Най-хубава котка и най-хубаво куче на форума

• 1 046 585
  • 11 932
  •   2
Отговори
# 11 925
  • София
Поздрави от Мишка(суриката), която всъщност се оказа видра 😂

# 11 926
  • Козлодуй
Много сладък Мишка, много ме кефи как си играе с водата Simple Smile

# 11 927
Привет, банда!
Обръщам се към вас с молба за помощ, съвет и т.н.
Преди известно време бях споменала тук, че една бяла писанка се навърта и се опитваме да я присламчим към нашата. Е, успяхме да я научим да стои в нас, харесва й много, баня, нокти, тоалетна...Всичко е ок.  Нашата котка, естествено, я поступваше по няколко пъти на ден и й се скарвахме. Само, че силно намали приема на храна, стана много унила, вече не обръща внимание дори на новата котка. Нослето е влажно, студено. Предполагам е ревност, но идея си нямам как да се справя. Милвам я, говоря й, давам й само на нея лакомства, но...

# 11 928
Много е възможно това да е реакция от стрес и ревност. Котките са силно териториални и когато се появи нова котка у дома, често започват да съскат, стават по-унили и по-напрегнати.
Студено и влажно носле само по себе си не означава болест – при много котки това е напълно нормално.
С търпение и спокойствие обикновено нещата се оправят.Дано да е наистина само стрес
Heart

# 11 929
Привет, банда!
Обръщам се към вас с молба за помощ, съвет и т.н.
Преди известно време бях споменала тук, че една бяла писанка се навърта и се опитваме да я присламчим към нашата. Е, успяхме да я научим да стои в нас, харесва й много, баня, нокти, тоалетна...Всичко е ок.  Нашата котка, естествено, я поступваше по няколко пъти на ден и й се скарвахме. Само, че силно намали приема на храна, стана много унила, вече не обръща внимание дори на новата котка. Нослето е влажно, студено. Предполагам е ревност, но идея си нямам как да се справя. Милвам я, говоря й, давам й само на нея лакомства, но...
Ако имате съмнение за здравословен проблем, заведете я на ветеринар първо. Ако се окаже физически здрава, със сигурност проблемът е в приемането на новия член на семейството. Предполагам, че ветеринарят може да даде някакъв съвет и по този въпрос. Похвално е, че сте приели още една котка в дома си. Пожелавам ви да успеете да накарате двете да се приемат и разбират.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 11:22 от bell_87

# 11 930

Студено и влажно носле само по себе си не означава болест – при много котки това е напълно нормално.

Heart

И за мен това е успокоение, така зная.
През лекар ще минем, задължително, но все пак реших да попитам някой е препатил как е реагирал.

# 11 931
Заведете я на лекар за по-сигурно. Възможно е другата котка да е донесла някаква зараза. Дано е просто ревност.

# 11 932
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Отговор на така повдигнатия въпрос, както и насоки, следва да се търсят в друга тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1831841

Общи условия

Активация на акаунт