Какво повече НЯМА да купя - 20

• 102 477
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Дааа грешка, нормално да има кръв
А защо като престой омесена и като се изчуржат кюфтетата се ронят?

# 466
Аз само от Бозмов пазарувам месо. Имаме 3 месарници в квартала техни. Не твърдя, че е нещо уау месото ама досега само една кофти кайма съм вземала. И то просто беше по- мазна от очакваното. Казах на служителката на следващия ден. Повече такива кайма не са ми продавали.

# 467
Защото е мляно месо, не кайма. Няма примерно соев протеин за мажеща текстура и разни фибри за задържане на вода.. Мазнината също е повечко...
Слагай яйце и хляб за спойка, като едно време 😉

# 468
Мляното месо има нужда от нещо, което да го спои, иначе си е точно с ронлива консистенция. Дори и гърди да смелиш, въпреки мазнината, стоят ронливи след термична обработка.
За да не се ронят, първо мляното месо се меси с вода. Оставя се да престои поне една нощ в хладилника. И след това се омесва за кюфтета, като задължително му се добавя хляб или галета, яйце, може малко сода и кисело мляко.

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 20:56 от Нищо лично

# 469
  • Варна
Повече никога готова кайма от Била. Ужким в срок, но в изключително гаден вкус и миризма.
Готова кайма отникъде, не само от Билла. Това ми е един от малкото принципи в пазаруването 😀
Също от десетки години не купувам и не консумирам готова кайма, само смляна пред мен. Но напоследък си правя сама от парченца месо в чопъра вкъщи и така я готвя.
Би ли споделила марката чопър?😎

# 470
  • София
По повод месото да кажа и аз - това, което знам е, че щом пуска кръв е истинско месо (не бъкано с хиляда химии). В къщи си мелим месо на електрическа месомелчка и наистина се рони - супа топчета не мога да правя с нея.

# 471
Това с водата за пръв път го чувам - на кило кайма слагам 3 яйца, лук, галета, подправки на вкус и това е. Получават се перфектни, както за тигана така и за фрайчо Simple Smile

# 472
Защо едно време да са слагали яйца в каймата за кюфтета? Според мене и сега се слага за кюфтета на тиган. Поне аз ги правя точно като Шокомен - 3-4 яйца на килограм месо, хляб или галета, която накисвам, за да набъбне, лук и подправки. Аз не слагам отделно вода, но не изстисквам много хляба или оставям галетата леко да плува във вода. Гледам каймата да е толкова мекичка, че едвам да не се разпада.

# 473
  • София
По повод месото да кажа и аз - това, което знам е, че щом пуска кръв е истинско месо (не бъкано с хиляда химии). В къщи си мелим месо на електрическа месомелчка и наистина се рони - супа топчета не мога да правя с нея.
По принцип взимаме от квартал и магазин кайма....веднъж я смели човека пред мен и вкъщи като я омесих не пусна кръв.....

# 474
Слагам малко студена вода към каймата, когато правя примерно мусака- за да се разпредели по-равномерно при запържването. В кюфтетата слагам яйца.

# 475
  • София
И аз мелям кайма,  правя кебапчета и др. не ми се разпадат,слагам вода или ако имам газирана вода,защото водата помагала структурата на месото да се "слепи" при месене.
П.П.Иска ми се да не купувам повече краставиците,които продават,обичам да ги ям неовкусени,но имат покъртителен вкус на химия.Единствено Гергана стават,но ги няма навякъде.

# 476
За краставиците - прави ми впечатление, че са много вкусни едни малки криви краставици, които продават.

# 477
ние правим основно кюфтета на скара. слагам студена вода - с нея каймата става пухкава. измесвам добре, слагам подправки и оставям да поседи. преди печене добавям лук. това е. няма хлябове, няма яйца. перфектни стават. разбира се, каймата не е готова.

# 478
За краставиците - прави ми впечатление, че са много вкусни едни малки криви краставици, които продават.
Защото такива с нетърговски вид ги обират бързо-бързо, преди да наедреят много. Аз все такива купувам, ако има на пазара - хем не са някакви дърти воднисти краставици, хем са и по-евтини обикновено.

# 479
ние правим основно кюфтета на скара. слагам студена вода - с нея каймата става пухкава. измесвам добре, слагам подправки и оставям да поседи. преди печене добавям лук. това е. няма хлябове, няма яйца. перфектни стават. разбира се, каймата не е готова.

За кюфтета на скара, в каймата не се слага хляб и яйце. Само за пържените се слага. Рецептите за двата вида кюфтета са различни 😉

Общи условия

Активация на акаунт