.
Най-изгодно като цени /до преди пандемията/си пазарувахме от Македония.

# 544
  • Сф
Ами аз последно взимам на Лакрима , хващам го по промоции на около 20 лв кг, ако не бъркам, от Била. Но те цените скачат всеки ден ,така че.. Тъкмо го отворих сега парчето и се притеснявах да не е кофти ,заради цената,че е и близо кило. Доволни сме. С уговорката,че всеки има различен вкус. Също взимах и на Еленко.
Ето я Лакримата , 750 гр.

# 545
Ами не, има си и хубаво сирене, което не е имитиращ продукт, но не е 5 лв за 800 гр, а е 12-13 лв. Купувам такова от 1 година насам и да, има И имитиращи продукти, но има и хубаво сирене без палмови мазнини и сухо мляко.
Същото е и при маслото. Има масло хубаво, на известни производители, което е в пъти по-добро от нашето, но и то не струва 9-10 лв килото, а гони вече 20така. Пазарувах до преди пандемията редовно от Турция и знам кои продукти са хубави и кои не.

Потвърждавам. По-скъпите им продукти са страхотни. На цена на нашите средни, но качеството е несравнимо, много по-добро от най-скъпите български продукти.
Все пак не забравяйте, че става въпрос и за разлика в стандарта на живот. Огледайте се по магазините, даже през седмицата масовите купувачи са българи, не турци.
То затова и повечето надписи в магазините са на български.

# 546
Не случайно по стария път за Свиленград,най-голям алъш-вериш е ставало с българския кашкавал!!!Много се е тачил от турците и са си го купували с голямо удоволствие.

# 547
  • София
Не желая да купувам продукти с комични наименования  от типа на Млечна планета, Аз ям, Мое, твое, наше, дядо не знам  си кой, баба не знам си коя,  Искам яйца и т. н. Що за маркетинг. Ясно е,  че са на някои известни фирми и не са случайни. Нямаме никакво производство, обаче марки колкото си щеш.

# 548
Здравейте,на мен не ми хареса безглутеновия хляб на Лидл,ама изобщо.Мъжът ми си беше взел няколко пъти и се опита да го пробута на мен,далеч съм от мисълта,че този хляб е като истинския,но вкуса му не ми харесва.
Все пак мъжа ми с цьолиакия и щом на него не му харесал не знам какво да кажа.На Шер хляба също не е хубав,но този на Лидл е по-зле и от Шер

# 549
Кашкавала големи пити в Лидл е на Йотови. Последния път не се запичаше, иначе е вкусен
Аз харесвам Сърница, но трудно се сдобивам. Много вкусни неща правят

# 550
За кашкавала:
Скрит текст:
От време на време в Лидл пускат едни големи пити от около 2 кг. и е чудесен. На мен ми е много и си го нарязвам и замразявам. После три месеца си го ядем. Но е чудесен и последни беше на цена около 26 лв. за пита. (13 лв. кг.)
Ако наричате този кашкавал чудесен, то явно критериите и човешкото възприятие са много разтегливо понятие.
Този кашкавал, лично за мен, е далеч от "чудесен". Но е евтин- факт!

навремето беше по-сносен, но от доста време въобще не става. от индустриалните кашкавали ако се наложи купувам основно елби от фирмения магазин.

# 551
Коментираният кашкавал пити 2 кг. от Лидл за мен е тотален боклук.
Последно преди повече от месец на промоция взех кашкавал от там на Ведраре 800 гр. калъпи и беше моят идеал за кашкавал.
Текущо вече купувам от Лидл 800 гр. пити на Алфатар, но наистина цената се качва ежедневно. Поне качеството е едно и също при всяка партида, а и ни харесва.

# 552
  • София
За Софиянци, бих препоръчала да проверите в КАМ маркети, там има македонско сирене и кашкавал на Здравje Радово, има и биено сирене също.

# 553
  • София
Не се бях сетила за тази тема. Писах в темата за Лидл, но е добре да постна коментара и тук Joy
Днес купих пакетче кашу от ХХЛ промоцията. Отвратително е! Може моят пакет да е "късметлийски", но по-скоро се опитват да ни пробутат лоша партида от ядките на промоция. Почти всички са с тъмни петна, които горчат. Много от ядките са все едно чистени с нож. Първо реших, че се заблуждавам, но след като от една шепа ядки има 5-6 "дялкани", явно е истина. На снимката съм сложила 3 изрязани.
Скрит текст:

Наистина съм много разочарована! Досега не бях попадала на нищо лошо от ядки Алесто. Дори бях изненадана, когато наскоро прочетох, че се правят в България и се продават в Лидл в други държави. Но едва ли ще посмея да купя скоро каквото и да било тяхно. Sad

# 554
  • Пловдив
върнете ги в магазина! Поне Лидл в това отношение нямат грешка

Общи условия

Активация на акаунт