Най-хубава котка и най-хубаво куче на форума

• 1 059 537
  • 12 066
  •   1
Отговори
# 360
И Тара ми прави чакмаци, особено ако е била у баба на гости и е отнесла някоя почерпка...
Като почне да се върти инатливо около гранулите й слагам лъжица кисело мляко и си изяжда млякото с топчета безотказно 😁
Тя е фръцла с нежен стомах и капризна козина, затова само хипоалергенни серии гледам да взимам. Ама на различни марки пробваме като се затръшка да не яде, че и на мен ми омръзва да ги гледам ☺️ и я заплашвам, че ще я оставя на плодова салата да й дойде акъла 😁

# 361
Ето и моето олигоФренчИ 😁

# 362
Ихуууу още една девойка-французойка ❤️

# 363
Чак се чудв как може да има толклва капризни кучета. Нашата всичко яде. Даже преди малко щеше да се удави в купата с водата, защото изпуснала една гранула вътре и настояваше да си я изяде. Лакомията е на първо място.

# 364
Чак се чудв как може да има толклва капризни кучета. Нашата всичко яде. Даже преди малко щеше да се удави в купата с водата, защото изпуснала една гранула вътре и настояваше да си я изяде. Лакомията е на първо място.
И аз се чудя. До две годишна беше ламя, изяждаше си и купичките (буквално), купувах и с шипове за бавно хранене.
И като стана на 2 и каза ще се фръцкам.. Яде, о много е лакома. Ама иска вечеря с програма, не само да й сипя от чувала. Чака си добавка (на моменти е) като реши, че иска кисело мляко ме преследва докато не получи 🤣

# 365
Даа,Духи_пухи,още едно лакомо прасенце. 😂
Мда,и нашата е всеядна. Направо омита всичко на секундата. А колко краде... 🙊😆 На детето редовно изяжда разни солети,бисквити,вафли.

# 366
  • София
На Янтра котака е разкош, но!!! слабост ми стана ей това
такъв разкош рядко се среща, пускам го отново защото примрях за това коте, не само е красиво, но има и умен поглед, за разлика от това което имам, Пухи-Мухи, то милото не знае какъв късмет е изкарало, родено си е с късмет, щях да го смачкам с колата, извадих го под гумата , беше 200 грама и си го взех и си го отгледах. По съвет на вет. доктор го захранихме само с храна на  Proplan- Purina ,била най-добрата храна за котки и създавала най-малко здрав. проблеми, така и до днес, разбира се, че и всякаква друга отказва.  Кое ми е учудването, Янтра сподели ,че дава на онзи красавец 200 - 300 грама, ама това е много храна, той ще дебелее, ако е кастрирано животното...хм. Питах специално колко грама да се дават, отговор -  около 40 грама суха храна и мъничко мокра и това е и да се следят килограмите, не бива котката/котарак да стават дебели, това им вреди на здравето , най-вече на костите и аз много го следя. Повече от 4 кг не трябва да бъде, а ако вдигне трябвало да мине на диета.  Друго ми прави впечатление, че котаците ви спят по 20 часа, ама това моето трябва да е взело някаква енергийна храна, то не спира да търчи като обезумяло, и най-вече ме  хапе и драска споделих вече, да не се повтарям, това игра ли е, ама малко ми идва нанагорно, и май ще го водя при следващата ваксина да му се отрежат малко ноктите, то не се търпи вече. Едно ме спира да му съкратя малко ноктите, да няма болка животинката.

# 367
  • София
Хе, сами не знаете какви ядове ви спестяват лакомите ви любимци. Smile
Моята хубостница (4,5 мес.) в момента открива, че на белия свят има страшно много вкусни неща, но те са й недостъпни - вместо тях я хранят с някави там гранули. Така че според нея е въпрос на инат да си извоюва правото да яде от чинията на стопанката. И защото не й се получава - в знак на протест обира по улиците боклуците и лапа демонстративно трохите хляб, които милозливи хора хвърлят на гълъбите. И всичко това - при пълна с висококласни  гранули паничка. Яко ме "работи" - нали ми е болничка, та не ми дава сърце да съм строга. 
За тази глезла става въпрос:

# 368
NumLock, има ли някаква конкретна причина да не й даваш нещо друго освен гранули? Пилешко месо сварено например не може ли да хапва? 😔

Anyyyone, това стихче е невероятно 💖

# 369
Даа,днес го видях в групата на френчитата във фб. Много ми хареса и на мен. Не знам кой е автор обаче.

# 370
  • София
NumLock, има ли някаква конкретна причина да не й даваш нещо друго освен гранули? Пилешко месо сварено например не може ли да хапва? 😔
Няма проблем да й давам и друга храна, но само след като се разберем с нея, че основно ще яде гранули. Не се наемам да й готвя натурално и балансирано - тя сега расте и е много важно да получава от храната всичко необходимо, а аз не мога да й го осигуря с домашни манджи. Та като сключим споразумение по въпроса и ударим "ръка с лапа" - ще има и варено пилешко и още много други вкусотийки. Yum

# 371
Marcheva14 благодаря за коментара Blush. Нашия вет твърдо каза гранули да яде и рядко мокра храна, което доста ме учуди. То горкото хем ги гълта цели, хем се подува от тях и като се нахрани се налива с вода, понякога лочи по 5 минути. Сега по време на диетата максимума храна на ден е 20 грама и все е гладен.

# 372
Благодаря за отговора, NumLock. Просто си я представих как й се хапва нещо вкусно, но не получава... и ми стана тъжно. 😔 Ок, благодаря ти.

# 373
Тайра като беше бебе ядеше всичко..та даже и лимони 😁
Сега гранулите не иска,но като пропусне едното ядене от инат,другото си го изяжда без да мисли..Опитва се да ми се налага,но не ѝ се получава номера ..Аз съм по-гадна 😅
И да знаете-Така се живее 💯 години

# 374
  • София
Marcheva14 благодаря за коментара Blush. Нашия вет твърдо каза гранули да яде и рядко мокра храна, което доста ме учуди. То горкото хем ги гълта цели, хем се подува от тях и като се нахрани се налива с вода, понякога лочи по 5 минути. Сега по време на диетата максимума храна на ден е 20 грама и все е гладен.
Да, точно така! Гранули трябва да се ядат,  и вода да пият, те й почистват зъбите, мократа храна по- малко и така правя, но купувам най-доброто, което се предлага, това което посочих, като марка, може да има и още по-добра, не знам, не съм търсила, но от лошата храна котките се разболявали, най-вече ги удря в бъбреците. Това не е мое мнение, не разбирам нищо, но се доверявам само на този вет. доктор,  който ми следи котето. За Дакота, кучето,  си имаме друг вет. доктор, който си я следи  и си дава наставленията, той и води и раждането в клиниката .

Общи условия

Активация на акаунт