Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 38 821
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Някой друг видя ли ми снимката и Дари е имал такъв вид зацапване.....

# 616
По принцип аз бях със зацапване от 5г.с. което продължи около 7-10дни
Това което е на снимката може и да е зацапване но е много слабо почти незабележимо.Случвало ми се е такова еднократно.....примерно 5дни нямаше нищо след това нещо подобно като при вас и вече 2седмици нищо. Моят проблем беше хематом следствие леко отлепяне. Взимате ли прогестерон под някаква форма? Имате някакви болки? Каква инжекция си слагате?
Най вероятно не е сериозно,но ако пак се появи и то повече по добре си сложете инжекцията която са ви казали. Успех и дано всичко да е наред 🙂

# 617
Да, пия утрогестан. Сега си го сложих вагинално даже. Ако и утре е така, ще си сложа
 Хориомон е инжекцията. Благодаря много. И на мен ми се струва този път, че е различно, предния път беше по-червено. Нямам болки кои знае какви.аз си имам разни от началото още усещания по-различни и боцкащи

# 618
Момичета, нещо явно аз съм в грешка. Записах се в Надежда на ранна фетална морфология като съм в 12г.с. Това морфология или скрининг е? Просто вече се обърках, на регистратура каза за морфология...

# 619
Според мен си е леко зацапване, аз имах преди 2, 3 седмици, звъннах в болницата и ми казаха кои лекарства да спра за два дни, ти пиеш ли нещо за разреждане на кръвта (някакъв вид аспирин) ? Най-добре звънни на лекаря си, той ще ти каже как да действаш 😊

П. С. Казаха ми и ако имам болки и по силно кървене, веднага да ида на лекар и да не се колебая..

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 23:09 от Lizi:) :)

# 620
Според мен си е леко зацапване, аз имах преди 2, 3 седмици, звъннах в болницата и ми казаха кои лекарства да спра за два дни, ти пиеш ли нещо за разреждане на кръвта (някакъв вид аспирин) ? Най-добре звънни на лекаря си, той ще ти каже как да действаш 😊

П. С. Казаха ми и ако имам болки и по силно кървене, веднага да ида на лекар и да не се колебая..

Благодаря много. Не, не пия аспирин и подобни. Днес ако има пак, ще си взема инжекцията.
Иначе утрогестан и естрофем продължавам до четвъртък до прегледа, а така се надявах да ги спра, ама едва ли ще стане..... Sad
Но здраве да е . Важното е ние и бебетата да сме добре и успешен финал за всички да има.
Ядете ли ягоди? Много са скъпи все още, но вече трети ден ми се хапват и си купих. Помня, че с предната бременност много внимавах с алергизиращи храни, но дали ги избягвах напълно, не помня. И сега си ям . До тук не ям само меки сирена, сурови меса и алкохол. Длуго май не съм спряла

# 621
Аз избягвам само меки сирена, колбаси и други такива необработени храни. Ягоди ядем доста, защото детето обича. Ако няма проявена някаква алергия, не мисля, че са проблем такива храни.

# 622
  • София
Аз лично бих отишла на лекар, за да съм спокойна. Утрогестанът дава сигурност, особено ако има жената проблеми със задържането. Пъхала съм си го с близначките до 30 г.с. и за мен е велик хормон Grinning Само той ми спаси бременността тогава, като гледам и сега. Магнезият също, пиех го до края. Разбира се, по медицински причини и предписан, де.
Картончето беше полезно, благодаря. Аз ще си направя морфологията и бхс-то при сегашната лекарка и после ще му мисля къде и как да продължавам. Направо ми се драйфа (още повече) от лекари, децата все са болни, нон стоп ги мъкна по клиники, все нещо изникна, все излизане от работа, от училище, постоянно се влачим нанякъде.
Храна- яде ми се всичко!!!! Всичко забранено. Явно преди 8 г. не съм била толкова глезена- аз основно се препитавам от меки сирена, хамон и пушена риба. И сега буквално оставам без храна. Пушената риба я запичам на тигана Grinning Ама не е същото, неистово ми се яде суши и люто, поръчвам си суши с пиле. Пак не е същото. Яде ми се и хляб. А по принцип не ям. Поне изчетох, че може да си се яде люто спокойно и заливам всичко с Хариса и чили. И така е по-поносимо. В същото време както умирам от глад, така ми се и повдига щом хапна. Парадоксално Grinning

# 623
Ще ходя на лекар, разбира се, но чак четвъртък, нямам вариант така или иначе. Днес за сега нямам. Слагам утрогестана вагинално и ще лежа. Ще отида в 15ч чак на работа за 2,3 часа, но аз съм козметик и съм седнала. Няма как да стоя постоянно вкъщи.
Канари, като си го пила до 30г.с. забелязала ли си странични ефекти?

# 624
  • София
Канари, като си го пила до 30г.с. забелязала ли си странични ефекти?
Не, аз го поставях вагинално, тогава няма как да има странични, винаги всичко ръгам вагинално(стига да няма силно кървене), лекарите ми бяха обяснили, че освен това има много по-бързо действие, като си е на мястото, иначе ако го пиеш, има брутални странични ефекти и е много гаден, мисля ,че писах, че 10 г. съм го приемала през устата заради прогестероновата недостатъчност и просто бях свикнала да съм като ударена с мокър парцал.

Някой беше писал, че се е записал на скрининг и фетална в Надежда - дали са споменали цена? Аз се боря тук с допълнително здравно, с направления, объркана съм все още- те ли ще си издават болнични и т.н., ако не се следя по здравна?Някак не ми се вярва и все се притеснявам, че ще изпусна някой срок.

# 625
Аз на своя глава го смених на вагинално 🙈🙉🙊😂 пък ще видим четвъртък той какво ще каже

# 626
Здравейте мами. Аз съм с близнаци в 10г.с., та въпроса ми  е дали и други се оплакват от често сърцебиене.. дори като лежа (по принцип 24/7 лежа) много силно тупа. Пулсовете ми стигат до над 150 удара в минута. Исках са знам дали и на други се случва, кръвното ми е 90/50 а пулса 150.. дори почти припаднах веднъж, два пъти.. дали според вас е нормално, чудя се дали да звъня на аг да я питам.. бях на преглед обаче тогава не беше толко зле и затова не съм питала.. 😒

# 627
Припадането може да е от ниското кръвно по-скоро. Консултирай се с нея, пуснете желязо, това онова, пий айрян, кафе, кола. Пулса според мен е и от хормоните. На мен ми е така , плюс задух и задъхване като цяло дори като говоря малко по-бързо или емоционално

# 628
Аз се записах на скрининг в надежда , днес ми обясниха, че е скрининг + фм, цената е 178лв, а ако са близнаци 230 лв, по нагоре в групата пуснах едно картонче със седмиците, в които се ходи на фм.
За болничния не разбрах точно какво питаш 😁 в Надежда има комисия за болнични, ако се водиш там на консултация, ще ти дават от там болничните, някой беше казал, че се плащат 40 лв, но не съм сигурна дали е така, на мен никога не са ми искали пари за болнични .
П. С. 02 441 7970 това е номера на регистратурата там могат да ти обяснят подробно, ако имаш въпроси не се колебай, жените обясняват много подробно и са много търпеливи.

Някой беше писал, че се е записал на скрининг и фетална в Надежда - дали са споменали цена? Аз се боря тук с допълнително здравно, с направления, объркана съм все още- те ли ще си издават болнични и т.н., ако не се следя по здравна?Някак не ми се вярва и все се притеснявам, че ще изпусна някой срок.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 21:00 от Lizi:) :)

# 629
Аз се записах на скрининг в надежда , днес ми обясниха, че е скрининг + фм, цената е 178лв, а ако са близнаци 230 лв, по нагоре в групата пуснах едно картонче със седмиците, в които се ходи на фм.

48лв за кръвни
130лв ехограф

Общи условия

Активация на акаунт