Най-хубава котка и най-хубаво куче на форума

• 1 059 486
  • 12 066
  •   2
Отговори
# 5 160
Страхотно детенце имаш! Да ти е жива и здрава!

# 5 161
Благодаря ви! Тя не може да подмине животинка  в нужда. Такова е и ние с баща й се включваме в грижите. Радва ме, че детето ми е състрадатерен, емпатичен човек. Защото напоследък хора много, човеци малко.

# 5 162
Браво на детето🥰
А Сина как реагира на пилето?

# 5 163
Оооо, пилето е далеч и от Сина, и от  Кардю. В една стая е с папагалчето. Преди две години спасявахме друго пиле - Чофи. Но тогава го гледахме в клетка на двора и майката идваше и носеше на чедото храна.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 20:57 от cardhu

# 5 164
миниКарди ще става ветеринар, в кръвта й е, ще бъде най-добрата. 😍😘

# 5 165
  • София
Браво на детето.

Преди години едно врабче ми падна на рамото. Гледахме си го у дома. Живеехме тогава в студ. общежитие и с децата обикаляхме по прозорците да му търсим мухи Joy

# 5 166
  • Варна
Кардю, скоро спасихме едно. Звънях на "Родни балкани " и жената каза червейчета да се дава на врабчо.

# 5 167
Бели ларви на мухи са храната за малките пильовци. Купуват се от ловните магазини. Служат за стръв на рибарите.  Вода от спринцовка, като лекичко се стиска човчицата, за да се отвори.

И ще се опитам да разкажа нещо, което нямах време да заснема, защото се случи за миг. Маца, напъхана в торба от Лидл (от плътните) спи. Свикнали сме вече, да внимаваме с пликове и торби - често мръдват и от тях изскача коте. Този път шум стресва маца, торбата подскача веднъж, втори път, претъркулва се на земята и точно под носа на спящото до преди това куче, котето се измъква с най-дебелата опашка и наелектризиран кожух. Двете се озоваха муцунка в муцунка и изпитаха взаимно облекчение - кучето - от това, че подскачащата тоба спря да се движи, а кота - от това, че си е в своя дом, при каката. Хубаво е с повече от едно четириного.

И за да не е само текст:

# 5 168
Лятото направи Див в мързелив, важното е да усеща присъствието ми, когато съм в къщи. Мести се с мен и застоя ли се..Simple Smile

# 5 169
Моята девойка отново спасява птиче. Донесе го след тренировка, намерила го заклещено накъде си. Сега гледа клипчета, чете..с какво да го храни и как

Жълтък от яйце давайте. Ако не може само да яде, гледам, че май има жълто около човчицата, с клечка за зъби му го подавайте. Ако не може да пие водичка само, с капкомер.

# 5 170
Тооочно това направи спасителката. Hands Plus1 И пилето вече е видимо по-добре. Явно е пострадало от бурята - дъжд и ураганен вятър. Но е изправило гребен, милото, видимо е много добре вече.

# 5 171
Кардю, няма ли около вас някакъв център, който се грижи за подобни животинки? Те най-добре ще знаят как да се погрижат за пилето.

# 5 172
Не знам. Но пилето вече хвръкна. Лети на малки кръгчета. Още няколко дни и ще го пуснем на свобода. В двора ни е пълно с пернати, ще се уреди малчо.
Избягало от кутията, където го настани щерката. Всичко обърнах да го търся. И накрая то си литна от нейде.
Мисията е изпълнена. Пилето-беглец е спасено, добре е и ще бъде пуснато утре на свобода.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 16:49 от cardhu

# 5 173
По перушинката на мен ми прилича на бебе врабче. Може би още не знае да лети добре? Дано да се оправи самичко.

# 5 174
Пилето е на свобода. Литна от ръката на детето и кацна на  хибискуса. После го проверяваше и то долиташе и кацаше на ръката й. Добре е.
А тия дни Сина го мързи

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 13:50 от cardhu

Общи условия

Активация на акаунт