Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 136
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Какво влиза в определението семейство най-вероятно е подробно изброено в договора, който подписват. А и дали изобщо пише "семейство" или пише роднини до еди коя си степен.

# 136
  • Пловдив
Заблуда е, че у нас има обща законодателна дефиниция за семейство - няма такава. Според случая за семейство могат да бъдат смятани различни лица. Всеки закон или друг акт си дава своя дефиниция. Наистина най-често от децата влизат само тези под 18 - но НЕ непременно.
Какво пише в условията на "Стани богат" обаче, не знам. Не ги намирам в нета, и на мен ми е любопитно. Те НЕ са обвързани да смятат, че семейството включва само децата под 18. Би следвало да опишат в условията, разбира се, конкретно и точно кой не може да участва с награда; и аз като pppqqq не вярвам да пише само "семейството", защото не е много ясно кой влиза тук. Случая го помня, наистина за бащата на Искра Ангелова ставаше дума.

Всъщност нали по-горе писа бивш участник? Беремдуа, какво точно гласи условието за членовете на семейството, ако си спомняш?
Не е казано, че сега ще е формулирано точно както преди години в Нова (освен ако не е общо изискване за формАта), но все пак...

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 14:00 от Магдена

# 137
Имаше спорове по въпроса в обществото,но човекът не пожела да си търси правата. Член на моето семейство е непълнолетното ми дете. Порастналата ми женена дъщеря не е. Доколкото знам, не съм сигурна обаче, условието е да не са от едно семейство.
А ако е пораснала, но не е омъжена? Или е омъжена, но живеят при вас?  Внуците явно не са част от семейството също Grinning
Естествено, че има конфликт на интереси. Още повече щом е първият човек, (и единствен до момента), който е отговорил на въпрос за 100 хиляди лева.

# 138
Обикновено в такива игри условието е, че е забранено да участват служители на фирмата и техни роднини. Не става въпрос само за членове на семейството.
Иначе нищо не пречи да си делнете с братчеда печалбата. Ако не ви хванат...

# 139
Казах каквото помня, че се обсъждаше. Не е нужно да спорите с мен и да ми опонирате. Женена казах ей така. А тя, макар и женена, може да живее в моята къща, а неженената отделно. Може да сте едно домакинство, но сте две семейства. И да, внуците ми не са членове на моето семейство.

# 140
Казах каквото помня, че се обсъждаше. Не е нужно да спорите с мен и да ми опонирате. Женена казах ей така. А тя, макар и женена, може да живее в моята къща, а неженената отделно. Може да сте едно домакинство, но сте две семейства. И да, внуците ми не са членове на моето семейство.
То може и вие в нейната да живеете, мисля стана ясно, че не това е важното.... а именно че има конфликт на интереси и то много логичен....... и това е бил проблемът с този конкретен участник и непризнаването му на отговора.

Едва сега гледах втората част на предаването от петък, много ме е яд за преподавателката. Защо не използва веднага жокера 'обади се на приятел' за кангала, въпросът беше кратък, отговорите също. Това 50/50 беше ясно, че няма да й помогне, защото и да беше останала котка и куче какво? Най-много да каже котка, защото мюсюлманите харесват котките, това обаче няма общо с въпроса...
Някой беше писал за общото на турския с арабския, няма нищо общо, дори вече не пишат на една и съща азбука. А и самата жена е преподавател по английски в ивицата Газа, това не означава по никакъв начин че знае арабски, да не говорим за множеството диалекти...
Това е все едно някой като разбере, че сте българин да започне да ви говори на руски и да се учудва, ако не отговаряте или не разбирате.
Мисля, че жената имаше много потенциал, отново нямаше шанса да го разгърне напълно... за пореден път по-интелигентен участник си тръгва с 500, а друг видимо абсурден с 2 000 (визирам участничката с мидата сапфир ).

Много разочароващо, ако нагласят резултатите на публиката можеха да й помогнат с последния въпрос за водорода.

# 141
  • Пловдив
Пак да повторя: няма точна дефиниция за семейство. Не е вярно, че непременно това са само децата под 18.
Редно би било от предаването да уточняват още предварително кого точно смятат за такъв, тоест кой няма право да участва; и подозирам, че го правят, затова би било интересно да се включи писалият вече бивш участник или някой друг, който има инфо.

# 142
Пак да повторя: няма точна дефиниция за семейство. Не е вярно, че непременно това са само децата под 18.
Редно би било от предаването да уточняват още предварително кого точно смятат за такъв, тоест кой няма право да участва; и подозирам, че го правят, затова би било интересно да се включи писалият вече бивш участник или някой друг, който има инфо.
+ 1

То иначе точно можеш да си го нагласиш с някой братовчед. А и детето  ти на 19, което още живее у вас какво е... без семейство явно. Grinning

# 143
  • Пловдив
Колкото до братовчеда, надали чак до братовчеди стига забраната. Можеш и с приятел да го нагласиш. Wink
Друг въпрос е, че надали всички водещи на всички предавания в същата тв, такива като Искра Ангелова, имат хал-хабер за реална възможност за нагласяне, ама... условия.
За детето на 19 съм съгласна. Ако не ти е семейство по смисъла на закона Х, който урежда там помощите за деца или общинските жилища, не е речено, че е така в други ситуации.

# 144
Няма значение дали имат или нямат желание и възможност за повлияване, важното в случая е, че винаги ще има съмнения за манипулиране!

# 145
  • Пловдив
Да, де, въпросът е, че ако видимо или предполагаемо не могат, не би трябвало да има съмнение.
Или викаш, няма такъв вариант - да се вижда или предполага, че не могат? Wink

# 146
  • Варна/Амстердам
Мале, тая, че е зле! Къде са тръгнали тези хора, лишени от всякаква обща култура и познания?!
Предното момче беше много добро,  жалко, че изгоря на жабешкия въпрос.

# 147
Хайде пак - не знае Кръстникът. Ами, аз не съм фен, но го знам. Това е обща култура.

# 148
Ох, мъка, мъка!

# 149
Гледате ли? За пръв път имам горе долу възможност да гледам в реално време и никой не коментира Grinning
Момчето определено беше доста умно, но беше ясно, че ще рискува някъде прибързано и ще отпадне. Поне взе някаква прилична сума. Исках да го гледам още, разсъждаваше правилно, знаеше... ето такива участници искам да гледам.

Тази жена въобще няма да я коментирам.......... А въпросите й от лесни по-лесни. Защо такива участници защо?

Общи условия

Активация на акаунт