Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 099
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз пък не мога да се сетя Божидара откъде ми е позната!
Той е мноооого добър

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 20:53 от мама Меца

# 646
Е, а дано, някой да стигне по-далече вече Hands Thumbsup

# 647
От " един за друг" и " Семейни войни "

# 648
От " един за друг" и " Семейни войни "
Тези явно обикалят всички предавания...

# 649
Струва ми се, че му бяха по-лесни въпросите на Деян к то за големи суми. Други участници ги закопават още на 1000-2000 лв.

# 650
Интересно е, че в последните епизоди видяхме въпроси за по-големите суми, но всички знаем, че причината за това се дължи главно на волята на организаторите, които "така и не се научиха" на адекватна корелация между сума и сложност на въпроса.
Разбира се, всичко това е умишлено, с цел бюджетът да се разпределя на брой епизоди, респективно нови участници.
На практика нашите въпроси от т.нар. СРЕДНА ЗЕМЯ(сумите от 6-10 въпрос) са грубо казано ВЪРХЪТ(11-15) от въпросите по чуждестранните формати.
То и за това всеки малко по-умен играч там стига често до високите етажи.
България вероятно е единствената държава, в която никой не е печелил формата.
Няма и да го спечели де, просто защото като стигнеш до 15-ти въпрос - първо, едва ли ще имаш жокери, второ, въпросът ще е така подбран(по диаметрална противоположност на интересите и знанията на участника) и трениран от редакторите по всички възможни начини да не се намери в Google(ако случайно имаш жокер Обади се на приятел) особено пък за 30 секунди...
И най-разумно нещо ще е просто да се откажеш и вземеш 50 хиляди лв., освен... ако не си ги заключил Simple Smile)
Може би, пак казвам може би, единствената реална опция за шанс е, ако имаш 50:50 и Обади се на приятел, но всеки може да пресметне каква е вероятността да преминеш през 12, 13, 14-ти въпрос без да ползваш жокер.

Що се отнася до играта на Деян, реално от началото на новия сезон той е участникът който е най-близко до достигане на подножието поне, просто защото има 2 жокера при оставащи 3 въпроса преди последния, но това разбира се нищо не означава, просто условията са благоприятни на хартия.
Как прогнозирам, че ще се развие играта му:

Въпрос 12 - Няма да го знае със сигурност(даже мисля че няма и ни най-малка представа да има), което ще го ядоса вътрешно и ще го накара косвено да си използва и двата жокера(което е вариант 3 в неговата стратегия, вариант 2 е да използва само единия жокер, а вариант 1 перфектният сиреч - да го знае) в стремежа си да продължи да играе.
Така ще започне да обмисля кое ще е по-доброто решение - да звънне на приятел надявайки се, че ще отговори вярно(с идеята да съхрани 50:50), или пък да използва 50:50 и така да разчисти пътя за приятеля.
Буквално шах с пешката!
Така или иначе бих прогнозирал, че приятелят няма да успее да отговори категорично, дори и да избере първоначално 50:50 с цел да му разчисти нещата.
Обаче няма и да се откаже и ЩЕ ИГРАЕ, но вече дали ще познае или ще сгрешни - предстои да видим.

Едно от следните ще се случи:
Падане на 5000 лв или ще познае печелейки 20000 лв., след което на въпрос 13 ще се откаже.

# 651
В другите държави хората си кътат жокерите до последно. Тук казват "Ами аз това не го знам" изобщо без да се пробват да поразсъждават малко.

# 652
Според инфо от нета,Швейцария е "нахлувала" в Лихтенщайн три пъти,а не четири както беше питането на "Стани богат".

# 653
Дали три или четири пъти, са подробности. От географска гледна точка Франция и Белгия бяха невъзможни отговори, защото не граничат със Швейцария. Четвъртият отговор не го помня. Така че въпросът е коректен.

# 654
Интересите и знанията ми организаторите могат да ги знаят, а може и не, ако реша да не отговоря честно на въпросите им. Аз, например съм с техническо образование, но имам интереси и добри познания в две области извън него. Защо да го изтъквам? Всъщност само си разсъждавам, без да съм виждала формуляра за кандидатстване.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 10:08 от W

# 655
  • София
Много добра игра прави Мецан, пардон Деян, браво! Simple Smile
Браво и на жената преди него, жалко за нея, но сега стискам палци Деян да стигне далеч. Те така се играе! Simple Smile

# 656
  • Пловдив
Според инфо от нета,Швейцария е "нахлувала" в Лихтенщайн три пъти,а не четири както беше питането на "Стани богат".
И аз намерих такова, но инфото беше от 2016, може да е имало още един път след това.  Laughing

# 657

Няма и да го спечели де, просто защото като стигнеш до 15-ти въпрос - първо, едва ли ще имаш жокери, второ, въпросът ще е така подбран(по диаметрална противоположност на интересите и знанията на участника) и трениран от редакторите по всички възможни начини да не се намери в Google(ако случайно имаш жокер Обади се на приятел) особено пък за 30 секунди...
а в чуждестранните формати пак ли имат 30 секунди?

# 658
В другите държави хората си кътат жокерите до последно. Тук казват "Ами аз това не го знам" изобщо без да се пробват да поразсъждават малко.
Да, така е, но тук (в темата) масово ги критикуват, ако разсъждават...
А примерно за Дайчовото хоро, дори да не знаеш произхода на думата от турски, можеш да направиш някаква аналогия с чичовото хоро, да помислиш (на глас) и за другите думи, някаква логика, въпросът беше за 2 хиляди лева, не е за 10/20 хил, че да е подвеждащ. А тя използва два жокера за него, като дори нямаше нужда от втори, след като публиката гласува над 50 % за вуйчо.

Иначе ме изкефи историческия въпрос, добър беше,  отговорът на участника също Grinning

# 659
Аз пък преди да визуализират възможностите бях убедена, че името на дайчовото хоро пройзхожда от нечие лично име (като елениното например). Действително има такава Легенда за „Дайчово хоро“.
Бих избрала "вуйчово" по аналогия с "чичово", това пред телевизора обаче. На място не съм сигурна какви бих ги вършила.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 16:50 от pep_si

Общи условия

Активация на акаунт