Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 251
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Е ми то партиджано, пармиджано... Sunglasses

# 271
Аз писах "жаба в млякото" и пак излезе верен отговор в един от първите резултати Simple Smile

Така е. Съставителите на въпросите не си правят труда да се ровят в съкровищницата на общозначимите знания, а се плъзгат по повърхността на случайните попадения в интернет, защото така им е най-лесно. Никога няма да си пусна жаба в млякото, затова не ми е нужно да знам, че така мога да го запазя.
съставителите на въпроси са експерти в своята област.
Въобще не ги подценявай, т.е. няма да  попадне там някой дето търси сензации по интернет.
Въпросът за жабата  и млякото беше много хубав, защото, когато не е имало хладилник е било начин в древността да съхранят млякото.

# 272
  • София
Това младо поколение не знае какво е комита! Grinning
А, или партизанин ли не е знаел? При нас от гюрултия не се чува, но взе жокер за комитите.

-----
Димо Падалски преди години беше жокер на друг участник и му даде грешен отговор. Не помня на кой въпрос. Иначе съм му фенка от "Минута е много".

Младото поколение знае какво е комита, този младеж просто не знаеше. Дори младите му се подиграват и на поведение, и на това за комитите. Laughing

# 273
Аз не бих пила мляко в която е плувала жаба. Ако, знам, де. Ама, времена, хора, нрави, знам ли дали или всъщност. Това някъде ми е попадало като инфо, чела съм го, затова и първосигнално отговорих, Джастев като ми каза въпроса.
Ох, сега се сетих, че имаше някакви митове за правене на боза във вана в която плува плъх. Бррр.

# 274
Млякото по принцип не е много хигиенично. Аз бих пила, ако не си личи, че е плувала жаба.

# 275
Е, то ние сега имаме повече блага и удобства отколкото са имали дори крале навремето. То затова във въпроса беше в средните векове. На мен ми звучи интересно, може да се използва във фентъзи филмите. Може би преди да я пуснат вътре са я дезинфекцирали по някакъв начин Grinning или пък не... Grinning

Много харесвам такива готини въпроси Smirk сега всички ще го запомнят завинаги. Апропо от вас чувам за тестове за бременност с жаби Scream ще потърся инфо как точно... представям си как пишкаш върху жаба и ако си смени цвета си бременна Grinning (в своя защита ще кажа, че синът на потребителката, която му го е разказала е по-голям от мен!) Grinning

# 276
  • Пловдив
Мисля, че жабата е снасяла яйца, след като бъде инжектирана с урина от бременната - с високо съдържание на hcg.

# 277
Инжектира се, или направо се п..ае - сега погледнах (и на другия ден снася хайвер, ако тестът е положителен). И е било толкова популярно, че популациите на жаби са били сериозно застрашени.

# 278
Мисля, че жабата е снасяла яйца, след като бъде инжектирана с урина от бременната - с високо съдържание на hcg.
Да, току що го прочетох. Но може и директно да я напишкаш... доста кофти. Но благодаря за интересната информация Simple Smile  ето затова харесвам Стани богат, едно нещо провокира към друго и така научаваш нещо ново.

Скрит текст:
През 1928 немският гинеколог Selmar Aschheim и немският ендокринолог Bernhard Zondek изолират хормона хорионгонадотропин (HCG), който се намира само в урината на бремената жена. Този хормон играе важна роля за внедряването на оплодената яйцеклетка в матката и по-нататъчното и правилно развитие. На базата на това тяхно откритие до 70-те години на миналия век бил широко използван така наречения „Буфо тест“. Наименованието му идва от рода жаби bufo. Учените са открили, че екзогенен HCG стимулира женските животински представители да овулират, да отделят яйца. Съгласно теста, жената е трябвало да уринира върху жаба или да и инжектира своята урина. Ако до 24 часа жабата снесе яйца, това означавало, че жената е бременна.

# 279
Ако някой от предаването следи темата, ето, предлагам следния въпрос:

Какво е трябвало да носи жената, за да ѝ направят тест за бременност с жаба?

А. Кръв                       В. Урина
С. Сода за хляб        D. Жаба

# 280
Жаба в млякото също е полезно - може да се ползва примерно в Сървайвър, ако участниците си намерят коза или крава. Иначе трябва да правят кисело мляко, което е по-трудно.

# 281
Ако ще участвам в Сървайвър, ще водя Свекърва си. Тая жена знае толкова много похвати, че.. А, и Джастев ще взема. И съм оцеляла. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 282
  • Sofia
Не знам докога в Бг са се правили тези тестове с жаби за бременност,но имам спомен ,че при първата ми през ‘88-ма год.нещо такова се споменаваше,че така се разбирало по-рано  🤔
https://m.bg-mamma.com/?topic=257143

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 15:34 от Doli

# 283
  • София
Нещо ме съмнява това с жабата да са го правили наистина. Може би е останало като мит, бабина деветина. В древността са издълбавали дупки, в които са съхранявали храната си в керамични съдове най-често. Било е достатъчно хладно, за да съхраняват и мляко, макар че за какво им е било да го съхраняват за дълъг период от време? Ако е месо, разбирам, но не и за мляко.

# 284
Точно защото е малък, би трябвало да знае какво е комита, войвода, партизанин. Спомените му от училище са съвсем пресни, а всичко това се учи в училище! И то не само по история - средновековна и нова, българска и европейска, а и по литература. Това означава, че не е чел Вазов, Ботев, Яворов, да не говорим за Захари Стоянов и др.

Как Сийке, не ставаш за съставител на въпроси 😂 Жабата присъства и във въпроса, и в отговора ти! Не може!

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 15:38 от птица

Общи условия

Активация на акаунт