Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 38 864
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, чували ли сте за Неинвазивен Пренатален тест Verifi на американската компания Illumina.
Аз само друг тип пренатални тестове съм срещала..
Сутринта бях на лекар, АГ ми препоръча да направим този тест, защото виждала “нещо”…
След това бях на втори лекар, каза ми, че бебчето е чудесно.. и ме изпраща до 10 дни на фетална и скрининг.
Супер мн се разстроих, сега се успокоих малко, защото нищо не се знае още.. но направо ми е 😭

В коя г.с. си в момента?
Звучи ми много рано да има каквито и да е подобни находки преди 12г.с., когато един добър специалист по ФМ може да има и то само евентуално предположения за "нещо".
Чувала съм за Vision, Пренатест, Nifty pro, Invitae, VERAgene и още няколко, но конкретния не ми е известен.
Смятам, че всеки би ти свършил работа.

# 571
В 10 г.с. Вижда някакво разстояние, място, луфт (нз как да го нарека), но то при синдром било до 2мм, моето е над 4мм.

# 572
На твое място за да съм напълно спокойна си избирам някой тест  и го правя.
Всички се основават на един и същи принцип - откриване на фетално ДНК в кръвта ти.
А дотогава се опитай да си спокойна.
Имаш вариант и след седмица да отидеш на ранна фетална при някой наистина добър сертифициран специалист.

# 573
Така мисля да направя и аз.
Благодаря Milo_Milo!

# 574
В 10 г.с. Вижда някакво разстояние, място, луфт (нз как да го нарека), но то при синдром било до 2мм, моето е над 4мм.

Ранна фетална се прави между 11 и 13+6 г.с.

# 575
Здравейте,
Да попитам и тук ако случайно някой е чувал подобно нещо. До момента никой не ми е отговорил на новата тема. Явно няма подобни случаи.

"Бременна съм в 9 г.с. Днес бях на преглед и ултразвук и плодът отговаря на 8+6 дена. Всичко е наред, но отстрани видях още едно голямо бяло кръгче. Попитах какво е и лекарят каза, че е лъжлив псевдо сак. Понеже ще правя пренатален тест попитах дали това няма да е проблем за правилното отчитане на резултатите, лекарят каза, че не  е проблем и лъжливият сак ще се резорбира и няма проблем.
Понеже съм чела, че при един псевдо сак се случва аборт сега се притеснявам дали няма да има проблем за другия жив плод и дали БХС и пренатален тест биха имали някакви негативни резултати заради другия празен сак. На някоя мама случвало ли ѝ се е подобно нещо? Звучи логично след като няма ембрион да няма проблем за резултатите, но за всеки случай да попитам, ако на някой му се е случвало такова нещо. На предния преглед на 1.02 не се виждаше този втори плоден сак, а сега самата аз го видях изключително отчетливо. Беше много голямо бяло кръгче."

# 576
Не знам дали ще ти помогне ,но аз съм бремена с близнаци , в 7-ма седмица прокървявам зверски , след прием в болница на системи се оказва ,трети плоден сак , след доста търсене на информация ,прочетох и разбрах едно : прена тест ще даде грешен резултат заради евентуална поява на разорбирал се ембрион . Трябва да са минали поне две седмици след изчистването на сака за прена тест ,но можеш да Звъннеш на консултатните където ще правиш прена ,те ще ти обяснят най-добре .

# 577
Аз да се включа с идея за вечеря, особено за тия като мен дето са все подути и им е лошо....
ТАРАТОРРРРРР, МАКАР краставицата още да не е особено вкусна, ама....става

# 578
Не знам дали ще ти помогне ,но аз съм бремена с близнаци , в 7-ма седмица прокървявам зверски , след прием в болница на системи се оказва ,трети плоден сак , след доста търсене на информация ,прочетох и разбрах едно : прена тест ще даде грешен резултат заради евентуална поява на разорбирал се ембрион . Трябва да са минали поне две седмици след изчистването на сака за прена тест ,но можеш да Звъннеш на консултатните където ще правиш прена ,те ще ти обяснят най-добре .
И аз от това се опасявам, но АГ твърди че е празен сак и никога не е имало ембрион. Ама мога ли да бъда сигурна. Освен ще проверя кога ще се резорбира и ще отложа малко прена теста.
Успех с твоята бременност!

# 579
Прена теста по препоръка на лекар ли се прави?
Аз предишната бременност правих само фетална в 5 месец май и БХС не помня кога

# 580
По препоръка. Моят АГ каза че винаги го препоръчвал за жени над 35 години. Даже настоява и БХС, което за мен е безсмислено, защото при всички положения ще излезе завишен риск предвид възрастта ми. Аз как да разбера завишението само заради възрастта ли е или действително има нещо.

# 581
Здравейте момичета, на 16ти бях на преглед. Бебето е вече доста голямо, цели 4см. Беше си оформено. Първо минах през следящия ме АГ, а после през майчин дом, където ми взеха кръв за БХС. По ехограф съм 11+3. АГ ми обясняваше подробно къде може да има данни за синдроми и при мен за сега не вижда нещо притеснително.

La Sonrisa, щом единия лекар е видял нещо, което го притеснява, аз бих се насочила съм пренатест и ранна фетална. Направо си запазвай час за фетална и дано всичко е наред. Избери си някой специалист и действай. Пожелавам ти успех, мисли позитивно!

Аз да ви кажа съм луда по салата домати и краставици. Понякога уцелвам на пластмасови, но в повечето случаи стават за ядене. И въпреки че са доооста скъпи, просто не мога да не си купя. Мога да ги ям на корем, таратора също, доста жажда изпитвам в последно време.

Darling*, сигурно ти е паднало кръвното. Гледай да си пиеш кола или айрян. И не се притеснявай, това допълнително те тормози.

# 582
SunLove За БХС в Майчин дом с направление ли се ходи или всеки може да отиде? Питам защото моят АГ ме гласи за платен прием и ще ми дойде много и пренатест и БХС. Куп изследвания ми назначи, които пак ще са платени. То за да са безплатни трябва да се запиша на женска консултация май. С предната бременност ако не се лъжа се записах чак към 13-14 седмица ако не се лъжа.

# 583
Galapagos1, трябва да си с направление. Аз от 8ма седмица съм с направление при следящия ме АГ. Още на първия преглед ми каза да си взема направление от ЛЛ. При АГ попълвахме два формуляра. Единия с лични данни (ЕГН и др), а другия с данни за мен (заболявания, последна М, тегло и др) и бебето (измерванията от УЗ). Мисля, че си пише кой те праща. И за прегледа и за взимането на кръв и стотинка не съм дала, касата го покрива.

# 584
SunLove За БХС в Майчин дом с направление ли се ходи или всеки може да отиде? Питам защото моят АГ ме гласи за платен прием и ще ми дойде много и пренатест и БХС. Куп изследвания ми назначи, които пак ще са платени. То за да са безплатни трябва да се запиша на женска консултация май. С предната бременност ако не се лъжа се записах чак към 13-14 седмица ако не се лъжа.
Мисля че трябва да си по ЗК- онзи ден четох листовката на НЗОК какво покрива всъщност при бременност.
Около 12 гс с направление номер 9 от ЛЛ се записваш при АГ за ЖК. Ако апаратурата му е добра и той може да направи изнерванията с ехограф , да ти попълни бланката и с нея в Майчин дом за кръв, където попълваш една декларация и даваш кръв. Предния път ми стана много мило , че раздаваха и някакви подаръчета - на фона на уж всичко е безплАтно, но си плащаш навсякъде - това ми се стори даже странно

Общи условия

Активация на акаунт