Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 38 926
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Kanari и аз имам паник атаки.....
Elza, прочетох, затова и споделих. Хубаво е да видиш, че не си сам. На мен нищо не ми повлиява и не мога да ги предотвратя, но пък друго си е да имам подкрепа.
Относно утрогестана- определено вагинално е по-добре, но ако наистина няма силно кървене. Аз съм го ппила с години без някой да ми каже,че мога да не си го причинявам, и е било много неприятно.
Sonya, ужасно съжалявам, и аз бих проверила все пак на още ултразвук, за всеки случай, има много изненади, които сега са родени бебенца! Стискам палци да има шанс!

# 541
АГ ми каза, че се приема през устата, когато има кървене. Когато спре - вагинално.
Да така е. И на мен Аг предния път така ми каза и така го приемах

# 542
Приемам утрогестана през устата заради отлепване. Не съм имала кървене. Докато пиех 2сутрин и 2 вечер беше ужас, казах на АГ и сега пия само 2 вечер и не ги усещам общо взето.

Видях, че коментирахте Надежда. Ходех на тонове там, д-р Арабаджикова ме консултираше на края (иначе се следях другаде, както и сега понеже ми е по-близко и удобно). Харесваше ми това, че не избираш лекар защото не можех да се спра на такъв (АГ при която се следях изражда в Тина Киркова, но не исках да раждам там). Много съм доволна от раждането в Надежда. Падна ми се д-р Личева, но акушерките са истината! Съпругът ми беше с мен, никога няма да го забравим този ден от сутринта до вечерта раждане. Не се чувствах като в болница. Сега бих родила пак там, единствено се колебая заради това, че не позволяват външен посетител с теб, а това беше ключово за мен!

# 543
Здравейте! От няколко дена имам една болка отляво под гърдата. Според мен не е от нея. Преди малко, докато вървях по равна улица се задъхах от съвсем малко ходене. При предната бременност не си спомням в толкова ранна седмица да съм имала такова нещо. Случвало ли ви се е, дали е нормално? Нз на какъв лекар да отида - кардиолог или пулмолог. Не съм боледувала скоро, не съм имала температура и кашлица. Защото се чудех да не е пневмония, ама така без никакви симптоми...В момента съм в 9 г.с

# 544
Здравейте! От няколко дена имам една болка отляво под гърдата. Според мен не е от нея. Преди малко, докато вървях по равна улица се задъхах от съвсем малко ходене. При предната бременност не си спомням в толкова ранна седмица да съм имала такова нещо. Случвало ли ви се е, дали е нормално? Нз на какъв лекар да отида - кардиолог или пулмолог. Не съм боледувала скоро, не съм имала температура и кашлица. Защото се чудех да не е пневмония, ама така без никакви симптоми...В момента съм в 9 г.с

Може би кардиолог,консултация с личен лекар,АГ.Heart Успех дано е нещо моментно.

# 545
Аз съм същата. Втори месец сйм, изглеждам подута както бях предния път в 7чи месец. Чувствам се грозна,подута,отекла, дебела...
Задъхвам се, измарям се....ужасно е. Надявам се да спра скоро утрогестана  и това да премине. Изписани са по 2 хапчета 3 пъти на ден. Днес на своя глава реших, че ще пия 3по1. Дано не сбйркам. Но не издържам вече

# 546
Момичета, за паник атаките горещо препоръчвам да минете през съветите на Орлин Баев за самопомощ. Паник атаките обикновено са начинът на тялото да каже на ума и душата да се освестят малко. Минала съм през тях и се радвам, че са вече зад гърба ми. Ходих на психотерапия и успях да се справя без антидепресанти, но наистина минах през ада. Целият спектър от тревожности мина през мен. Все още не мога напълно да се отърва от хипохондрията, но пък вече си я приемам като част от чара ми и не е толкова натраплива. Разбирам ви напълно! Наистина препоръчвам и Орлин за няколко сесии, ако сте от София.

# 547
Аз също сйм минала, бяха изчезнали години наред, появиха ми се малко сред първата вълна на ковида и натрупан стрес..... сега наново се боря с тях.

# 548
Здравейте момичета!
Да споделя моята глупост от вчера..
Ходих на преглед всичко е наред в 12.г.с съм, след прегледа когато се прибрах малко се бях схванала и по навик си изпънах гърба напред и корема ми се опъна.. усетих една лека болка в пъпа и над него, продължи от вренме на време. Усещам я и днес не е силна но ме притеснява.. започнах да си мисля най-лошите неща, дали направих нещо с бебето или плацентата мира не ми дават тия мисли.. ако някой е запознат да сподели мнение!

# 549
  • София
Аз също се задъхвам и изморявам и постоянно имам бодежи в матката, което пък ме ужасява и кара да търча в банята. След ковид(макар и лек), се задъхвам още повече, много се изморявам, за 1 път ползвам асансьор...мисля, че е нормално. Направо се възхищавам на жени, които спортуват, ходят, тичат...моите бременности все бяха тежки.
Относно Надежда- моите първи деца са инвитро там и там раждах. Преди 8 г беше супер. Ако сега приемат външни, пак бих отишла при моя си лекар, единственият, който се е държал добре с мен и си му бях много присърце.

# 550
Мами как се справяте с гаденето, с всеки ден става все по зле? Вече направо не издържам. Не е само сутрин, през целия ден е, непрекъснато, пробвах чай с джинджифил и вода с лимон нищо...

# 551
Никол, при мен също е така. Временно ми помага нещо кисело, киви, зелена ябълка, препечена филия със сирене. Разбира се всичко е временно, надявам се и гаденето. Ти в коя седмица си?

# 552
А аз днес бях на втори преглед. Плода отговаря на 12 седмица (въпреки, че по сметки е  11+3). Всичко е нормално засега, чу се пулса. А в събота съм на БХС. И май вече знам пола...Лекарят каза, че видял мъжкия атрибут. Но ще видим и другият доктор в събота какво ще каже.
Днес специално ми е много отпаднало. Поне апетита ми се завръща лека-полека. Последно време ям по много малко. Поне лекаря ме успкои,че всичко е наред и не е нужно да се тъпча. Даже кантара сега показа с 1 кг по-малко от предния месец.
Така че,продължавам да бременея, вероятно с мъжко Grin . Дъщеря ми ще си има братче,  евентуално. Важното да е живо и здраво. Както и вие! Пожелавам ви по-малко лоши моменти, момичета! Нека всички да сме здрави!

# 553
Никол, при мен също е така. Временно ми помага нещо кисело, киви, зелена ябълка, препечена филия със сирене. Разбира се всичко е временно, надявам се и гаденето. Ти в коя седмица си?

В средата на 8 г.с.

# 554
Здравейте. Аз днес ходих на изследвания. Сама си ги назначих, имам.проблем със щитовидната и е редно да знам как е хормона, че да.променяме евентуално терапията. Но пуснах също глюкоза, ПКК, желязо и витамин б12. Исках и други, но плащах всичко и вече ми досвидя...

Общи условия

Активация на акаунт