Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 38 887
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
За съжаление, ЗК поема малка част от изследванията, а наистина има много неща, които е хубаво да се проследяват по време на бременност!
При мен, когато се записах за женска консултация, АГ ми даде направления за: ПКК; кръвна захар; урина; СПИН/Васерман/май и още нещо имаше; и TSH (също си го следя така или иначе, но беше добре дошло Grinning)
ОТДЕЛНО ми даде листче с изследвания, които не се покриват от касата: FT4; Токсоплазмоза IgG/IgM; Цитомегаловирус IgG/IgM; витамин D. Но всъщност останах приятно изненадана, че иска да види и тях, защото знам и за доста по-незаинтересовани лекари.
(Трето и независимо от всичко - по повод тромбофилия следя и други кръвни, няма да ви казвам каква цифра оставих накрая в лабораторията, но това е положението. Важно е само да има щастлив финал!)

Nikol_Triova, някъде бях чела, че гаденето е най-зле в 8-ма и 9-та седмица, значи още малко и ще премине! И при мен тогава беше най-зле, сега пак имам вечер, но сякаш е по-търпимо. Сред многото неща, които изпробвах, най-добре ми се отразяваше да си отрежа парченце лимон и просто да го посмуча няколко минути Grinning

# 556
И аз правих пакет тромбофилия, но още чакам резултат. Не знам защо АГ каза да го пуснем. Предната бременност не съм пускала.
Чудя се кога се започва женска консултация и тя задължителна ли е? Защото аз ходя в частен кабинет и си плащам, той май не води женска.

# 557
  • София
Да, аз много се дразня на безотговорни лекари- особено като си маркирала 100 пъти, че си имала проблеми. И особено след ковид. Аз също си изпросих урина, пкк, димерите там за ковида, желязо, ТСХ, но всичко си плащах. Досвидя ми се за токсоплазмоза тогава, но ми е важна и ще си го направя така или иначе тия дни- живеем с котка и куче (дкоскоро можех да се похваля и с хамстер, ама той почина, милия, миналата седмица). Още нямам лекар по здравната, то там е толкова проформено, че само за направления и болнични се ползваше преди. Сега не знам как е, но нямам идея как се намира такъв.

# 558
Момичета, минахте ли вече скрининга, как протича самото изследване?
 Аз съм записана на 1 март, но честно да ви кажа, колкото повече наближава, толкова повече ме е страх от резултата..... Само аз ли съм такава страхливка? 🥴
От друга страна се вълнувам, защото ще разбера пола.... Абе много смесени чувства 😀

П. С. Аз съм след ин витро и чакам близнаци. ☺️

# 559
Моят АГ доста изследвания ми пуска по каса предната бременност, включително и токсоплазма. Каза, че има право по негова преценка да я пусне по каса, защото имаме куче. И аз много се ядосвам като виждам при приятелки как лекарите им си спестяват изследвания.
 Сега ми пусна ПКК, урина и желязо още на първия преглед и ми даде направление за хематолог, защото съм с таласемия и иска да следим нещата отрано, че предната бременност бях стигнала хемоглобин 70. За сега е 105, пия Абофолик мета от септември, увеличи ми я на 2 на ден, вероятно към 5 месец ще включи пак и инжекции Б12.
 Иначе при предната бременност си платих само 3-те фетални и в 9-ти месец имам платен един преглед при лекарката, при която раждах. Това като се има предвид, че след 6-тия месец ходех на 2 седмици, а в 8-ми - всяка седмица.

# 560
И аз правих пакет тромбофилия, но още чакам резултат. Не знам защо АГ каза да го пуснем. Предната бременност не съм пускала.
Чудя се кога се започва женска консултация и тя задължителна ли е? Защото аз ходя в частен кабинет и си плащам, той май не води женска.
До колкото си спомням около 11-12 седм се взима направление от ЛЛ номер 9 и с него се записваш за ЖК при някой който работи по ЗК. Ако имаш допълнително здравно - всеки преглед след откриването на бремеността се води ЖК . Не мисля че е засължително да следиш и по ЗК. Ако имаш препоръки за някой - можеш да го ползваш за второ мнение и да си пуснеш част от излвдванията по ЗК- те не че са много , но все пак. Доста познати имам, които така процедираха - слядят се на частно и отделно каквото може го прекарват през ЗК.

Lizi Simple SmileSimple Smile
Изследването е чрез ехограф през корема. Може да е 10-40 минути или повече, зависи от разположението на малчовците. Ако док прецени може да те изпрати за кръв, но не е задължително. Заради двуполодната бременност , предполагам че ще правиш ранна ФМ - та ще огледат всичко обстойно.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 15:02 от Ev^St

# 561
Аз пак да се.оплача, сега пък съм с разстройство. Поне големия тумбак, започна да се свива. Пих една смекта, сега пия ментов чай. Дано ми помине

# 562
Sonya, съжалявам миличка... дано каквото има да става, да е за твое най-добро и да останеш с нас или скоро пак да си в тези теми ❤️ разбира се  трябва да си истински убедена, че няма развитие....

Galapagos, аз също имах такъв много неприятен спазъм още в първите седмици и според мен беше признак на бременността. Отмина и не се повтори, не мисля, че е нещо сериозно.

Cherry Blossom, не се филмирай, няма проблем, ще се наместят пак мускулите; умерено разтягане даже би трябвало да е добре, все пак не сме инвалиди (макар че понякога така се усещаме) 😬.

Уфф, и аз се оплаквам от гадене, апетит и непрестанен глад, едновременно. Дори не мога да се ориентирам дали ми се гади от глад или преяждане. Също се чувствам поне в 6ти месец и съм вече 3.5 кг нагоре. Отпуснах се да ям някои тестени неща и резултатът е на лице 🥴😵‍💫, което много ме разстройва. Решила съм пак да си започна пред-бременния ми режим само здравословно... дали е възможно с добро хранене и упражнения да не надвиша плюс 10 кг общо? За тези, на които не им е първи път, този вълчи глад 9 месеца ли ще ни преследва?

В положителна насока, от миналия петък (8 с 5 д) енергията ми малко се вдигна, понеделник бях съсипана, а вчера се чувствах почти на 100. Днес ми е 9 с 5 д. Днес дори си направих лека серия от 10 мин упражнения, за първи път от 9 януари.

За прогестерона вагинално, не мисля, че той причинява умората/гаденето, защото не виждам да ми става по-зле, когато го поставя или след това. Сестрата на консултацията днес ми каза да спра прогедтерона, пиел се до 10тата седмица. Аз смятам да го довърша пакета до 10 с 3 дни, тъй като съм с късна овулация.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 05:50 от Elisia

# 563
И аз съм с 3 кг отгоре, но не мисля, че е от ядене. А от обездвижване и хормоните дето пия.
.Надявам се от другата седмица да успея повече да се движа. Защото освен детето,  ходя на работа (седнала) , уча  и не ми остава много време.
Вие водите ли полов живот?

# 564
Аз за сега задържам нещата с килограмите,  но детето пак е болно и не съм ходила 2 седмици на фитнес. А смятах да съм по-редовна сега.
Полов живот е относително дали водим, през повечето време нямам абсолютно никакво желание, до степен да не усещам нищо, като ме докосне ММ. Но имаше няколко момента, в които отивам в другата крайност и искам секс сега и веднага. Надявам се да се нормализират нещата в това отношение.

# 565
Sonya, съжалявам миличка... дано каквото има да става, да е за твое най-добро и да останеш с нас или скоро пак да си в тези теми ❤️ разбира се  трябва да си истински убедена, че няма развитие....

Galapagos, аз също имах такъв много неприятен спазъм още в първите седмици и според мен беше признак на бременността. Отмина и не се повтори, не мисля, че е нещо сериозно.

Cherry Blossom, не се филмирай, няма проблем, ще се наместят пак мускулите; умерено разтягане даже би трябвало да е добре, все пак не сме инвалиди (макар че понякога така се усещаме) 😬.

Уфф, и аз се оплаквам от гадене, апетит и непрестанен глад, едновременно. Дори не мога да се ориентирам дали ми се гади от глад или преяждане. Също се чувствам поне в 6ти месец и съм вече 3.5 кг нагоре. Отпуснах се да ям някои тестени неща и резултатът е на лице 🥴😵‍💫, което много ме разстройва. Решила съм пак да си започна пред-бременния ми режим само здравословно... дали е възможно с добро хранене и упражнения да не надвиша плюс 10 кг общо? За тези, на които не им е първи път, този вълчи глад 9 месеца ли ще ни преследва?

В положителна насока, от миналия петък (8 с 5 д) енергията ми малко се вдигна, понеделник бях съсипана, а вчера се чувствах почти на 100. Днес ми е 9 с 5 д. Днес дори си направих лека серия от 10 мин упражнения, за първи път от 9 януари.

За прогестерона вагинално, не мисля, че той причинява умората/гаденето, защото не виждам да ми става по-зле, когато го поставя или след това. Сестрата на консултацията днес ми каза да спра прогедтерона, пиел се до 10тата седмица. Аз смятам да го довърша пакета до 10 с 3 дни, тъй като съм с късна овулация.
Аз качих само 10-12 кг., които свалих в месеците след раждането. Започнах около 63 и родих 74-75. Бях стигнала до 61 октомври, но за съжаление от ноември започнах да се тъпча яко със сладко и бързо качих килограми. Започнах тази бременност около 65-66 и като се мерих миналата седмица бях 68 Sad Вълчи глад никога не съм имала. Засега също нямам, но да видим.

# 566
Ние не водим полов живот, защото все забравям да питам по отношение на него, а тази нощ даже го сънувах 🤣🤣
Аз утре влизам в 10-та седмица и определено тази, която мина, особено към края, се чувствам доста по-добре откъм гадене. Нищо общо с миналите 2 седмици, в които ми се гадеше от най-малкото. Умората продължава, но вече не знам внушение ли е или наистина я има, защото преди около седмица изгубих съзнание и припаднах… нещо, което никога не ми се е случвало… та, от тогава насам постоянно съм в някакъв страх да не се случи отново и какво ще правя ако се случи и съм сама. Не смея да изляза сама навън, не смея да си стоя сама вкъщи (а няма как), не смея да се движа особено… изобщо доста зле се чувствам заради това, като болна, а не съм… но не смея да правя много от съвсем нормалните неща 😔

# 567
Ние не водим полов живот, защото все забравям да питам по отношение на него, а тази нощ даже го сънувах 🤣🤣
Аз утре влизам в 10-та седмица и определено тази, която мина, особено към края, се чувствам доста по-добре откъм гадене. Нищо общо с миналите 2 седмици, в които ми се гадеше от най-малкото. Умората продължава, но вече не знам внушение ли е или наистина я има, защото преди около седмица изгубих съзнание и припаднах… нещо, което никога не ми се е случвало… та, от тогава насам постоянно съм в някакъв страх да не се случи отново и какво ще правя ако се случи и съм сама. Не смея да изляза сама навън, не смея да си стоя сама вкъщи (а няма как), не смея да се движа особено… изобщо доста зле се чувствам заради това, като болна, а не съм… но не смея да правя много от съвсем нормалните неща 😔
С предната бременност един лекар ми каза да не правя никакъв секс до 15 седмица май каза. Нямам представа защо не го послушах и си правих. Според мен ако няма някакви предварителни противопоказания или проблем си е ок. Но питайте вашия АГ. А това припадане от какво се оказа? Сестра ми така припадна и след ден-два тестът за ковид беше положителен. Доста хора се оплакват, че им пада рязко кръвното от ковид. Аз съм с ниско по принцип, миналата седмица ми беше 70/40, но да чукам на дърво не съм припадала.

# 568
Така и не разбрах от какво е припадането. Ходих до бърза помощ, но там казаха, че понякога се случвало от бременността, което не ме успокои особено. След това минах и през спешен АГ, същите думи + че всичко е наред с бебето.
В понеделник съм на преглед при следящата АГ и се надявам да разбера повече.
Иначе измерих кръвното 5-10 минути след случката и беше 100-60, което не е толкова ниско според мен. Също съм и с нисък хемоглобин (113), освен да идва нещо от него, но не знам… мистерия.
А сестра ти предполагам не е бременна, или? Аз нямам никакви симптоми на Ковид, нито на някаква настинка.

# 569
Момичета, чували ли сте за Неинвазивен Пренатален тест Verifi на американската компания Illumina.
Аз само друг тип пренатални тестове съм срещала..
Сутринта бях на лекар, АГ ми препоръча да направим този тест, защото виждала “нещо”…
След това бях на втори лекар, каза ми, че бебчето е чудесно.. и ме изпраща до 10 дни на фетална и скрининг.
Супер мн се разстроих, сега се успокоих малко, защото нищо не се знае още.. но направо ми е 😭

Общи условия

Активация на акаунт