Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 38 816
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Припадането може да е от ниското кръвно по-скоро. Консултирай се с нея, пуснете желязо, това онова, пий айрян, кафе, кола. Пулса според мен е и от хормоните. На мен ми е така , плюс задух и задъхване като цяло дори като говоря малко по-бързо или емоционално
пуснах преди 5 дена и са идеални по думите на аг..🙄

# 631
Да ви кажа и аз имам такова течение като на снимката, леко кафеникаво, малко като количество, но си мисля, че са някакви секрети… не ми е идвали на ум да се притеснявам конкретно за това.
Иначе слагам утрогестан вагинално.
Чакам си резултатите от пренатеста другата седмица, това ми е най-важно в момента!
Пожелайте си нещо на днескашната огледална дата и нека се сбъдне!

# 632
Според мен трябва да се консултираш с лекар, миналата седмица АГ ми каза, че всяко зацапване е опасно и всяка болка също, ако има нещо да звъня веднага...не знам, аз съм паника и звъня, като ме притеснява нещо. Дано има и други мнения по въпроса.

Да ви кажа и аз имам такова течение като на снимката, леко кафеникаво, малко като количество, но си мисля, че са някакви секрети… не ми е идвали на ум да се притеснявам конкретно за това.
Иначе слагам утрогестан вагинално.
Чакам си резултатите от пренатеста другата седмица, това ми е най-важно в момента!
Пожелайте си нещо на днескашната огледална дата и нека се сбъдне!

# 633
Момичета, някоя от вас да ходи при д-р Борислав Иванов в Пловдив?
Вчера засякох една мама в 11 седмица, но не посмях да я спра 😁

# 634
  • София
Аз се записах на скрининг в надежда , днес ми обясниха, че е скрининг + фм, цената е 178лв, а ако са близнаци 230 лв, по нагоре в групата пуснах едно картонче със седмиците, в които се ходи на фм.
За болничния не разбрах точно какво питаш 😁 в Надежда има комисия за болнични, ако се водиш там на консултация, ще ти дават от там болничните, някой беше казал, че се плащат 40 лв, но не съм сигурна дали е така, на мен никога не са ми искали пари за болнични .

Благодаря, Лизи, аз се свързах и питах. Отказах скрининга, ще отида на друго място- където ще пуснат и бащата, но след това записах час за следене при моя си лекар отпреди там и ще видя как ще е. Разпитах ги за болничните, но не ми е хрумвало, че могат да взимат пари за тях, това е абсурдно. Освен ако не е измислен болничен и така да искат да ограничат измамите. В крайна сметка говорих и с отговорното лице от допълнителното и здравно и тя меп осъветва да си ходя на прегледите без да плащам пакет, така че ако нещо не ми хареса, винаги мога да ги сменя.

# 635
Припадането може да е от ниското кръвно по-скоро. Консултирай се с нея, пуснете желязо, това онова, пий айрян, кафе, кола. Пулса според мен е и от хормоните. На мен ми е така , плюс задух и задъхване като цяло дори като говоря малко по-бързо или емоционално
пуснах преди 5 дена и са идеални по думите на аг..🙄

Пусни щитовидни хормони и ТСХ. При миналата бременност, жлезата влезе в хиперфункция при мен и имах силно сърцебиене.

# 636
Здравейте,  момичета, да се включа и аз с термин 5.09. Живот и здраве ще ни е второ детенце. В началото бях с два пъти отлепване, но сега вече нещата изглеждат добре и ми спряха хапчетата. Надявам се да няма вече проблеми.
 Пожелавам на всички щастлив край!

# 637
  • Варна
Здравейте на всички! Бих искала да се запиша и във вашата тема, тъй като очакваме второ бебенце (живот и здраве!) около 7 октомври, но има голям шанс да бъде със секцио и да излезе края на септември. Освен това първото ни детенце беше с термин ноември, но се роди през октомври. Blush 
Лека бременност на всички и дано всичко е наред до последно Heart

# 638
Аз да повторя пак, не съм сигурна за плащането на болничния, някой беше писал по групите...
Иначе и в моя град като минаваш на комисия за болничен се плаща 40 лв, въпреки че всичко е по каса, ако не искаш да плащаш те оставят за 3 дни в болницата, която е ужасно мизерна...

П. С. Пуснаха ми изследвания и тсх и пролактин са малко завишени 😒 записах час за ендокринолог на 7 март, има ли някой друг с такива проблеми?

Благодаря, Лизи, аз се свързах и питах. Отказах скрининга, ще отида на друго място- където ще пуснат и бащата, но след това записах час за следене при моя си лекар отпреди там и ще видя как ще е. Разпитах ги за болничните, но не ми е хрумвало, че могат да взимат пари за тях, това е абсурдно. Освен ако не е измислен болничен и така да искат да ограничат измамите. В крайна сметка говорих и с отговорното лице от допълнителното и здравно и тя меп осъветва да си ходя на прегледите без да плащам пакет, така че ако нещо не ми хареса, винаги мога да ги сменя.

# 639
Тсх колко ти е ?
Пролактина е нормално да е завишен при бременност. Колко е ?
Аз пия лекарства за Тсх,  не се притеснявай.

# 640

Тсх колко ти е ?
Пролактина е нормално да е завишен при бременност. Колко е ?
Аз пия лекарства за Тсх,  не се притеснявай.

# 641
Трябва да вземеш елтироксин, за да се качи още ФТ4 и да падне ТСХ. Не се притеснявай, не е неконтролируемо положението, но отивай бързо на ендокринолог. За София препоръчвам д-р Начев или д-р Бояджиева.

# 642
Имам записан час при ендокринолог на 7 март, късно ли е?

Трябва да вземеш елтироксин, за да се качи още ФТ4 и да падне ТСХ. Не се притеснявай, не е неконтролируемо положението, но отивай бързо на ендокринолог. За София препоръчвам д-р Начев или д-р Бояджиева.

# 643
Аз бих отишла бързо. Бебето няма собствена жлеза в момента и разчита на твоите хормони. ТСХ потиска синтеза на Т4, който е важен за бебето.

# 644
Да, моят съвет е също веднага да направиш консултация с ендокринолог. Дълги години имам проблеми с жлезата, приемам хормон. Новите граници за ТСХ са дори до 2.50 без да има бременност.
Доктор Начев преглежда до 12ч всеки ден без час в Ендокринологията в двора на Майчин дом.

Общи условия

Активация на акаунт